Pénteken rajtol a Killik László Női Magyar Kupa

A pénteki negyeddöntők párosításai: TFSE-MTK - Sopron Basket, NKA Universitas PEAC - Uni Győr MÉLY-ÚT, ELTE BEAC Újbuda - Atomerőmű KSC Szekszárd, valamint Ludovika-FCSM Csata - DVTK.

Pénteken 13 órától elrajtol a Killik László Női Magyar Kupa, nézzük a negyeddöntők párosításait! - olvasható a hunbasket.hu-n.

Belépőjegy vásárlás, szektorbeosztás és egyéb hasznos tudnivalók ide kattintva érhetőek el.

 

TFSE-MTK - Sopron Basket
Február 18. péntek         13:00

Ha TFSE – Sopron, akkor a legtöbb női kosárlabdát követő embernek elsőre talán a két évvel ezelőtti kupaelődöntő ugrik be, amelyet nagy csatában, látványos mérkőzésen 99-90-re nyert meg a későbbi aranyérmes zöld-sárga alakulat. Azóta persze mindkét együttesnél történtek változások, a fővárosiak akkori játékát nagyban meghatározó Bernáth – Jenkins - Jenkins trióból például mindössze Chanise Jenkins maradt hírmondónak. A gárda ifjú reménysége, Baa Dominika hosszabb időre kidőlt, Süle Krisztina ennek hatására visszatért, Dúl Panka pedig időközben húzóemberré lépett elő a nyáron Theodoreán Alexandrával is erősítő TFSE-nél. Magyar Bianka együttesének mottója az lehet, hogy „egy meccsen bármi megtörténhet”, különösebb teher nélkül léphetnek pályára sokkal esélyesebb ellenfelükkel szemben a budapestiek.

A Sopron Basket lehetőségeit, opcióit jól jellemzi, hogy szezon közben módjukban állt igazolni egy amerikai válogatott, a 3x3-as nemzeti csapattal olimpiai bajnok játékost, Stefanie Dolsont. Dolson Aby Gaye helyére érkezett, tovább erősítve a címvédő így sem gyenge palánk alatti szekcióját. Az állandóság jegyében előbb Határ Bernadettel, majd Varga Alízzal is hosszabbított a klub, látszólag tehát minden a szokott mederben folyik Sopronban. A TFSE ellen már letudták két alapszakaszbéli mérkőzésüket, szeptemberben 70-32-es sikert arattak idegenben, majd január elején hazai környezetben is győzni tudtak 88-55 arányban.

 

NKA Universitas PEAC - Uni Győr MÉLY-ÚT
Február 18. péntek         15:30

A Magyar Kupa legutóbbi három kiírásában rögtön a negyeddöntőt követően búcsúzott a Rába-parti alakulat, ezt a rossz szériát törnék most meg Iványi Dalma lányai - nem lesz könnyű dolguk azonban, hiszen a PEAC személyében egy rendkívül stabil, letisztult játékot játszó ellenfelet kaptak rögtön az első körben. A bajnokságban eddig egyszer csaptak össze a felek: hullámzó derbin aratott 78-69-es sikert a hazai környezetben játszó Győr, a mérkőzés során 13-szor változott a vezető csapat kiléte. Kiss Virág Beatrice Mompremier elleni párharca különösen érdekes lehet, a győriek középjátékosa ugyanis a bajnokság legeredményesebb pontszerzője (18.3 pont / mérkőzés) és lepattanózója (11.9), így nem meglepő, hogy a VAL-lista tetején is őt találjuk (28.4). Ezzel szemben a mecsekaljaiak magasembere negyedik a pontokat tekintve (17.2), második a pattanók terén (9.1), és szintén a negyedik helyen áll a VAL-t nézve (23.6) – igazi csemegére lehet tehát kilátás. Mezőnyben is lesznek azért komoly csaták, elég csak az esetlegesen körvonalazódó Dombai – Wentzel, vagy éppen az Oroszová – Nelson összecsapásokra gondolni – mindkét együttesben több olyan kosaras van, aki egymaga eldöntheti a derbit, ha jó napot fog ki.

 

ELTE BEAC Újbuda - Atomerőmű KSC Szekszárd
Február 18. péntek         18:00

Több pazar győzelmet is elkönyvelhetett idén a BEAC, az első Euroliga-idényét taposó Szekszárd skalpja azonban még várat magára Balogh Judit tanítványai számára. Pedig a bajnokság elején nem jártak messze a bravúrtól az újbudaiak, a negyedik negyedre fordulva még 54-51-re vezettek, ám a tolnaiak sebességet váltottak, és végül 82-64-es győzelmet arattak. A január eleji visszavágón aztán hamar megadta az alaphangot Zseljko Djokics alakulata, hiszen rögtön az első játékrészt 28-9-re húzta be – ez végül elegendőnek is bizonyult, 85-61 lett a végeredmény. A Szekszárd dobta eddig a legtöbb pontot a mezőnyben (1514-et), mérkőzésenként 84 ponttal megterhelve az ellenfelek kosarát – nem titok tehát, hogy a védekezésnek kulcsszerepe lesz az összecsapáson. Több lábon áll a Djokics-alakulat, de a BEAC-nak is vannak lehetséges X-faktorai – Mérész Beatrix részéről szinte már elvárás a jó teljesítmény, mellé kellene felnőnie egy-két társnak, és máris lehet keresnivalója a fővárosiaknak esélyesebb ellenfelükkel szemben.   

 

Ludovika-FCSM Csata - DVTK
Február 18. péntek         20:30

Legutóbb 2016-ban adott otthont Miskolc a kupadöntőnek, akkor meg is nyerte azt a DVTK – a feladat adott Völgyi Péter gárdája számára, méltóképpen avatnák fel nemrég átadott csarnokukat a piros-fehérek. A kupagyőzelemig vezető hosszú, rögös úton a Csata lesz az első akadály a diósgyőrieknek – a felek egyedülálló módon négyszer is összecsaptak már a bajnokság kezdete óta, hiszen két bajnokijuk mellett az Európa Kupában is egy csoportba kerültek. A mérleg 3-1 arányban a DVTK javára billen ezeken a derbiken, hiszen az első forduló hosszabbításos (78-69) vereségét követően háromszor is legyőzték a fővárosiakat Kányási Veronikáék – 67-52-re idegenben, míg 69-49-re hazai környezetben az EK-ban, 76-62-re pedig a bajnokságban. Komoly érvágás azonban a diósgyőrieknek Keyona Hayes kiválása, az amerikai magasemberre csuklóműtét miatt nem számíthat már idén Völgyi mester. A túloldalon a Lelik – Horváth – Zele trió eredményességében bízhat Tursics Krisztián vezetőedző, de nem lenne meglepő, ha a nemrég igazolt Japreece Dean is letenné a névjegyét a derbin.

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus