Török Zoltán először beszélt betegségéről

A Sopron Basket ügyvezető igazgatójánál, Török Zoltánnál 2018 decemberében diagnosztizáltak súlyos betegséget. Nagyinterjú a soproni vezetővel.

Az origo.hu portréjából:

A Sopron Basket ügyvezető igazgatójánál, Török Zoltánnál 2018 decemberében diagnosztizáltak súlyos betegséget. A 25 éve Sopronban dolgozó sportvezető ekkor – négy teljes hónapra – eltűnt a nyilvánosság elől, és azóta is csak kétszer jelent meg a közönség előtt. Egyszer az áprilisi Euroliga Final Fouron, másodszor pedig hétfőn este a klub szokásos éves ankétján. Betegségéről, életének megváltozásáról most először beszélt – kizárólag az Origónak. Nagyinterjú.

Mikor döntötte el, hogy annak az útnak, amelyet ez a csapat két éve bejárt, itt és most vége van?

Kilencven százalékban két évvel ezelőtt már tudtam, akkor, amikor belevágtunk ebbe a projektbe. Én mindig reálisan próbáltam nézni a klub jövőjét. Szóval már két éve tudtam, hogy ennek itt és most vége lesz.

Mintha a szurkolók nehezen fogadnák el ezt, nem?

Persze, hiszen a jót nagyon könnyű megszokni. De ennek a csapatnak már az 1998-as Ronchetti Kupa-győzelem vagy a 2009-es Euroliga Final Four-szereplés maga volt az álom. Ráadásul abban az időszakban a magyar bajnokság döntői is teljesen másképpen néztek ki, mint manapság. Két top euroligás csapat vetélkedése volt az akkori bajnoki döntősorozat.

Nyilvánvaló, hogy egy magyar bajnoki cím nem ugyanaz, mint az Euroliga négyes fináléja, de akkor hatalmas sportértékkel bírt. Azért azt látni kell, hogy a soproni kosárlabdacsapat nem az elmúlt két évben vált azzá, amivé. Csodás két éven vagyunk túl, de ennek az együttesnek a 25 év alatt voltak más kiemelkedő pillanatai.

A teljes interjú IDE KATTINTVA olvasható el az origo.hu portálon!

Fotó - origo.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus