Tippmix Női NB I: A 12. forduló válogatottja

A válogatottak: Wentzel Nóra, Dombai Réka, Miklós Melinda, Török Ágnes és Kiss Virág.

A magyarok fordulója volt a tizenkettedik a női élvonalban, nézzük a legjobb egyéni teljesítményeket!

 

Irányító

Wentzel Nóra – NKA Universitas PEAC (2)

Simán verte a tartalékos felállásban érkező TFSE-t a baranyai hölgykoszorú, hazai oldalon szokás szerint a Wentzel – Kiss duó pontjaiban bízhattak leginkább a társak. A fiatal hátvéd kerek 30 percet töltött parketten, ezalatt 20 pontig (5/10 dupla, 2/3 tripla, 4/4 büntető), 7 lepattanóig, 4 gólpasszig, 4 kiharcolt szabálytalanságig és 2 blokkig jutott, mindössze két eladott labda mellett – mindez 29-es VAL mutatót eredményezett számára.

 

Dobóhátvéd

Dombai Réka – UNI Győr MÉLY-ÚT (2)

A győriek sem nagyon izzadtak meg a PINKK ellen, az építkezés más fázisában jár a két együttes. Valóságos pontzuhatagot zúdított a Rába-parti gárda ellenfelére, a 111-71-es siker alkalmával pedig természetesen születtek remek egyéni teljesítmények is. Az egyik ilyen a nyári U19-es vb egyik hazai vezéréé, Dombai Rékáé volt, aki 24 pontot szórt remek hatékonysággal (9/9 dupla, 0/2 tripla, 6/6 büntető), a triplavonalon belülről gyakorlatilag képtelen volt hibázni. Nem merült ki azonban játéka a puszta pontszerzésben, hiszen 6 lepattanót, 7 gólpasszt, 1-1 szerzett és eladott labdát, valamint 4 kiharcolt faultot is jegyzett – 30 játékperc alatt meg sem állt 39 VAL-ig.

 

Kiscsatár

Miklós Melinda – Atomerőmű KSC Szekszárd (1)

Szintén meggyőző játékkal aratott győzelmet az újonc BKG otthonában a Szekszárd, a vendégektől külön kiemelendő a 18 esztendős – szintén U19-es világbajnoki bronzérmes – Miklós Melinda pazar lőlapja. Kissé szokatlan módon mindössze egy duplakísérlete volt, inkább távolról és a vonalról volt eredményes (0/1 dupla, 4/6 tripla, 5/6 büntető), végül 17 ponttal zárt. Volt még 5 lepattanója, 4 szerzett és egy eladott labdája, valamint 7 kiharcolt szabálytalansága is, így 28 VAL-lal fejezte be az összecsapást.  

 

Erőcsatár

Török Ágnes – UNI Győr MÉLY-ÚT (2)

Dombai klubtársa is alaposan megszórta magát a fordulóban, kerek 30 egységet (8/9 dupla, 4/7 tripla, 12/16 büntető) rámolt be a PINKK kosarába. Emellett leszedett három lepattanót, volt három szerzett és egy eladott labdája, illetve egy gólpassza is, valamint hat alkalommal is csak személyi hiba árán tudták feltartóztatni a kozármislenyiek. 29 perc is elegendő volt számára 38 VAL begyűjtéséhez, kiváló mérkőzést játszott tehát.

 

Center

Kiss Virág – NKA Universitas PEAC (2)

A győri duó után a pécsi páros „magasabbik” fele is tiszteletét teszi hasábjainkon, de még hogyan! A válogatott középjátékos tarthatatlannak bizonyult a TFSE ellen, 32 pontot hintett (11/17 dupla, 10/10 büntető) kiváló hatékonysággal, 12 lepattanója és 7 kiharcolt faultja pedig még inkább mutatja, mennyire feladta a leckét a fővárosiaknak a lassítása. A negatív oldalon mindössze három eladott labdát jegyezhetünk fel Kiss neve mellett, így 29 perc alatt elért 42 VAL-jával ő lett a forduló MVP-je.

 

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus