Tippmix Női NB I: A 12. forduló válogatottja

Hétvégén lejátszották a női élvonal 12. fordulóját, több játékos is első ízben került be a válogatásba.

Hétvégén lejátszották a női élvonal 12. fordulóját, több játékos is első ízben került be válogatásunkba. - olvasható a hunbasket.hu-n.

A forduló MVP—jére IDE KATTINTVA lehet szavazni!

 

Irányító

Miklós Melinda – TARR KSC Szekszárd (1)

A „klasszikus” irányítók között ezúttal nem akadt kiugró teljesítmény, így a társak kiszolgálásában – is – jeleskedő Miklós Melinda lett a befutó a poszton. A Szekszárd fontos meccset nyert meg a Pécs otthonában, így tartja a lépést a mecsekaljaiakkal, valamint a TFSE – Sopron duóval az alapszakasz harmadik helyéért. Miklós 11 ponttal (1/4 dupla, 1/4 tripla, 6/8 büntető), 7 lepattanóval, 4 gólpasszal, 3 labdaszerzéssel, valamint 7 kiharcolt faulttal zárta a rangadót, 35 perc alatt 22 VAL-ig jutva.

 

Dobóhátvéd

Szabó Fanni – TFSE-MTK (4)

Egy másik sokoldalú hátvéd, Szabó is győzelmet ünnepelhetett csapatával, a TFSE a Vasast múlta felül a fővárosi derbin. A sokadvirágzását élő hátvéd 21 ponttal (2/6 dupla, 5/10 tripla, 2/4 büntető) lett a mezőny legjobbja, ezen felül 6 lepattanót, 5 labdaszerzést, 2 gólpasszt és 4 kiharcolt szabálytalanságot jegyeztek fel a neve mellé, 34 perc alatt 23 VAL értékben.

 

Kiscsatár

Sitku Zsuzsanna – Sopron Basket (1)

Hozta a kötelezőt a BEAC otthonában a Sopron, a válogatott kerettag Sitku hathatós közreműködésével - 16 ponttal, 4 lepattanóval, 3 gólpasszal, két kiharcolt faulttal, valamint 1-1 labdaszerzéssel és blokkal zárta a derbit, 26 perc alatt 25 VAL-t szorgoskodva össze.

 

Erőcsatár

Martyna Petrénaité – BKG-PRIMA Natura Szigetszentmiklós (1)

Bár végül 19 pontos győri siker született a derbin, jól tartotta magát a BKG magasabban jegyzett ellenfelével szemben. Olyannyira, hogy a mezőny legjobbja is soraikból került ki, a litván magasbedobó Petrénaité 26 pontos (5/11 dupla, 4/7 tripla, 4/6 büntető), 11 lepattanós dupla-duplát hozott össze. Volt még két blokkja, 1-1 szerzett labdája és asszisztja, valamint 4 kiharcolt személyihibája is, 34 játékperc alatt 33 VAL-t jegyeztek fel a neve mellé.

 

Center

Kathryn Westbeld – TARR KSC Szekszárd (1)

A fentebb már említett Pécs – Szekszárd szomszédvári rangadón a tolnaiak születésnapos magasembere is remekelt, 14 pontja (2/3 dupla, 1/1 tripla, 7/8 büntető) mellé 5 lepattanót, 2-2 gólpasszt és blokkot, valamint 4 kiharcolt faultot ért el – 25 perc is elegendő volt számára 23 VAL-hoz.

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus