Iványi Dalma: A Győrt mindenki a legjobbak közé várja

A győriek új vezetőedzője beszélt arról is, korábban miért mondott nemet Füzy András hívására, és hogy mit tanult Székely Norbert mellett.

Részlet a Nemzeti Sport Iványi Dalmával készült interjújából:

– Hogyan birkózik meg azzal a teherrel, hogy a győri együttest évek óta az esélyesek között tartják számon, mégsem sikerült megfelelnie az elvárásnak?

– Ilyen szempontból nem szeretnék a múlttal foglalkozni. Mindenképpen új kezdet következik a klub szempontjából is, türelmesebb és lassúbb építkezés következik, hosszú távon ki kell alakítani a magyar magot, most ez kerül a fókuszba. A Győr névre mindenki felkapja a fejét és a legjobbak közé várja, bizonyára marad ez a megítélés, de nekünk csak magunkkal és a jelennel kell törődnünk. Menni, hinni magunkban és egymásban, az elvégzett munkában – ha így lesz, jó útra lépünk, és jönnek majd az eredmények!

– Fűzy András, a Győr elnöke azt mondta, korábban többször is keresték különböző feladatokra. Akkor miért mondott nemet?

– Amikor a felnőttcsapat mellé kerestek, az elmúlt évig nem éreztem a belső motivációt, nem értem meg rá, és kisebbek voltak a gyerkőceim. Amikor abbahagytam a játékot, elhatároztam, addig nem leszek felnőttcsapat vezetőedzője, amíg érzelmileg és a motivációban nem állok rá készen. Pécsen nagyon jól éreztem magam és érzem most is, nem szerettem volna váltani, aztán az utóbbi egy évben megérett bennem a gondolat…

– A válogatottban sok mindent tanult Székely Norbert mellett?

– Igen. Az a fajta ember vagyok, aki igyekszik mindenkitől ellesni néhány trükköt. Norbitól szakmailag, módszertanilag és emberileg is sokat tanultam, nagyon tetszik, ahogy csapatként dolgozunk a pálya szélén a stábbal – ebből sok mindent átmenthetek a győri munkámba. Figyelem a kollégákat, hogyan meccselnek, és ha nem is tudom megfogalmazni, pontosan honnan jön, de felismerem, hogy azért csinálom, mert láttam valahol. Van egy-két barátom a szakmai berkeken belül, akiknek bízhatok a támogatásában. Biztos vagyok benne, hogy szükségem lesz a segítségre, de Győrben is olyanok lesznek a közelemben, akikben százszázalékosan megbízom.

A teljes beszélgetést ezen a linken olvashatjátok el!

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Forrás - nso.hu
Fotó - pecsma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus