Tippmix Női NB I: A 11. forduló válogatottja

A válogatottak: Briann January, Tóth Orsolya, Chelsea Nelson, Mérész Beatrix és Keyona Hayes.

Féltávhoz érkezett a női élvonal, az erőviszonyok kirajzolódni látszanak. Ez igaz a forduló legjobbjaira, is, ezért cikkünk végén kitérünk a bajnokság első felének válogatottjára is. - olvasható a hunbasket.hu-n.

Irányító

Briann January – Sopron Basket (1)

A forduló, és az egész bajnokság legnagyobb rangadóját a címvédő Sopron nyerte, méghozzá amerikai játékmestere hathatós közreműködésével. January 16 pontot (1/1 dupla, 4/5 tripla, 2/2 büntető) tett a közösbe kiváló hatékonysággal dolgozva, emellett a társak kiszolgálására is maradt ereje, amit hét gólpassza bizonyít. Volt még három lepattanója, négy kiharcolt faultja, valamint két szerzett és három eladott labdája is, így 30 játékperce alatt 28 VAL-lal zárt.

Dobóhátvéd

Tóth Orsolya – Vasas Akadémia (1)

51 ponton tartotta a Vasas a hazai pályán játszó BKG-t, így megérdemelt győzelmet aratott a pasaréti együttes az újonc otthonában. A vendégek 21 esztendős 3x3-as fenoménja pazar „all-around” meccsen van túl, hiszen 14 pontot (5/10 dupla, 1/1 tripla, 1/2 büntető), 9 lepattanót, 4-4 gólpasszt, blokkot és kiharcolt szabálytalanságot jegyzett a siker alkalmával, 29-es VAL mutatót elérve.

Kiscsatár

Chelsea Nelson – NKA Universitas PEAC (4)

Ha kicsit döcögősen is, de győzött a PEAC a Cegléd otthonában az ellentétes félidők mérkőzésén – javarészt amerikai bedobójuk remeklésének köszönhetően. A forduló legjobbjai között gyakorta felbukkanó Nelson 23 pontot (7/13 dupla, 9/9 büntető) szórt, 11 lepattanót szedett le, két gólpasszt adott, valamint hét faultot harcolt ki – 33 perc alatt 37-es VAL mutatóval zárt. A győri Dubei Debóra érdemel említést még a poszton (20 pont, 8 lepattanó, 5 gólpassz, 31 VAL), de Nelson összességében jobb volt ezúttal.

Erőcsatár

Mérész Beatrix – ELTE BEAC Újbuda (3)

Közvetlen riválisát, a TFSE-t múlta felül hazai környezetben a BEAC, ezzel bebiztosítva a Magyar Kupán való részvételét. A siker fő letétményese újfent a remek szezont futó Mérész volt, aki 29 pontot (9/17 dupla, 2/2 tripla, 3/3 büntető), 7 lepattanót, 4 asszisztot, 2-2 szerzett és eladott labdát, valamint 3 kiharcolt szabálytalanságot jegyzett. Tekintve, hogy mekkora volt a tét a fővárosi rangadón, ezúttal neki ítélnénk oda a forduló MVP címét – bár Chelsea Nelson egy VAL-lal többet szerzett, Mérész teljesítménye talán egy hajszállal érdemesebbé teszi őt a díjra.

Center

Keyona Hayes – DVTK (1)

Könnyed sikert aratott a diósgyőri gárda a sereghajtó PINKK otthonában, különösen a piros-fehérek régi-új magasembere villogott a vendégeknél. Hayes 22 pontot (10/19 dupla, 2/2 büntető) tett a közösbe, 9 lepattanó, 6 gólpassz és 3 szerzett labda társaságában – négyszer is csak szabálytalanság árán tudták feltartóztatni, emellett pedig mindössze egy eladott labdát jegyzett. 24 perc is elegendő volt számára 34 VAL-hoz, így szűken megelőzte Beatrice Mompremier-t (22 pont, 11 lepattanó, 32 VAL).

 

Ami az eddigi fordulóválogatottakat illeti, az irányítóknál volt a legnagyobb szórás: Angyal Barbara (BKG) két elsősége a legtöbb, amit egy játékmester begyűjtött eddig. A dobóhátvédeknél négy válogatottságával dominál Lelik Réka (Csata), a kiscsatárok között hasonlóan meggyőző Chelsea Nelson (PEAC), aki szintén négyszer bizonyult posztja legjobbjának. Az erőcsatároknál a szezont parádésan kezdő Sabina Oroszovára (Győr) felzárkózott az utóbbi időben remeklő Mérész Beatrix (BEAC), mindketten egyaránt 3-3 alkalommal szerepeltek hasábjainkon. A mindig kompetitív centerposztot egyelőre a győri Beatrice Mompremier vezeti három válogatottsággal, az egyaránt két alkalommal bekerülő Cheridene Green (DVTK) - Nikolina Milic (Szekszárd) duót megelőzve.

 

Fotó hunbasket.hu, BEAC Női Kosárlabda Szakosztály Facebook

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus