Női NB I A csoport: A 3. forduló válogatottja

A válogatottak: Wentzel Nóra, Weninger Virág, Chelsea Nelson, Sabina Oroszová és Nikolina Milic.

Bár a második forduló még nem teljes a hölgyeknél, a harmadik körből már megvannak az eredmények - nézzük a legjobban teljesítő játékosokat! - olvasható a hunbasket.hu-n.

 

Irányító

Wentzel Nóra – NKA Universitas PEAC

Három győzelemmel kezdte az idényt a mecsekaljai hölgykoszorú, a DVTK elleni hosszabbításos siker egyik kulcsszereplője pedig – a várakozásoknak megfelelően – Wentzel Nóra volt. A húszesztendős hátvéd hatékonyan dolgozott: 18 ponttal zárt (7/9 dupla, 1/2 tripla, 1/4 büntető), kiosztott négy gólpasszt, leszedett három lepattanót, volt egy szerzett és két eladott labdája, valamint öt faultot harcolt ki – mindez 37 perc alatt 23-as teljesítményindexet jelentett számára a győztes rangadón.

 

Dobóhátvéd

Weninger Virág – UNI Győr MÉLY-ÚT  

A Rába-partiak az újonc BKG-t múlták felül 82-60 arányban, a válogatott kerettag Weninger pedig remek dobóformát fogott ki a szigetszentmiklósiak ellen. Mind a négy kétpontos kísérlete a gyűrűben landolt, a triplavonalon túlról 2/4-gyel célzott, illetve mind a hat büntetőjét értékesítette, így kerek 20 ponttal zárt. Volt még egy lepattanója, egy gólpassza, három szerzett és két eladott labdája, valamint négy kiharcolt szabálytalansága, így 25-ös VAL értéket könyvelhetett el.

 

Kiscsatár

Chelsea Nelson – NKA Universitas PEAC

A pécsiek amerikai légiósa klubtársához, Wentzel Nórához hasonlóan 18 ponttal terhelte meg a DVTK gyűrűjét (7/11 dupla, 0/1 tripla, 4/6 büntető), emellett 11 lepattanót is lekapott. Egy gólpassza mellett volt három eladott labdája, viszont hét alkalommal is csak személyi hiba árán tudták megállítani, így 27 VAL-t ért el 31 játékperc alatt. Két jó magyar teljesítmény is társult a hármas poszthoz a fordulóban - a ceglédi Szabó Fanni (17 pont, 26 VAL a PINKK ellen), valamint a Vasasban pattogtató Bach Boglárka (14 pont, 25 VAL a Csata ellen) sem sokkal maradt el a „válogatott” szinttől.

 

Erőcsatár

Sabina Oroszová – UNI Győr MÉLY-ÚT

Második alkalommal találkozhatunk hasábjainkon a győriek magasemberével, egyúttal másodjára került be két játékos Iványi Dalma együtteséből a forduló legjobbjai közé. A szlovák bedobó 17 pontot szórt a BKG-nak (6/10 dupla, 5/5 büntető), 14 lepattanójából pedig ötöt a támadó palánk alatt kaparintott meg, erős dupla-duplával zárt tehát. Három gólpassz, három szerzett labda és négy kiharcolt fault színesítette még „lőlapját”, így 30 perc játék után 36-os VAL értéket produkált.

 

Center

Nikolina Milic – Atomerőmű KSC Szekszárd

Igen erős versenyt hozott a centerposzt, hiszen két Euroligás csapatunk, a Szekszárd és a Sopron egy-egy magasembere is maradandót alkotott. A soproni Aby Gaye 24 pontos, 13 lepattanós dupla-duplát szállított a TFSE ellen, ami sok esetben a forduló legjobb teljesítménye lenne, ám 39 VAL-jára „rátromfolt” a tolnaiak magasembere, Nikolina Milic – a szerb középjátékos elképesztő hatékonysággal szórt 32 pontot a BEAC-nak (14/18 dupla, 4/5 büntető), tíz lepattanójával pedig hátul is uralta a festéket. Három asszisztot osztott ki, de volt egy blokkja, egy eladott és egy szerzett labdája is három kiharcolt szabálytalanság mellett – mondhatni, megtöltötte tartalommal 30 játékpercét, 44-es VAL értékkel ő lett a forduló MVP-je.  

 

Fotó: hunbasket.hu

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus