3x3: Bemutatkozik a 3x3-as Nemzetek Ligájában az U23-as válogatott

Ukrajna, Lviv ad otthont az U23-as 3x3-as Nemzetek Ligájában a Közép-Kelet Európai Konferencia első két fordulójának.

A wbasket.hu cikke:

Ukrajna, Lviv ad otthont az U23-as 3x3-as Nemzetek Ligájában a Közép-Kelet Európai Konferencia első két fordulójának. Péntektől a magyar válogatottnak is szurkolhatunk.

Süle Krisztina, szövetségi kapitánnyal már a hét elején készítettünk részletes interjút. Ebből többek között az is kiderül, hogy válogatottunk csütörtökön Ukrajnába Bach Boglárka, Benke Sára, Doktor Anna és Kováts Gabriella összeállításban kelt útra. Az U23-as 3x3-as Nemzetek Ligájában idén bővebb mezőnnyel, három Konferenciában zajlanak a küzdelmek. Magyar szemmel pedig azért is különleges az esemény, mert a sorozat szuperdöntőjét a budapesti World Urban Games keretében rendezik majd.

Az U23-as korosztály számára igen sűrű a 3x3-as versenynaptár, hiszen a Nemzetek Ligája a következő hetekben végig kíséri majd Süle Krisztina együttesének életét. Ezt követően pedig október elején jön az év fő versenye a korosztályos Világbajnokság, ami 2018-hoz hasonlóan óriási csatákat ígér.

Ukrajnában az első tornát pénteken rendezik. Lviv városában hat csapat méri össze az erejét. A mieinket a "B" jelű trióba sorolták a szervezők a házigazda Ukrajna és Szlovákia mellé. A másik ágon Románia, Csehország és Lengyelország szerepel. A csoportokból az első két helyezett jut az elődöntőbe, ahol keresztbe játszanak az együttesek.

A magyar lányok 15 óra 30 perctől Szlovákia, majd 17 órától Ukrajna ellen lépnek pályára. Továbbjutás esetén az esti órákban jön az elődöntő és a döntő.

Fotó - wbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus