Tippmix Női NB I: A 21. forduló válogatottja

A Zele - Kiss duó hatalmasat csatázott.

Főként a magasemberek remekeltek az utolsó előtti női alapszakasz-fordulóban. - olvasható a hunbasket.hu-n.

 

Irányító

Czank Tímea – ELTE BEAC Újbuda (2)

Pazar első negyedének köszönhetően otthon tartotta a két bajnoki pontot a BKG ellen a BEAC, a diadalban pedig kulcsszerepe volt a rutinos hátvédnek. 15 pontját nagyrészt triplából szerezte (0/4 dupla, 4/8 tripla, 3/6 büntető), mezőnymunkája pedig elsőrangú volt (7 lepattanó, 7 gólpassz, 6 kiharcolt fault, 3 szerzett és egy eladott labda). Nem sokat pihenhetett, 38 percet töltött a pályán, ezalatt 26 VAL-ig jutott.

 

Dobóhátvéd

Bozica Mujovic – PINKK Pécsi 424 (3)

Bár félidőre rendezte a vitás kérdéseket a jóval esélyesebb Szekszárd, a második húsz percben mutatott szép dolgokat a Mujovic vezette PINKK. A montenegrói hátvéd 23 ponttal fejezte be az összecsapást, mindezt 6 lepattanóval, 5 gólpasszal, 10 kiharcolt szabálytalansággal és 2 labdaszerzéssel toldotta meg. Bár ötször „elajándékozta” a játékszert, összességében így is csapata egyik legjobbja lett, 35 perc alatt 29 VAL-t ért el.

 

Kiscsatár

Gabby Williams – Sopron Basket (3)

Alaposan visszavágott az elveszített kupadöntőért a Sopron a diósgyőrieknek, rögtön az első negyedben valósággal átrobogtak ellenfelükön Gáspár Dávid tanítványai, 33-6-ra megnyerve azt. Williamst különösen fűthette a visszavágás iránti vágy, hiszen meg sem állt 26 pontig (6/10 dupla, 3/7 tripla, 5/8 büntető), folyamatos nyomás alá helyezve a miskolci gyűrűt. 7 lepattanója és 3 asszisztja mellett hat alkalommal is csak fault árán tudták feltartóztatni, lőlapját pedig két szerzett és egy eladott labda, valamint egy blokk teszi teljessé – 21 perc is elegendő volt számára 33 VAL-hoz.

 

Erőcsatár

Zele Dorina – Ludovika-FCSM Csata (3)

Fontos mérkőzést nyert meg a PEAC ellen a Csata, a fővárosiak gyakorlatilag bebiztosították, hogy nem a Sopron – Szekszárd duó ellen kezdik majd a rájátszást. Zele különösen nagyot játszott az összecsapáson, 26 pontját szenzációs hatékonysággal szerezte (9/11 dupla, 2/3 tripla, 2/2 büntető) – 7 lepattanója, 5 labdaszerzése és két kiharcolt szabálytalansága csak hab volt a tortán. Teljesítményének értékét növeli, hogy mindössze 26 perc alatt hozta számait, így – bár az ellenfél centere, Kiss Virág kettővel több VAL-t ért el – ezúttal neki adnánk a forduló MVP-je címet.

 

Center

Kiss Virág – NKA Universitas PEAC (4)

A Zele – Kiss párharcból tehát ezúttal előbbi jött ki győztesen, megkaparintva a forduló legjobbjának járó elismerést, de azért a pécsiek középjátékosának teljesítménye mellett sem mennénk el szó nélkül. Kiss masszív dupla-duplát ért el 27 ponttal (7/15 dupla, 13/17 büntető) és 14 lepattanóval, mindezt 9 kiharcolt faulttal tetézte – nem rajta múlt, hogy csapata nem győztesen távozott a Ludovika Arénából. Statisztikai lapját két szerzett és három eladott labda, valamint két gólpassz teszi teljessé – 33 perc alatt elért 39 VAL-ja a legtöbb volt a fordulóban.

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus