Tippmix Női NB I: Az 1. forduló válogatottja

A BEAC bravúrgyőzelme a forduló legjobbjainál is éreztette hatását.

Rögtön egy vaskos meglepetéssel kezdődött a Tippmix Női NB I 2022/23-as kiírása, az újraformálódó E.ON ELTE BEAC ugyanis legyőzte az elmúlt évad ezüstérmesét, az Atomerőmű KSC Szekszárdot. Szerencsére az egyéni teljesítmények versenye is hasonlóan izgalmasan alakult, lássuk is az első forduló legjobbjait! - olvashtaó a hunbasket.hu-n.

Irányító

Morgan Green – E.ON ELTE BEAC (1)

Kezdjük is rögtön a legnagyobb bravúrt szállító csapat legjobbjával, az első magyarországi mérkőzését játszó Green aligha álmodhatott jobb kezdésről. Az amerikai hátvéd 28 pontot (6/9 dupla, 3/9 tripla, 7/7 büntető) szórt a Szekszárdnak, leszedett 6 lepattanót, kiosztott 4 gólpasszt, valamint nem kevesebb, mint 6 labdát csent el a tolnaiaktól. Szintén hatszor csak személyi hiba árán tudták őt feltartóztatni a szekszárdi védők, ezek mellett a számok mellett pedig eltörpül három eladott labdája – 38 perc alatt 38 VAL-lal zárt. Nem mehetünk el szó nélkül hátvédtársa, Angyal Barbara teljesítménye mellett sem, a BKG-tól igazolt játékmester 19 pontot (17 VAL) szórt a találkozón, de a Vasasos Papp Klaudia (12 pont, 8 lepattanó, 5 gólpassz, 21 VAL) is kitett magáért a Csata ellen megnyert fővárosi rangadón. 

 

Dobóhátvéd

Bernáth Réka – DVTK-Hun-Therm (1)

A DVTK vajkezű hátvédje a győri Aaryn Ellenberggel volt nagy csatában a forduló legjobb kettese címéért. Mindkét játékos 26 VAL-lal zárt, a diósgyőriek a BKG otthonában győztek, a Rába-partiak a Cegléd (ideiglenes) csarnokában.. Amiért hajszállal mégis Bernáth került ki győztesen a csatából, az a hatékonyság: 20 pontot (4/5 dupla, 4/7 tripla), 5 lepattanót, 3 gólpasszt, 1-1 szerzett és eladott labdát, valamint két kiharcolt faultot jegyzett, míg Ellenberg 24 ponttal (5/10 dupla, 4/7 tripla 2/2 büntető), 6-6 lepattanóval és kiharcolt szabálytalansággal, valamint 2-2 szerzett labdával és gólpasszal zárt, de hat alkalommal adta el a játékszert - ez utóbbi döntött végül a DVTK játékosának javára.

 

Kiscsatár

Milica Jovanovic – DVTK-Hun-Therm (1)

Újabb miskolci játékos a legjobbak között, de ezúttal dilemmák nélkül: a tavalyi kupadöntő hőse 23 pontot hintett pazar hatékonysággal (6/8 dupla, 3/5 tripla, 2/2 büntető), 6 lepattanóval, 4 gólpasszal és 2 blokkal fűszerezve. Egy kiharcolt fault, valamint két eladott labda szerepel még „lőlapján”, így 31 perc alatt 30 VAL-t szorgoskodott össze. Szintén jól teljesített a soproni Czukor Dalma (16 pont, 5-5 szerzett labda és gólpassz, 26 VAL), de Jovanovic – bár javarészt négyesben játszott – ezúttal „elvitte” ezt a bedobó posztot.

 

Erőcsatár

Cassidie Burdick – NKA Universitas PEAC (1)

Morgan Green után újabb erős bemutatkozás, a pécsiek Burdick – Kiss palánk alatti duója remekül muzsikált a TFSE ellen. Az amerikai erőcsatár 22 pontos, 12 lepattanós dupla-duplával debütált új csapatában, valamint 11 alkalommal is csak fault árán tudták feltartóztatni a fővárosi védők – nem is maradt el a győzelem. Három gólpassz és egy eladott labda színesítette még Burdick statisztikai lapját, így 36 perc alatt 40 VAL-lal zárt. A soproni Jelena Brooks – Varga Alíz duó is jó számokat hozott, előbbi 20 perc alatt 19 pontig és 6 lepattanóig (29 VAL) jutott, utóbbi a padról beszállva szállított 15 pont, 10 pattanós dupla-duplát (25 VAL).  

 

Center

Ana Vojtulek – E.ON ELTE BEAC (1)

Ismét egy nagyon szoros verseny, ahol ráadásul nem is a legtöbb VAL-t elérő játékos lett a forduló legjobbja – sőt, a többi jelölt egytől egyig többet gyűjtött nála. Azonban egyszerűen nem lehet ilyenkor figyelmen kívül hagyni a „bravúr-faktort”, és mivel nem volt kiemelkedően magasabb VAL-érték a BEAC horvát középjátékosának teljesítményénél, ő lett a befutó. 16 ponttal (5/11 dupla, 0/1 tripla, 6/8 büntető), 13 lepattanóval, egy-egy gólpasszal és blokkal, egy szerzett és három eladott labdával, valamint 4 kiharcolt faulttal mutatkozott be az újbudaiak színeiben, így 34 pályán töltött perce alatt 24 VAL-t szorgoskodott össze. Vetélytársai sem tétlenkedtek, a tavalyi évhez hasonlóan igen erős mezőny várható idén is centerposzton. Kiss Virág (PEAC, 22 pont, 6 lepattanó, 27 VAL), Ruth Hebard (Szekszárd, 15 pont, 11 lepattanó, 26 VAL), Khaalia Hillsman (TFSE, 19 pont, 5 lepattanó, 28 VAL), valamint Samantha Fuehring (Csata, 18 pont, 9 lepattanó, 28 VAL) is kitettek magukért, közülük azonban csak Kiss volt győztes csapat tagja, kettejük versenyfutását pedig ezúttal a nagyobb bravúrt bemutató BEAC középjátékosa nyerte.

 

Nem mindennapi forduló volt tehát, nem mindennapi egyéni statisztikákkal. Bár számszerűleg a 40 VAL-lal záró Cassidie Burdick vitte a prímet, a forduló MVP címét mégis a BEAC-os Morgan Green kapja – a Szekszárd legyőzése nem mindennapi fegyvertény.

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus