Fegyverneky: Nagyon kell örülni annak, hogy rossz játékkal is győztünk

A soproni rendezésű női Euroliga-buborékot 2-0-lal zárta a magyar csapat - Fegyverneky Zsófia a Basket Landes elleni győzelem után nyilatkozott.

A Nemzeti Sport Online beszélt a Sopron Basket csapatkapitányával a csapat második idei EL-győzelme után:

A 36 esztendős Fegyverneky Zsófiát a kora sohasem foglalkoztatta, ami a parketten pénteken látottak fényében maximálisan érthető is. A korszakos irányító több mint harminc percet töltött a pályán a francia Basket Landes ellen 70–59-re megnyert összecsapáson az Euroliga D-csoportjának soproni buborékjában, s jóval pontosabban célzott, mint a Bourges elleni 70–60-as siker alkalmával – akkor néhány plusz lepattanó megszerzésével kompenzálta gyengébb dobóformáját.

„A védekezésbe sok energiát tettünk ebben a két napban, nem mondom, hogy nem voltak benne hibák, de erre számítottunk is – értékelt Fegyverneky Zsófia, aki a második találkozón nyolc ponttal, egy lepattanóval és négy gólpasszal rukkolt ki. – A Landes elleni mérkőzés szépnek nem volt szép, de legalább győztünk. A játék összképe nem volt olyan jó, mint a keddié, de annak nagyon kell örülni, hogy rossz játékkal is tudtunk nyerni. A Landes heti két meccset játszott az elmúlt időszakban a francia bajnokságban, ráadásul az egyetlen csapat volt ott, amelyben egyik kerettag sem kapta el a koronavírust, vagyis augusztus óta végig edzett mindenki, meccset sem kellett halasztania a klubnak. Formában volt tehát, annak ellenére, hogy csütörtökön is pályára lépett, látszott, fizikailag jó állapotban van.”

A Sopronnál a folytonosság hiányzott, október 14. után november 16-án jött a következő bajnoki, közben (vagy előtte) a játékosok megküzdöttek a koronavírussal, mindenkin átment a betegség ilyen-olyan formában (Határ Bernadett szívizomgyulladása miatt egy ideig még nem lesz bevethető). Fegyverneky úgy látja, még nagyon sok van a Sopronban minden téren, összjátékban, a taktikát illetően egyaránt tudnak fejlődni, de ehhez az kell, hogy mindenki egészséges legyen és működhessenek a csapatedzések – a mostani formát 70–75 százalékosra teszi a kapitány, aki szót ejtett arról is, hogyan érezte magát a soproni buborékban, a szeparált, sterilnek nevezhető környezetben.

„Megint jelesre vizsgáztak a szervezők – utalt arra a korábbi magyar válogatott játékos, hogy Sopron több sikeres eseménynek adott otthont az utóbbi években. – Nem akarok hazabeszélni, de mi, játékosok beszélgetünk egymás között, hallottam, más buborékban hogyan zajlott az élet, ezért mondhatom, a koronavírus elleni védekezés szempontjából a soproni kiemelkedően biztonságos volt. Az élen jártunk a tesztelésben és abban is, hogy kiket engedtek be a buborékba és hány teszttel, kik kerülhettek közel a játékosokhoz. A szálloda és a csarnok szuper volt, mint mindig, csupa pozitívumot tudok említeni, remélem, a többi csapat is jól és komfortosan érezte magát.”

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus