Székely Norbert: Büszkeséggel tölt el az elmúlt időszak

Sajtótájékoztatót tartott a női válogatott.

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartott a magyar női kosárlabda-válogatott Sopronban, ahol Szlovéniát fogadja a nemzeti csapat november 9-én, majd Helsinkibe látogat 12-én. Székely Norbert szövetségi kapitány két győzelemmel szeretné zárni az évet, hangolódva a februári olimpiai selejtezőre. - olvasható a hunbasket.hu-n.

Elsőként Pukler Gábor, a válogatott csapatvezetője kapott szót, kiemelve, hogy milyen jó közösséget alkot a nemzeti csapat.

„Még fel sem ocsúdtunk a nyári sikerekből, megint együtt vagyunk, kezdjük a közös munkát. A szövetség részéről ezúttal is minden támogatást élvez a csapat. Egyik legnagyobb büszkeségünk a női válogatott, nagyon jó a csapategység, mindenki örömmel jön, jó a közösség. Első feladatunk az első két Európa-bajnoki selejtező, jó lenne mindkét mérkőzést megnyerni, ez mostanra gyakorlatilag alapelvárás lett. Ezt az olimpiai selejtező követi, ami szintén itt lesz Sopronban, reméljük, minél többen el tudnak jönni szurkolni nekünk most is, és februárban is.”

Székely Norbert kiemelte, mekkora büszkeséggel tölti el az elmúlt időszak.

„Az elmúlt pár évtizedben ilyen magaslatokba nem jutott a válogatott, én ezt a büszkeséget hordozom nyár óta magamban, és nagyon vártam ezt a programot. Új kihívás áll előttünk, ezt 2025-ig fogjuk magunkban hordozni. A csapat jó, összetartó, értelmes, sok értelemben perspektivikus. Nagyon vártam ezt az összetartást, és remélem, a csapat olyan magas szinten tud teljesíteni most is, mint az Eb-n. Mindkét meccs fontos, valószínűleg a két legnehezebb mérkőzéssel kezdünk. Szlovéniát tartom a legerősebb ellenfélnek a csoportból, de a finnek is nagyon erősek, egy kiemelkedő képességű játékossal a keretben. Nagyon oda kell tenni magunkat, de szeretném, ha a két meccset megnyernénk, magunktól is ezt várjuk el.  A csapat egymásba és a játékba vetett hite erős. Próbáljuk azokat a játékelemeket játszani, amit eddig, de újdonságokat is szeretnénk beépíteni, hogy tovább tudjunk lépni erről a szintről. Nem véletlen, hogy Sopronban vagyunk most is, hiszen az olimpiai selejtező helyszíne is itt lesz, be kell gyakorolnunk mindent. A csapatot körülvevő közeg remek, de nem kényelmesedhetünk bele, ettől óva intek mindenkit, mert az, hogy negyedik helyen végeztünk az Eb-n, már a múlt. 2025 a jövő, először azt kell elintéznünk, hogy ott lehessünk azon a tornán is.”   

Dubei Debóra, a válogatott csapatkapitánya a közönség támogatásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

„Nagyon örülök, hogy egy ilyen sikeres nyár után ezzel a csappal dolgozhatok. A 2025-ös Európa-bajnokság első két selejtezője következik, remélem, minél többen kijönnek, és jó közönség előtt győzelemmel mutatkozunk be. A két ellenfél közül Szlovéniát mondanám erősebbnek, de nem szabad lebecsülni a finneket sem. Ha kellőképpen fókuszálunk nem lehet gond. Külön pozitívum, hogy ezen a helyszínen lesz a februári olimpiai selejtező is, így jobban fel tudunk készülni, ezt a két meccset is felhasználva. Számítunk a közönség támogatására, fontos, hogy hatodik emberként álljanak mögöttünk.”

Határ Bernadett pedig örül, hogy Sopron a házigazdája a soron következő fontos mérkőzéseknek.

„Soproniként nagy megtiszteltetés, ha egy válogatott programot tud lebonyolítani a klub. Nagyon jó felkészülés lesz, két győzelemmel szeretnénk hangolódni februárra. Örülök, hogy ez a csapat ennyire magasra tette a lécet.”

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus