Spanyolországi légiós élet előtt Simon Zsófia – nagyinterjú

Ismét lesz magyar légiós a spanyol élvonalban. Simon Zsófia a Mann Filter Casablanca együtteséhez igazolt. Vele készült interjú ennek kapcsán.

A wbasket.hu interjúja:

Ismét lesz magyar légiós a spanyol élvonalban. Simon Zsófia a Mann Filter Casablanca együtteséhez igazolt. A klubnál hétfőn kezdődik a munka és még a kiutazása előtt beszélgettünk a várakozásairól Simon Zsófiával.

Első légiós évére készül Simon Zsófia és így természetesen a beszélgetésünket sem kezdhettük mással, mint a döntés mögött meghúzódó érzelmi oldallal. „Őszintén szólva – röviden úgy tudnám megfogalmazni - szeretnék még új és első élményeket szerezni a kosárlabdáról, nem pedig utolsókat. Remélem, hogy így érthető.” – mondta lapunknak Simon Zsófia, majd így folytatta:

„Az utóbbi időben azt éreztem, hogy kicsit belefásulok ebbe a dologba és beszűkült az az érzelmi rész, amit a kosárlabda eddig jelentett. Abban biztos voltam, hogy szeretem ezt a sportot és még nagyon sokat szeretnék tanulni, élményeket szerezni. Nem akartam egy ilyen lehetőséget elszalasztani.”

A beszélgetésünk során azt is megtudtuk, hogy két célállomás közül esett a választás a spanyol élvonalra. „Én Spanyolországba vagy Olaszországba szerettem volna menni, így errefelé orientálódott a keresési folyamat. Szeretem a spanyol kosárlabdát és úgy érzem, hogy sokat lehet ott tanulni.” – tette hozzá Simon Zsófia, akinél arról is érdeklődtünk, hogy a magyartól igencsak eltérő spanyol játékosstílusra készült-e speciálisan a nyáron.

„Egész nyáron edzettem, készültem. A kérdésre válaszolva, specifikusan a spanyol kosárlabdára viszont nem. Magamat azonban próbáltam úgy formába hozni, olyan edzésmunkát végezni, ahogy eddig még nem a pályafutásam alatt.”

Az elmúlt időszakban több magyar játékos is megfordult a spanyol élvonalban, így Simon Zsófia is kapott értékes tanácsokat. „Honti Katával nagyon jó barátok vagyunk és ő ellátott minden tanáccsal, intelmekkel. Ilyen szempontból az Ő oldaláról fel vagyok vértezve.”

A Mann Filter Casablanca hétfőn kezdi a felkészülést az új évadra. A csapat az előszezonban szeptember 8-án mutatkozik be. Ekkor a Cadi La Seu lesz a rivális. Zaragozában szeptemberben az előszezon legnagyobb presztízsű eseménye minden évben a „Trofeo Ciudad de Zaragoza”. Ilyenkor a Mann Filter a helyi kupáért mérkőzik és azon az estén is a Cadi La Seu lesz az ellenfél. Hagyományosan a szurkolók ilyenkor kezdik az ismerkedést az új játékosokkal. Az előszezont szeptember 21-én Logrono-ban zárja a klub, majd 28-án már az összevont nyitó fordulót rendezik. Rögtön a Salamanca lesz a rivális.

Simon Zsófiánál arról is érdeklődtünk, hogy volt-e előzetes egyeztetés a célokról és arról, hogy milyen elvárásokat fogalmaztak meg felé. „Nem kimondottam került sor ilyenre. Vasárnap utazok ki és utána a szezon kezdetéig még nyilván lesz bőven időnk ezekről a dolgokról beszélni. Azt tudom, hogy lényegesen erősebb csapatot akarnak építeni az új szezonra, mint amilyen az eddigiekben volt. Ez a játékoskeretben is megmutatkozik.”

A Mann Filter kerete a közelmúltban véglegesedett. A magyar légiósuk mellett a remek egyetemi számokkal rendelkező Cierra Dillard, a 3x3 válogatottból ismert Vega Gimeno, az U20-as válogatott egyik legjobbja Aina Ayuso, illetve Irene Lahuerta, Zoe Hernández, Beatriz Navarro, Umi Diallo és Merrit Hempe alkotja eddig a Mann Filter gárdáját.

Beszélgetésünket keretbe foglalva azzal a kérdéssel zártuk Simon Zsófiával, hogy decemberben mivel lenne elégedett a spanyolországi kihívás kapcsán. „Nem kell decemberig várni ezzel a kérdéssel, már most úgy érzem, hogy megérte belevágni. Nagyon várom a kiutazást és a szezon kezdetét, amit őszintén nem mindig vártam az utóbbi időben kitörő lelkesedéssel. Nem szeretném, hogy ez így félreérthető legyen. Nem arról van szó, hogy korábban nem vártam volna a szezont, csak a lelkesedésem kezdett alábbhagyni, amit nem akartam elveszíteni. Ebben pedig már most segített ez a lehetőség.”

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus