Tippmix Női NB I: A 16. forduló válogatottja

Tegnap befejeződött a női élvonal 16. fordulója, amely a bajnokság egyik legnagyobb meglepetését szállította. Akadtak remek egyéni teljesítmények is, többen először teszik tiszteletüket hasábjainkon.

A Hunbasket összeállítása:

Irányító

Chanise Jenkins – TFSE-MTK (1)

Már az első negyedben megalapozta későbbi sikerét a Süle Krisztinával kiegészülő TFSE, hatan is kétszámjegyű ponttermést szállítottak a fővárosiaknál. Magyar Bianka együttesének évek óta meghatározó játékosa az amerikai karmester, aki ezúttal egy Pazar dupla-duplával vétette észre magát: 13 pontja (2/6 dupla, 2/3 tripla, 3/4 büntető) mellé 10 lepattanót jegyzett, de a társak kiszolgálásáról sem feledkezett meg, melyet öt gólpassza bizonyít. A negatív oldalon négy eladott labdát jegyzett, de ugyanennyi szabálytalanságot is kiharcolt, így 31 játékperce alatt 22 VAL-lal zárta a találkozót.

 

Dobóhátvéd

Szabó Fanni – VBW CEKK Cegléd (1)

A Cegléd – BKG derbin ellentétes volt a forgatókönyv - a hazaiak gyengén kezdték az összecsapást, de remek harmadik negyedüknek köszönhetően fordítottak, és be is húzták a győzelmet. A kék-sárgák sokoldalú hátvéd-bedobója igen változatos módokon segítette csapatát, hiszen négy statisztikai kategóriában is elért legalább 5 egységet. 7 pont (3/6 dupla, 0/2 tripla, 1/2 büntető), 7 lepattanó, 6 gólpassz és 5 szerzett labda került ugyanis a neve mellé, de emellett kiosztott három blokkot is – három kiharcolt faultja már csak hab a tortán, mint ahogy az is, hogy egyetlen egyszer sem adta el a játékszert. Ez a különleges „lőlap” 25 VAL-t ért számára 27 perc alatt, de a győzelemnek alighanem jobban örült.

 

Kiscsatár

Tyaunna Marshall – NKA Universitas PEAC (1)

Jó meccsen múlta felül az esélyesebb PEAC a Vasast, csak az utolsó negyedben dőltek el a vitás kérdések. A mecsekaljaiaknál a szokásos Kiss – Wentzel páros mellett ezúttal kiemelkedőt hozott a korábban Szekszárdon is megforduló Marshall, aki 25 pontot (8/12 dupla, 3/3 tripla) rámolt be a pasarétiek kosarába 7 lepattanó, 4 szerzett labda és 3 gólpassz társaságában. Volt még egy kiharcolt faultja, valamint egy eladott labdája is, így 33 perc alatt 35-ös VAL mutatót hozott össze - ez a legjobb egyéni teljesítmény volt ebben a körben, így övé lett a forduló MVP címe.

 

Erőcsatár

Sabina Oroszová – UNI Győr MÉLY-ÚT (4)

Akadtak meglepetések az idei pontvadászatban, nem tisztünk eldönteni, a Győr Sopron elleni sikere hol áll ezen a képzeletbeli rangsorban, de egészen biztosan előkelő helyen. A végletekig kiélezett rangadón mindkét oldalon akadtak jó teljesítmények: a soproni Gabby Williams 25 pontot szórt, míg hazai színekben Beatrice Mompremier 20 lepattanót szedett úgy, hogy Határ Bernadett állt vele szemben. Mégsem ők, hanem Sabina Oroszová volt a mérkőzés hőse, már ami az esetünkben mérvadó teljesítményindexet illeti – a szlovák erőcsatár 18 ponttal (3/6 dupla, 4/6 tripla), 7 lepattanóval, 3 gólpasszal, 5 kiharcolt szabálytalansággal és egy eladott labdával fejezte be a derbit, 35 perc alatt 27 VAL-t elérve.

 

Center

Zele Dorina – Ludovika-FCSM Csata (1), Keyona Hayes - DVTK (2)

Remek formában kezdte 2022-t a Csata magasembere, így első ízben találkozhatnak vele az olvasók hasábjainkon. Bár a Szekszárd simán hozta a kötelezőt a fővárosiak otthonában, a korábbi válogatott Zele játékán nem múlt semmi: 22 ponttal (6/8 dupla, 2/5 tripla, 4/4 büntető) fejezte be az összecsapást, leszedett 8 lepattanót, kiharcolt 6 szabálytalanságot, illetve volt 1-1 asszisztja, labdaszerzése és blokkja is, így 32 perc alatt 34 VAL-t hozott össze. Ugyanannyit, mint a BEAC-ot legyőző DVTK középjátékosa, Keyona Hayes – az amerikai 26 ponttal (12/22 dupla, 0/1 tripla, 2/3 büntető) terhelte meg a fővárosiak gyűrűjét, de játéka korántsem merült ki a pontszerzésben. Mindezt 10 lepattanó, 5 gólpassz, 4 szerzett labda és három kiharcolt fault is bizonyítja, két eladott labdája semmiségnek tűnik ezen számsor fényében.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Forrás, fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus