Tippmix Női NB I: A 22. forduló válogatottja

Chelsea Nelson lett az MVP.

A tegnapi Sopron - Szekszárd derbivel lezárult a női élvonal alapszakasza - eljött az ideje, hogy sorra vegyük a fordulók legjobbjait! - olvasható a hunbasket.hu-n.

Irányító

Czank Tímea – ELTE BEAC Újbuda (3)

Bár több bravúrgyőzelmet is elkönyvelhetett az évad során a BEAC, végül ha csak hajszállal is, de lemaradt a rájátszásról. A fővárosiak rutinos karmestere ezúttal is mindent megtett, hogy győzelemre vezesse övéit: 13 pontot (3/3 dupla, 1/8 tripla, 4/4 büntető), 9 lepattanót és 4 gólpasszt tett a közösbe, egy labdaszerzés mellett háromszor el is adta a játékszert, valamint két szabálytalanságot harcolt ki – 37 perc alatt 19 VAL-t gyűjtött.

Dobóhátvéd

Czukor Dalma – Sopron Basket (2)

Viszonylag ritkán ad forduló válogatottat a Sopron, egyszerűen azért, mert az átlagosnál jobban megoszlanak a terhek a címvédőnél, kevés a kiugró teljesítmény soraikban. Ezúttal is 9 (!) játékosuk zárt legalább 11 VAL-lal, közülük a 17 pontig (2/3 dupla, 4/5 tripla, 1/1 büntető) jutó Czukor Dalmát emelnénk most ki – remek triplázása mellé 4 lepattanót, 1-1 szerzett labdát és kiharcolt faultot szállított még, 21 perc is elég volt neki 22 VAL-hoz.

Kiscsatár

Jessica Kuster - DVTK (1)

Nem sokat teketóriázott a diósgyőriek legújabb szerzeménye, rögtön első bajnokiján „gurított” egy 30-as teljesítményindexet, ráadásul a padról beszállva. 16 pontja mellé lekapott 12 pattanót, de volt 4 gólpassza, 2 szerzett labdája, egy blokkja, valamint két kiharcolt szabálytalansága is (egy eladott labda mellett). 27 perc alatt meg sem állt az előbb említett 30 VAL-ig, soha rosszabb debütálást!

Erőcsatár

Chelsea Nelson – NKA Universitas PEAC (6)

Nagyon éltek a pécsi magasemberek a Cegléd ellen, a baranyaiak belső párosa 64 VAL-t ért el a derbin. Az amerikai bedobó 21 pontot, 11 lepattanót, 2-2 gólpasszt, blokkot és labdaszerzést, 4 kiharcolt faultot, valamint 4 eladott labdát „pakolt” a statisztikai lapra – mindezt 24 játékperc alatt. Aktivitása – a győzelem mellett – forduló MVP címet is ért, hiszen 35-ös teljesítményindexszel fejezte be az összecsapást.  

Center

Kiss Virág – NKA Universitas PEAC (5)

Hagyományosan a centerposzt hozta a legnagyobb csatákat az évadban, már ha a fordulók legjobbjait nézzük. Ez a záró körben sem volt másképp, hiszen a végül 29 VAL-lal záró Kiss (20 pont, 4 lepattanó, 8 kiharcolt fault, 2 gólpassz, 2 blokk, 1-1 szerzett és eladott labda) hajszállal előzte meg a győri Beatrice Mompremiert (21 pont, 10 lepattanó, 28 VAL), a soproni Határ Bernadettet (14 pont, 10 lepattanó, 26 VAL), a TFSE-s Németh Almát (19 pont, 4 gólpassz, 26 VAL), vagy éppen a DVTK-s Cheridene Green-t (18 pont, 6 lepattanó, 24 VAL). Kiss ezzel ötödször került be a forduló legjobbjai közé, amivel ő lett a legeredményesebb középjátékos az évad során – nézzük is az alapszakasz legjobbjait!

 

A posztokat illetően elég sok átfedés volt, főleg az 1-2 és a 3-4 pozíciókban, nem feltétlen szerepelt mindig mindenki az első számúként megadott posztján.

Ha a hátvédeket nézzük, 14 játékos szerepelt egy alkalommal hasábjainkon (Studer Ágnes, Medgyessy Dóra, Tenyér Zsófia, Horváth Bernadett, Briann January, Fegyverneky Zsófia, Leslie Vorpahl, Papp Klaudia, Chanise Jenkins, Japreece Dean, Jordin Canada, Weninger Virág, Shey Peddy, Sofija Zivaljevic), nyolcan két alkalommal (Gergana Ivanova, Petra Holesinska, Wentzel Nóra, Tóth Orsolya, Dombai Réka, Nevana Jovanovic, Szabó Fanni, valamint Czukor Dalma egyszer kettesként, egyszer hármasként). Háromszor válogattuk be Dúl Pankát (kétszer egyes, egyszer hármas poszton), Bozica Mujovic-ot, Angyal Barbarát és Czank Tímeát, míg a legeredményesebb hátvéd Lelik Réka lett, öt válogatottsággal.

A bedobóknál, vagyis 3-as és 4-es poszton egyszer került be a legjobbak közé Jessica Kuster, Mányoky Réka és Kobolák Cintia, míg két alkalommal tette tiszteletét Lauren Manis, Török Ágnes, Miklós Melinda és Tyaunna Marshall. Háromszor találkozhattunk Gabby Williams, Gereben Lívia, Mérész Beatrix és Jelena Brooks nevével, Nikolina Milic, Sabina Oroszová, Sierra Campisano és Zele Dorina pedig négyszer került be eme díszes társaságba. A legeredményesebb játékosnak Chelsea Nelson bizonyult hat válogatottságával, a PEAC amerikai légiósa ebben a tekintetben az egész bajnokság legjobbjának számít, senki nem került be rajta kívül hatszor a forduló válogatottjába.

A hagyományosan legmagasabb VAL-értékeket produkáló centerposzton Sara Heljic és Denia Davis egy-egy alkalommal harcolt ki helyet magának, Határ Bernadett és Barnai Judit pedig két alkalommal. A győri Beatrice Mompremier, valamint a DVTK-s Cheridene Green háromszor került be, míg Keyona Hayes-nek 8 mérkőzés is elegendő volt ahhoz, hogy négyszer is „fordvál” legyen. A csúcstartó a középjátékosoknál a már fentebb említett Kiss Virág, öt válogatottsággal.

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus