Kiss Angelikának szép emlék marad a hollandok elleni Eb-selejtező

Az Aluinvent DVTK 19 éves kosárlabdázója a hollandok elleni Eb-selejtező mérkőzésen debütált a felnőttválogatottban, emellett az első osztályú bajnokságban is egyre meggyőzőbb teljesítményt nyújt.

Az utanpotlassport.hu készítet interjút Kiss Angelikával:

Talán az összes kosárlabdázó álma az, hogy egyszer hazája felnőtt nemzeti együttesében bemutatkozhasson. Az Aluinvent DVTK 19 éves játékosa, Kiss Angelika ezt tapasztalhatta meg nemrégiben; a hollandok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen kezdőként lépett pályára Székely Norbert válogatottjában. Noha a párharcot 68−63-re elveszítették a magyarok, a miskolci fiatalnak szép emlék marad.

„Akadtak hiányzók, tizenheten kezdtük meg felkészülést, de még így sem gondoltam, hogy bekerülhetek a tizenkét fős keretbe. Az utazás előtt két nappal a szövetségi kapitány odalépett hozzám, és azt mondta, én is megyek. Alig akartam elhinni, mérhetetlenül boldog voltam. A meccs előtt egy héttel érkeztünk meg a hollandiai buborékba, és kiderült, hogy a velem egyazon poszton játszó Zele Dorina pozitív koronavírustesztet produkált. A mester megkérdezte, tudom-e, hogy ez mit jelent… Kezdőként léphettem pályára, nagyon össze kellett tehát szednem magam. Habár a párharc nem a terveink szerint alakult, és közel sem játszottam úgy, ahogyan azt szerettem volna, boldogan emlékszem vissza a történtekre.”

A magyarok a H csoportban február 4-én szerepelnek legközelebb a szlovákok ellen; mondhatni, a kvalifikációt illetően sorsdöntő lesz a párharc.

Angelika mindeközben a felnőttélvonalban is helytáll. A legutóbbi évadhoz képest jóval meggyőzőbb statisztikai mutatókat ér el; tíz mérkőzésből kilencszer kezdőként szerepelt, ezeken az összecsapásokon 24.5 percet, 11.7 pontot, 5.7 lepattanót, 1.3 gólpasszt átlagolt és ez 18.2-es hatékonysági mutatóhoz elegendő.

„Azt hiszem, elégedett vagyok a teljesítményemmel, az eddigiekhez képest jóval magabiztosabban mozgok. A koronavírus-járvány miatt idő előtt véget ért bajnoksághoz képest mostanra szinte minden megváltozott. Jóval fiatalabb a csapatunk, de ennek örülök, hiszen rugalmasabbak vagyunk és az összhang is jobb közöttünk, családiasabb a légkör. A vezetőedző Cziczás László helyett Földi Attila lett; remekül zajlik vele a munka, jól működünk együtt.”

A DVTK hat győzelemmel és négy vereséggel a tabella hetedik helyén áll.

„Nem indult rosszul a szezon, a vesztes mérkőzések is vállalhatóak voltak. Olyan hibákat követtünk el, amelyeket javítani lehet. Nagyon nehéz volt hozzászokni a pandémia okozta kiszámíthatatlan menetrendhez, minden rendkívül gyorsan változik, fogalmunk sincs arról, mit hoz a holnap. A feladatunk az, hogy az összes pályán töltött pillanatot kihasználjuk. Természetesen céljaink is vannak: nem lesz egyszerű, de szeretnénk a legjobb négy között zárni. Szerintem erre képesek vagyunk.”

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Forrás - utanpotlassport.hu
Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus