Tippmix Női NB I: A 15. forduló válogatottja

A válogatottak: Angyal Barbara, Nevena Jovanovic, Chelsea Nelson, Sierra Campisano és Keyona Hayes.

A Hunbasket összeállítása:

Szombaton, a PINKK-PEAC derbivel fejeződött be a női élvonal 15. fordulója, a többi mérkőzést még január 5-én játszották a csapatok. Nagyon komoly számokat, nagyon komoly csatát hozott ez a forduló – legszívesebben két MVP-t avatnánk, de ez sajnos nem áll módunkban.

 

Irányító

Angyal Barbara – BKG-PRIMA Szigetszentmiklós (3)

Fordulatos mérkőzésen maradt alul a Csata ellenében a BKG a tartalékos együttesek összecsapásán, ám az élvonal újoncának fiatal karmesterére nem lehetett panasza Gedei Tibor vezetőedzőnek. A korábbi korosztályos válogatott irányító 18 ponttal (3/5 dupla, 4/10 tripla), 8 gólpasszal, 6 lepattanóval és 4 kiharcolt szabálytalansággal segítette csapatát úgy, hogy mindössze négy perc pihenője volt a padon. Négy eladott labdát ugyan vétett, de így is 24 VAL-lal zárta a találkozót, nem rajta múlt a szoros vereség.

 

Dobóhátvéd

Nevena Jovanovic – Sopron Basket (2)

Nagyszünetre eldöntötte a lényegi kérdéseket a Sopron a BEAC otthonában, ezúttal nem tudta borítani a papírformát a néhány szép bravúrgyőzelmet már szállító fővárosi alakulat. A címvédő szerb dobóhátvédje igazi mindenesként pazar tripla-duplát ért el a derbin, hiszen 11 ponttal (3/6 dupla, 0/3 tripla, 5/5 büntető), 12 lepattanóval és 11 gólpasszal zárt, a 11 „zsugát” ráadásul eladott labda nélkül szervírozta a társaknak. Három kiharcolt szabálytalansága mellett egy labdaszerzést is feljegyeztek a neve mellé, így 33 játékperc alatt 32 VAL-ig jutott.

 

Kiscsatár

Chelsea Nelson – NKA Universitas PEAC (5)

Bár a nagyszünetben még a hazai pályán játszó PINKK tartott előrébb, a fordulás után a rutinosabb PEAC kikaparta a gesztenyét, és győztesen távozott Kozármislenyből. A pécsiek amerikai légiósa már amolyan törzsvendég hasábjainkon, és ezúttal sem maradt adós a jó teljesítménnyel: 16 pontos (7/10 dupla, 2/3 büntető), 10 lepattanós dupla-duplát szállított. Bár négy labdát eladott, ezt némileg korrigálta három kiharcolt szabálytalansággal, két gólpasszal és egy blokkal, így 24 perc alatt 24-es teljesítményindexet hozott össze.

 

Erőcsatár

Sierra Campisano – BKG-PRIMA Szigetszentmiklós (3)

Fentebb már említettük a BKG-Csata derbit – mindkét oldalon 7-7 játékos játszott legalább 10 percet, a szűk rotációk pedig időnként kiemelkedő statisztikákat szülnek. Így volt ez most is, hiszen a szigetszentmiklósiak amerikai magasembere 37 ponttal (6/10 dupla, 7/9 tripla, 4/4 büntető) terhelte meg a fővárosiak gyűrűjét, de nem állt meg ennyinél: 5-5 lepattanót és gólpasszt, valamint 6 kiharcolt faultot is jegyzett úgy, hogy a negatív oldalra mindössze két eladott labda került. Annak oka, hogy 39 perc alatt elért 45 VAL-jával mégsem ő lett a forduló legjobbja, alant olvasható…

 

Center

Keyona Hayes - DVTK (4)

Nem igazán volt válasza a Ceglédnek a Hayes jelentette palánk alatti „terrorra” ezen az estén, az amerikai középjátékos gyakorlatilag tetszés szerint érte el pontjait a sima piros-fehér diadallal végződő derbin. 29 egységgel zárt bravúros hatékonysággal (12/15 dupla, 5/5 büntető), leszedett 12 lepattanót, szerzett öt labdát (bár el is adott ugyanennyit), kiharcolt öt szabálytalanságot, mindezek mellett pedig 2-2 gólpasszra és blokkra is maradt ereje. Bár mindössze 32 percet kellett pályán lennie, ennyi is elég volt számára 47 VAL-hoz, így óriási küzdelemben, de ő lett a forduló MVP-je.

 

Forrás: hunbasket.hu

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus