Egyetemi bajnokság: Két egri diadallal indult az új esztendő

Január közepétől folytatódtak a küzdelmek a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A férfiaknál az ezüstérmes Eger előbb a Szegedet, majd a címvédő Debrecent is magabiztosan fektette két vállra. A Nyíregyháza az NKE ellen, a nyugati csoportban a Szombathely pedig Veszprémben aratott fölényes győzelmet.

Férfi keleti csoport

EKE Eger -Szegedi RSC 94-66 (26-21, 21-15, 22-13, 25-17)
Eger, Eszterházy Sportcsarnok 10 néző. V: Lónáth, Sörlei

Eger: Mészáros 8, Szabó G. 6/6, ILLÉS 10, SZICSÁK 12, Csákvári. Csere: Megyes 5/3, POMÁZI 20/12, Beák, UNGI 19/9, VERES 9/3, Bürgés 5/3. Edző: Váczi Péter.

Szeged: JEGESI 15/9, Buj, Kubik 7/3, Korcsmáros 12, MAYER 28. Csere: Kamenik 4. Edző: Szablics Péter

Az első félidő viszonylag kiegyensúlyozott párharcot hozott, Mayer vezérletével jól tartotta magát a Szeged, ám az előnyét fokozatosan növelő vendéglátó egri együttes szünetben 11 ponttal  vezetett. A második félidőre kiütközött a létszámfölény, és a harmadik negyed végére már 20 pont volt az egri csapat előnye, melyet az utolsó etapban még 8 ponttal tudtak növelni, s végül magabiztos győzelmet arattak.

Váczi Péter: - Az első félidőben még nem igazán jött össze, amit szerettünk volna, de a második félidőben mutattunk már szép dolgokat. A jövőben megpróbálunk ezekre építkezni.

Szablics Péter: - Először is gratulálok az Eger csapatának, és örülök hogy az első félidőben tudtuk tartani a lépést az NBI/B-s ellenfelünkkel. A fáradtságnak és az egri ritmusváltásnak köszönhetően a második félidőben már nem tudtuk látótávolságon belül maradni, így folyamatosan nőtt az előnyük. Büszke vagyok a srácokra, tisztes helytállást mutattak az alacsony  létszám ellenére.
 

Nyíregyházi Egyetem - NKE SE 100-50 (33-11, 28-8, 27-15, 12-16)
Nyíregyháza, Egyetemi csarnok 40 néző. V: Tóth K., Káré G.

NyESE: Czura 7/3, BUS 11/3, FÖLDESI 13, Kovács Z. 4, GÁSPÁR 18, Csere: VIDA 20/18 Horváth B 9/3, JÁNKFALVI 18/6. Edző: Hegedűs Ferenc.

NKE SE: Tasnádi B. 10, Kaló Á. 4, Polyák A. 6, Márton Á. 4, SOLYMOSI T. 24/6. Csere: Soós M. 2. Edző: dr. Gyarmati István.

A kisebb késéssel induló mérkőzés élvezetes, látványos játékot hozott. A fölényben játszó hazai együttes már az első félidőben eldöntötte a meccset, ennek ellenére a Solymosi Tamás vezette vendégek végig sportszerű és jó küzdő szellemben játszottak. Vida Zoltán 21 pontjával és hat hárompontosával kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A nyíregyházi csapat továbbra is őrzi veretlenségét a bajnokságban.

Hegedűs Ferenc: - Időnként lendületes, pontos játékkal kerekedtünk felül. Vida hárompontosai és Gáspár zsákolásai tették látványossá a mérkőzést. Ez a meccs jó lehetőség volt arra, hogy mindenkit a pályára küldhessek.

Dr. Gyarmati István: - Kitűnő színvonalú játékvezetés mellett reális eredmény született. Gratulálunk a hazai csapatnak.


EKE Eger - Debreceni Egyetem 94-60 (30-12, 17-27, 30-13, 17-8)
Eger, Eszterházy Sportcsarnok 20 néző , V: Bene Szilárd, Takács Zoltán

Eger: MÉSZÁROS 16/12, Szabó 2, Ungi 6, ILLÉS 10, CSÁKVÁRI 5/3. Csere: SZICSÁK 16, Horváth 8, Varga 8, Megyes, Pomázi 2, Veres 3/3, CSABÁK 18/12. Edző: Váczi Péter.

Debrecen: Szűcs M. 4, Asztalos 11/3, TISZA 15/9, Oláh 7/3, BAK 11. Csere: Zsuga 4/3, Asszú 2, Szűcs B. 6/3. Edző: Ferenczi Tamás.

A hazai csapat magabiztos kezdéssel 18 pontos előnyre tett szert az első negyedben, azonban a második negyedben magára talált a címvédő vendég gárda, amely feljavult játékának köszönhetően felzárkózott szünetig. Ahogy a meccset, a második félidőt is jól kezdték az egri egyetemisták, így előnyüket megnyugtatóvá tették, s a játék irányítását már a mérkőzés végéig nem engedtek ki a kezükből. Felszabadult, könnyed játékkal magabiztos győzelmet aratott a Csabák Balázs által vezetett egri különítmény.

Váczi Péter: - A második negyed kivételével elégedett voltam a mutatott játékkal. Jó ritmusban, eredményesen kosárlabdáztunk.

Ferenczi Tamás: - Látszott, hogy régen játszott csapatunk mérkőzést. A mérkőzés elején az ellenfélnek 10-12 pontos előnyt adtunk. Próbáltunk felzárkózni, de a hazai csapat a második félidőben remek dobóformát mutatott, és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

 

Férfi nyugati csoport

Veszprémi ESC - SzoESE 57-94 (16-22, 15-22, 13-23, 13-27)
Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok, 40 néző. V: Sebesi, Prieger.

Veszprém: NOVÁK P. 20/3, Kacskó Cs. 6/6, Schmitz D. 6, Rozgonyi Á. 4, TAKÁCS A. 15. Csere: Grifatong M. 4, Répási R. 2, Frond Á. Edző: Mónus Péter.

Szombathely: TÓTH D. 13/3. MÉSZÁROS M. 25/3, FÖLDESI M. 19/3, Karagity M. 9, Perák D. 6. Csere: Vincze K. 8/3, Gábor M. 6, Kovács B. 8. Edző: Kéri Péter

Elejétől kezdve egy jó iramú mérkőzést láthattak a kilátogatók. A  Veszprém kezdett jobban, de gyorsan fordított a Szombathely, mégis elsőnek a vendégektől érkezett az időkérés. A Szombathely a hazaiak labdaeladásaiból folyamatosan növelte az előnyét. A második negyedben felváltva estek a kosarak, a Novák-Takács kettős révén próbálta tartani a lépést a Veszprém a vendégekkel. A félidő vége a vasiaké volt, a szombathelyiek 13 pontos előnyt építettek ki.

Szünet után  a Veszprém játéka kapkodóvá vált, s az újabb hazai labdavesztésekből könnyű szombathelyi kosarak születtek. A negyedik negyed is hasonló játékot hozott, így a végén a vendég együttes megérdemelt győzelmet aratott. A Szombathely részéről a Mészáros-Földesi tengely szállította a pontokat, de mindenki hozzátett a mérkőzéshez. Hazai oldalon Takács talán kicsit halványabb teljesítményt hozott a szokásosnál, de így is masszív dupla-duplát ért el 15 ponttal és 17 pattanóval. Kiemelhető még Novák P. küzdése és 20/3-as pont mutatója, de itt is minden pályára lépő valamit hozzá tett a mérkőzéshez.

Mónus Péter: -  Gratulálok ellenfelünknek. Sikerült megint jó első félidőt játszanunk, addig többé-kevésbé rendben is volt a játékunk. A második félidőre kapkodóvá vált a játékunk, rengeteg labdaeladás következett, amit ellenfelünk meg is büntetett. Sajnos minden visszavezethető arra, hogy nem nagyon vagyunk és jelenünk meg edzéseken. Megyünk tovább, megpróbáljuk a hibákat kijavítani.

Kéri Péter: - Nehéz mérkőzésre számítottunk. Az első félidőben ez be is bizonyosodott, ritmustalanul, görcsösen játszottunk. Szünet után nagyjából már azt mutattuk, amire képesek vagyunk.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus