Egerben is nyerni tudott a Nyíregyháza

A héten három mérkőzést, köztük egy akár a csúcsrangadó jelzővel is illethető találkozót rendeztek a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság férfi keleti csoportjában. A rangadón a Nyíregyháza a tavalyi ezüstérmes Eger otthonában is megőrizte veretlenségét. A másik két összecsapáson érvényesült a papírforma.

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG

Férfi keleti csoport

Közgáz - NKE SE 109-72 (32-13, 25-21, 29-20, 23-18)
Kinizsi u. 40 néző. V.: Bátovszky, Gyurka.

Közgáz: VÖRÖS 19/12, HORVÁTH M. 14/3, PÁLHÁZI 15/9, Tóth Sz. 2, Teremy 11/3. Csere: KOROMPAI 8/6, VÁGVÖLGYI 13/9, Harsányi 14/3, Losonci 4, SZATMÁRI 9. Edző: Vladár Csaba.

NKE SE: Marton, LACZÓ 24/15, KALO 10, Tasnádi 8, SOLYMOSI 23/3. Csere: Csaba 7/3, Polyák, Soós. Edző: Dr. Gyarmati István.

Az első negyedben a több meghatározó játékosát is nélkülöző Közgáz Vörös Miklós jó dobóformájára, valamint a zónából szerzett labdák utáni könnyű kosarakra építve közel 20 pontos előnyt szerzett. A második negyedtől nagy dobópárbaj alakult ki, amelyben elsősorban Solymosi Tamás és Laczó Levente révén az NKE időnként egyenrangú ellenfele volt a Közgáznak. A "több lábon álló" hazai csapat a második negyedben Vágvölgyi Ádám és Korompai Zsolt, szünet után pedig Horváth Márton, Pálházi Richárd és Szatmári Barnabás jó játéka révén növelte előnyét, s végül a papírformának megfelelően fölényes győzelmet aratott.

Vladár Csaba: - Támadásban szép dolgokat mutattak be a srácok, de védekezésben ezúttal nem igazán "tettük oda magunkat", amit az ügyesen játszó NKE időnként szépen kihasznált.

Dr. Gyarmati István: - Színvonalas játékvezetés mellett a második negyedtől felnőttünk a feladathoz a jobb képességű játékosok alkotta, összeszokottabb Közgáz ellen.
 

EKE Eger - Nyíregyházi ESE 84-88 (20-24, 16-23, 24-18, 24-23)
Eger, Eszterházy Sportcsarnok 30 néző, V: Lónáth, Takács Z.

Eger: MÉSZÁROS 20/9, UNGI 16, Illés 9, Csákvári 7, VARGA 16. Csere: Horváth, Szabó 8/6, Megyes -, Pomázi , Veres, Beák. Edző: Váczi Péter.

Nyíregyházi ESE: BUS 18/9, CZURA 31/9, Vida, OLÁH 26/9, GÁSPÁR 10. Csere: Horányi, Horváth, Szarvas, Jánkfalvi, Földesi 3/3. Mb. edző: Oláh Zoltán

A keleti csoport egyik csúcsrangadójának harmadik percében még Ungi Keve vezérletével az előző kiírás ezüstérmese, az Eger állt jobban, ám ekkor "beindult" a vendégek Bus Iván-Czura Attila-Oláh Zoltán trió alkotta külső sora, egy 8-2-vel fordított, és ellépett a veretlen Nyíregyháza. A fordulatos nyitó etap hajrájában egységes csapatjátékkal egy 6-0-lal visszavette a vezetést az Eger, ám a szakasz egy 5-0-s nyíregyházi rohammal és 4 pontos vendég vezetéssel zárult.

A második negyedet kontroll alatt tartották a szabolcsiak, s a félidőben 11 ponttal vezettek. A második félidőre rendezték soraikat az egriek, akik a Mészáros Balázs, Varga Imre, Ungi hármas révén fokozatosan csökkkentették hátrányukat. Magas színvonalú játék mellett a hajrában 3 pontra apadt a vendég nyíregyházi együttes előnye, de a hazaiak ennél nem tudtak közöebb kerülni riválisukhoz. Hazai részről Varga Imre (16 pont, 11 lepattanó), a vendégektől pedig Gáspár Balázs (10-10 pont és lepattanő) zárta dupla-duplával a rangadót.

Váczi Péter: - A sok fegyelmezetlenségből kapott technikai hibák ellenére a második félidőt megnyertük, de az első félidőben sajnos nem tudtunk olyan eredményesen játszani, mint a másik etapban, s a hátrányt nem sikerült ledolgozni.

Oláh Zoltán: - A második félidőre szorossá vált a mérkőzés, de végül sikerült néhány pontot megőriznünk a meccs elején megszerzett vezetésünkből.


Miskolci Egyetem - Debreceni Medikus SE 134-59 (37-8, 21-22, 23-21, 53-8)
Miskolc, egyetemi körcsarnok, 25 néző. V.: Vaszi, Sörlei.

Miskolc: Orliczki Má 7/3, SZEPESI 34/18, KOPASZ 37/12, ORLICZKI B. 21, LIPPAI 16. Csere: TAKÁCS 11/9, Jurányi 8. Edző: Drahos Gábor.

DMSE: Papp 11, PROKAJ 17/3, NAGY S. 11/9, VESZPRÉMY 18/12, Malkócs. Csere: Cseh 2.  Edző: Kovács István.

A tabellán elfoglalt pozíciók szerint, az előzetes esélyeknek megfelelően kezdődött a mérkőzés. A második helyezett Miskolc nagy fölényben játszva a mérkőzés elején állva hagyta az eddig nyeretlen debrecenieket. Rengeteg labdát szerzett a házigazda, amelyekből játékosai sok könnyű kosarat szereztek. A két középső negyedben az ekkor ügyesen kombináló vendégek kiegyenlítetté tudták tenni a játékot, ám a záró etapban ismét nyomasztó fölényben játszottak a hazaiak, 53 pontot szereztek, és ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek. Lippai Szaolcs (16 pont, 14 lepattanó) és Takács Dániel (11 pont, 14 gólpassz) dupla-duplát ért el, de ezt a túlodalon Prokaj Bálint (17 pont, 12 lepattanó) és Nagy Sándor (11 pont, 10 lepattanó) is elmondhatja magáról.

Drahos Gábor: - Magabiztos győzelemmel nyitottuk az évet. Szerettük volna megtisztelni ellenfelünket azzal, hogy teljes erőbedobással játszunk. A köztes negyedekben kicsit szervezetlenek voltunk, de összességében jól dolgozott a csapat.

Kovács István: - Egy erősebb csapat ellen játszottunk. A mutatott játék és a különbség is a valóságot tükrözte. Elraktározzuk a tapasztalatokat, és a jövőben felhasználjuk.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus