Női NB I A csoport: A 4. forduló válogatottja

A válogatottak: Kravjánszki-Medgyessy Dóra, Gereben Lívia, Gabby Williams, Sabina Oroszová és Határ Bernadett.

Tegnap este befejeződött a női élvonal negyedik fordulója, a legjobb ötösbe ezúttal is kiemelkedő hatékonysággal dolgozó játékosok kerültek be. - adta hírül a hunbasket.hu.

Irányító

Kravjánszki-Medgyessy Dóra – Aluinvent DVTK (1)

Klasszikus irányítói erényeit újfent megvillantotta a diósgyőriek karmestere a volt kenyéradója elleni, Szolnokon rendezett mérkőzésen. A 3x3-as szakág hazai legendája 9 ponttal (3/8 dupla, 1/3 tripla), 10 gólpasszal, 3 lepattanóval, két szerzett és egy eladott labdával, valamint négy kiharcolt faulttal segítette kerek 30 pontos győzelemhez csapatát, és mivel már félidőre meglett a „közte 30”, az is belefért, hogy mindössze 21 percet töltsön a parketten – ennyi idő is elegendő volt neki 20 VAL-hoz.  

Dobóhátvéd

Gereben Lívia – Atomerőmű KSC Szekszárd (1)

A tolnaiak fiatalja rendkívül hatékony fordulón van túl, hiszen a TFSE elleni 90-54-es diadal során alig hibázott dobást. 19 pontját 9/10-es mezőnymutatóval szerezte, 3-3 gólpassz és szerzett labda, két lepattanó, egy blokk, valamint két kiharcolt szabálytalanság, valamint egy kihagyott szabaddobás színesítette még lőlapját – mindez 22 perc alatt 27 VAL-t jelentett számára. Nagy csatában volt egy másik fiatal magyar játékossal a forduló válogatottja címért, hiszen a vasasos Tóth Orsolya ugyanennyi VAL-t ért el a Győr ellen (16 pont, 10 lepattanó, 3-3 gólpassz és szerzett labda), de míg a Szekszárd győzött, a pasarétiek továbbra is nyeretlenek a bajnokságban, ez döntött most Gereben mellett.

Kiscsatár

Gabby Williams – Sopron Basket (1)

A címvédő már a nagyszünetben 60 pontnál járt a BEAC ellen, végül meg sem álltak 100-ig a zöld-sárgák, így sejthető volt, hogy akadtak náluk jó teljesítmények. A francia válogatott Williams is tartotta az eddigi „több VAL, mint perc” sormintát, hiszen 21 perc alatt jutott el 26-os teljesítményindexig – 17 ponttal zárt (6/8 dupla, 1/4 tripla, 2/2 büntető), leszedett hat lepattanót, kiosztott 6 asszisztot, volt két szerzett és három eladott labdája, egy blokkja, valamint két kiharcolt faultja is, így első alkalommal tette tiszteletét a forduló legjobbjai között. Neki is akadt kihívója a poszton, a ceglédi Lauren Manis 29 VAL-lal zárt (15 pont, 8 lepattanó, 3 gólpassz, 7 kiharcolt fault), azonban a CEKK a fentebb említett 30 pontos vereségbe szaladt bele, ezért itt is a győztes csapatból kikerülő játékost díjaztuk.

Erőcsatár

Sabina Oroszová – UNI Győr MÉLY-ÚT (3)

Ha Forduló válogatottja, akkor Sabina Oroszová – háromból háromnál jár hasábjainkon a győriek szlovák magasembere. Ezúttal a Vasas kosarát terhelte meg 19 ponttal (6/8 dupla, 1/2 tripla, 4/4 büntető), de a játék többi elemében is hasznosnak bizonyult (5 lepattanó, 5 gólpassz, 4 szerzett labda, 1 blokk, 5 kiharcolt fault), negatívumként csak egyetlen eladott labdáját róhatjuk fel – ez pedig nem sok. 27 perc alatt 35-ös VAL mutatóval zárt, tartva jó formáját.

Center

Határ Bernadett – Sopron Basket (1)

Legutóbbi jelentkezésünkhöz hasonlóan ezúttal is centerposzton volt a legnagyobb verseny, hiszen a DVTK-s Cheridene Green (19 pont, 13 lepattanó, 33 VAL), a pécsi Kiss Virág (18 pont, 10 lepattanó, 4 gólpassz, 2 blokk, 29 VAL), valamint a szekszárdi Nikolina Milic (16 pont, 5 pattanó, 6 szerzett labda, 27 VAL) mellett Határ soproni csapattársa, Aby Gaye is villogott (15 pont, 13 lepattanó, 28 VAL). Egyikük sem tudta azonban tartani a lépést a magyar válogatott 207 centis középjátékosával, aki hibátlan mezőny-és büntetőszázalékkal dolgozott a BEAC ellen (8/8 dupla, 5/5 büntető), 7 lepattanó és 5 kiharcolt szabálytalanság mellett volt két gólpassza, illetve egy szerzett labdája és egy blokkja is, így 37 VAL-os teljesítményével nem csupán a magasemberek közti versengést nyerte meg, hanem ő lett a forduló MVP-je is.

Fotó: hunbasket.hu

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus