Sopronban bizonytalan az Euroliga, semmire nincs garancia

Török Zoltán, a klub vezetője szerint ha nincsenek pénzügyi garanciák, nem fognak kockáztatni - a távozó Crvendakics helyén egy magyar játékost kíván felépíteni.

fotó: fiba.basketball

Török Zoltánnal készített videóinterjút az M4 Sport, ahol elmondta, hogy a világ sportja jelenleg tetszhalott állapotban van, és ők sem tudják ott folytatni, ahol az elmúlt 3-4 évben - az Euroliga-szereplés veszélybe kerülhet. Korábban is volt plusz kiadásuk a tervezetthez képest, mert megváltozott a város csarnoküzemeltetési támogatási rendszere, de a koronavírus miatti gazdasági helyzet olyan szituáció, ami felülírt gyakorlatilag mindent, óriási veszteségek érték a klubot az elmúlt két hónapban. 

Nem akar vészharangokat kongatni, és sok idő van még a következő szeznig, de jelen pillanatban elképzelhető, hogy segítségre lesz szükségük. Az biztos, hogy felelőtlenség lenne olyat bevállalni, amit nem tudnak teljesíteni, így kockáztatni biztosan nem fognak, csak azt tudják majd felaajánlani a játékosoknak, ami garantálható, emiatt jelen pillanatban hiába vannak szerződésben a játékosok, ez nem garancia arra, hogy itt is tudják tartani őket. 

A szerb válogatott vezére, Aleksandra Crvendakics hat év után tegnap jelentette be, hogy a nagy terveket szövögető Lyonhoz igazol (A Nemzeti Sport készített interjút a távozó klasszissal), Török Zoltán jelezte, hogy ennek semmi köze a válsághoz, Crvendakics már korábban jelezte, hogy új impulzusokra van szüksége. Helyette is találni kell egy másik vezért, és az ügyvezető szerint több fiatal magyar játékos is szóba jöhet, de leginkább a magyar válogatott centere, Határ Bernadett, aki az idei szezonban elképesztő mértékben fejlődött. 

A teljes interjút ide kattintva tekinthetitek meg!

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus