Férfi Egyetemi bajnokság: Év végére csak a PTE-PEAC maradt veretlen

Volt bőven izgalom az idei záró fordulóban - már csak halasztott mérkőzéseket játszanak idén - a férfi Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A keleti csoportban a címvédő DEAC a veretlen TFSE gárdáját fogadta és a rangadón remek második negyedével a hazai gárda megfosztotta veretlenségétől a fővárosi együttest. A két középcsapat, a SOTE és a Szeged összecsapása kiélezett, nagy csatát hozott, amelynek végén a vendég Tisza-parti legénység örülhetett. Szintén nagy volt a küzdelem az Eszterházy  - Nyíregyháza találkozón, amely hazai sikerrel zárult. A nyugati csoportban a két veretlen együttes a PTE-PEAC és a Mosonmagyaróvár UNI Győr összecsapása a várt magas színvonalat hozta, és izgalmas végjátékban a pécsiek őrizték meg makulátlan mérlegüket, így már az egész mezőnyben csak ők veretlenek. A Közgáz a 4. negyed elején még közel 20 pontos hátrányban volt az addig remekül játszó ELTE-BEAC ellen, ám 45 pontos záró szakaszt produkálva a maga javára fordította a mérkőzést. Érdekes "üldözőversenyt" hozott, több extra egyéni teljesítménnyel a "lehengerlően" kezdő Óbuda és a később magára találó Veszprém "ütközete", amelyen a szívósan küzdő VESC végül nem tudta "utolérni" ellenfelét.

A Hunbasket összefoglalója

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfiak,  8. forduló.

Keleti csoport:

AKE-Milton Friedman Egyetem - Debreceni Medikus Sportegyesület 46-120 (14-32, 13-31, 10-29, 9-28)

Budapest, Bethlen Gábor Technikum, 10 néző. V.: Gombos, Hegedűs.

AKE-Milton Friedman Egyetem: Laszák 10, HUTVÁGNER 23, Tarsoly 2, Pesti 6/6, Priszler 3/3. Csere: Gergely 2. Edző: Pálfi Jenő.

Debreceni Medikus Sportegyesület: VALNER 14, TAZSIEV 13/3, ZOVÁNYI 28/3, WU 9, ALBUKAI 16/6. Csere: Szirbusz 4, CSOMOR 21, Bajzát 7, Zaghlol 8. Edző: Kovács István.

A mérkőzés első percétől kezdve a Debreceni Medikus csapata diktálta az iramot. Az első két negyedben vendégoldalról leginkább Zoványi Csaba tudott érvényesülni támadásban (rajta kívül Belal Albukai és Ahmad Tazsiev keze sült el a triplavonalról), míg a hazai oldalról a végül mezőnyből egyedül dupla-duplát elérő Hutvágner Dániel (21 pont, 10 lepattanó) volt a legeredményesebb. A vendégcsapat agresszív védekezésének és labdaszerzéseiknek köszönhetően könnyű kosarakat szerzett, a félidőre kialakult 36 pontos különbség reális volt. A harmadik és negyedik negyedben is a vendégcsapat dominált a pályán. A hazai kispadon Pesti Benedek hármasai örülhettek a hazai de a DMSE csapata megérdemelte a nagyarányú győzelmet.

Pálfi Jenő: - Ugyan nagy lett a végeredményben a különbség, de a srácok egyre több mindent meg tudnak valósítani a pályán abból, amit gyakorlunk. A fejlődés útján haladunk tovább. Csak így tovább! Az ellenfélnek gratulálunk!

Kovács István: - Örülünk a győzelemnek, és annak is, hogy mindenkit a pályára tudtunk küldeni a csapatból. Végig tudtuk diktálni az iramot, várjuk a következő fordulót. További sok sikert kívánunk az ellenfélnek!

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univk_53081

 

Semmelweis Egyetem - SZTE-Szegedi RSC 73-77 (27-18, 17-21, 18-19, 11-19)

Budapest, SOTE csarnok, 30 néző. V.: Sentényi, Molnár.

Semmelweis Egyetem: Kórodi 13/3, SZŐKE 18, Kovács, TABAJDI 14/3, PAULOVITS 16/6. Csere: Msakni 6/6, Hajdú 2, Csipán 4, Körmöczi, Székely. Edző: Weisz Miklós.

SZTE-Szegedi RSC: Ónodi 7/3, KAMENIK 16/12, El-Nader 6, SAJGÓ 16/9, Kovács 6. Csere: BARCSIK 11/9, LŐRINCZ 15, Hősi. Edző: Gaál Gergő.

Mindkét csapat jó ritmusban kezdte a mérkőzést, betörésekből és kinti dobásokból is eredményesek voltak a felek. A hazaiak támadták bátrabban a gyűrűt, amiből faultokat tudtak kiharcolni, szám szerint nyolcat is az első negyedben. Az első negyed második felében a SOTE ritmust váltott és 9 pontos előnyt épített ki az negyed végére (27-18). A második etapban védekezést váltott a Szeged, kevesebb faultot ütöttek be, és eladott labdákba kergették ellenfelüket, 3 perc alatt egy 10-0-ás futással megfordították az eredményt (27-28). A hazai időkérés rendezte a sorokat, jobban járatta a labdát a medikus csapat, a mérkőzésen bedobott hat hárompontosból négyet ebben a szakaszban értékesítettek játékosai, és visszavették a vezetést a félidő végére (44-39). A második félidőben felváltva estek a kosarak, tartotta 4-5 pontos előnyét a budapesti csapat. Úgy tűnt a harmadik negyed végét jobban zárja a SOTE, 10 pontra növelték előnyüket, de vendégeknek az utolsó percben sikerült 6 pontot faragni a hátrányból (62-58). Az utolsó negyedben visszaesett a ponttermés, a szakasz első 5 percében mindössze 3-3 pontra futotta a csapatoktól. A hazaiak ébredtek előbb és 8 pontos előnnyel várták az utolsó 3 percet. A szegediek azonban nem adták fel, 12 pontot szerezve megfordították a meccset és a végén higgadtan értékesítették a büntetőiket és végül megszerezték a győzelmet. A vendéglátóknál Szőke Soma (18 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz) lett a mezőny legeredményesebbje, rajta kívül a dupla-dupláig jutó Paulovits Barnabás (16 pont, 11 lepattanó, 4 gólpassz), Tabajdi Tege (14 pont, 9 lepattanó) és Kórodi Kristóf (13 pont) érte el a 10 pontos határt. Vendégek részéről Kamenik Bálint (16 pont., 7 lepattanó, 4 gólpassz), Sajgó Lajos (16 pont., 5 kiharcolt fault), Lőrincz Bálint (15 pont., 8 lepattanó, 5 kiharcolt fault), valamint Barcsik Balázs (11 pont) teljesítménye emelhető ki.

Weisz Miklós: - A gyűrű közeli dobásainkat leszámítva nagyon gyenge dobóformát fogtunk ki ma, amit fegyelmezett támadójátékkal 37 percig tudtunk kompenzálni, utána viszont csak rossz döntéseket hoztunk, amin elment a mérkőzés.

Gaál Gergő: - Az első félidőben védekezésben voltak hiányosságaink, az elején nem tudtuk megfogni a Szőke-Tabajdi-Paulovits triót, akik jó ritmust fogtak ki. Fordulást követően jobban koncentráltunk, nem ütöttünk annyit oda, mégis agresszívan védekeztünk, ennek meg is lett az eredménye. Örülök az újabb győzelemnek, szükségünk volt rá.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univk_53101

 

DEAC - TFSE 92-74 (23-19, 28-14, 18-17, 23-24)
Debrecen, Oláh Gábor Utcai Sportcsarnok, 30 néző. V.: Fülöp, Kisházi.

DEAC: VARGA 13/6, Neuwirth, VÁRBÍRÓ 15/3, VÁRSZEGI 15/9, CZERMANN 14. Csere: Sólyom, Bata 5/3, Bankó 7/3, HIBJÁN 15/9, Ságodi, Besenyei, Orosi 8. Edző: Nagy Lajos.

TFSE: Pozsik 4, Rátkai 8/6, MESTER 26/18, Alcser 3, RÁTVAY 24. Csere: Nagy 3/3, Velkey, DÉKÁNY 6. Edző: Boros Zoltán.

A találkozó Rátkai Bálint hármasával indult, majd a hazaiak is megkezdték a pontgyártást. Az első minutumok kosárcsendje utáni ritmusváltás következtében pedig a végül 14 pontos, 10 lepattanós dupla-dupláig jutó Czermann Patrik, valamint  Varga Sándor révén négy egységgel "ment" a DEAC tíz perc játék után a hajdúságiak (23-19). A második negyed elején Mester Márk kosaraival hamar átvette az irányítást a TF, ám a félidő hajrája egyértelműen a vendéglátó gárdáé volt, amely elsősorban Várbíró Gergő és Hibján Máté vezetésével tizennyolc pontos fórra tettek szer a félidőre (51-33). A térfélcsere utáni szakasz kiegyensúlyozottabb játékot hozott, felváltva estek a találatok, a debreceniek pedig Várszegi Ádám remekelésével szépen tartották kiépített előnyüket, így továbbra is kétszámjegyű hazai fór állt az eredményjelzőn (69-50). Az utolsó felvonásra már úgy tűnt eldőltek az érdemi kérdések, a budapestiek azonban továbbra is hajtottak a felzárkózás érdekében Dékány Imre hatékony szervezése mellett Rátvay Balázs és Mester remekelésével, aki ekkorra már huszonhat pontot és hat triplát jegyzett. A hajrában viszont hiába volt Rátvay parádés zsákolása, Orosi Bálint és Bankó Zoltán találataival kilencvenkét pontig jutva végérvényesen lezárta az ütközetet a fehér-fekete hazai alakulat (92-74).

Nagy Lajos: - Gratulálok a srácoknak a győzelemhez. A védőlepattanózásban van egy kis hiányérzetem, de összességében elégedett vagyok a játékkal ilyen sorozatterhelés mellett. A TF csapatának további sok sikert kívánok, valamint sikeres vizsgákat a vizsgaidőszakban.

Boros Zoltán: - Sajnos csak periódusokban tudtunk jól játszani és ez bőven elég volt ahhoz, hogy a DEAC valójában mindig egy kisebb előny megszerezzen akár az első, akár a második félidőben, mindig visszajöttünk egy kicsit. Sajnálom, hogy ilyen nagy különbség lett a vége. Jól dobták a hárompontosokat, nekünk csak helyenként ment, sok eladott labdánk volt, úgyhogy gratulálok a DEAC-nak és további sok sikert nekik.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univk_53061

 

Eszterházy SC - Nyíregyházi Egyetemi Sportegyesület 76-68 (19-14, 12-19 27-20, 18-15)

Eger, Leányka utcai Sportcsarnok, 30 néző. V.: Mezei, Fenyvesi.

Eszterházy SC: Rékasi 15, Gilszki 6/6, Pomázi 14/6, Bajusz 12/6, Botka 13/3. Csere: Bolla 10/3, Kerekes 6/6, Kátai, Lengyel, Högerl. Edző: Klepej Roland.

Nyíregyházi Egyetemi Sportegyesület: Vaskó 17/15, Nagy 2, Verba 12/6, Verebélyi 8, Bíró 13/3. Csere: Vámos 6/6, Kabongo 10/6. Edző: Vida Zoltán.

Az Eszterházy SC egyetemistái hosszú idő után újra hazai pályán léphettek parkettre, ahol a Nyíregyházi Egyetem kosárlabdázóit látták vendégül.  Az első negyedben egyik oldal sem találta a dobó formáját, ami a távoli kísérleteket illeti. Az utolsó két percben esett be az első tripla, mégpedig vendégoldalon Vámos Barnabás jóvoltából. Az egriek próbálkoztak "bőszen", de az első sikeres kísérletet Kerekes Hunor révén szintén csak  a 9. percben tudhatták magukénak. A szakasz 5 pontos hazai vezetéssel zárult.  A második negyedben a nyíregyháziak jobb ritmusban kezdtek játszani és 4. percben már át is vették a vezetést egy sikeres tripla kisérlettel Michee Kabongo jóvoltából (10 pont, 6 lepattanó, 3 gólpassz). Hozzá csatlakozott a Vaskó György (17 pont, 2 lepattanó, 6 gólpassz) - Verebélyi Áron (8 pont, 4 lepattanó, 1 gólpassz) duó. Hazai oldalon csak a középiskolás Bolla Norbert tudta velük tartani a lépést (10 pont, 3 lepattanó). A nagyszünet után a csapatok között a differencia 2 pont volt a vendégek javára. 7

Szünet után a hazai csapat kezébe vette a kezdeményezést és  Pomázi Patrik (14 pont, 4 lepattanó, 2 gólpassz), az "izmos" dupla-duplával jelentkező Rékasi Bojta (15 pont, 15 lepattanó, 3 gólpassz, 34 VAL), valamint Bajusz Ábel (12 pont, 3 lepattanó, 2 szerzett labda, 2 gólpassz) és Botka Botond  (13 pont, 3 lepattanó, 4 gólpassz) alkotta kvartett vezetésével átvette a vezetést. Vendég oldalon nem tudtak mit kezdeni a dupla-duplát elérő Rékasi Bojta harcosságával, aki sorra szedte le a támadó lepattanókat is, ami nagyban hozzájárult, hogy az egriek meg tudták fordítani a mérkőzést az utolsó játékrészre. A nyíregyháziak  Bíró Benedek (13 pont, 9 lepattanó, 2 gólpassz) és Verba Szabolcs (12 pont, 9 lepattanó, 2 gólpassz, 19 VAL) vezérletével próbálták tartani a lépést velük. Az utolsó negyed Gilszki Erik (6 pont, 6 lepattanü, 1 blokk) hárompontosával kezdődött, majd váltva estek a kosarak. A nyíregyháziak egy végső rohamot indítva vissza is jöttek a mérkőzésbe, hiszen három pont volt már csak a különbség a 37. percben.  Klepej Roland ki is kérte az idejét, hogy felrázza egy kicsit a tanítványait. Botka Botond és Rékasi Bojta kosarai lezárták a színvonalas, izgalmas mérkőzést, amelyen az egriek diadalmaskodtak 8 ponttal.

Klepej Roland: - Először is szeretnék gratulálni a Nyíregyháza csapatának, egy végtelenül fair társaság. Mi nem kezdtük jól a mérkőzést, rengeteg üres dobó helyzetet tudtunk kialakítani, viszont kosárra nem váltottuk ezeket. A második negyedben több olyan hibát is elkövettünk, amire már a mérkőzés előtt felhívtam a figyelmet, így az ellenfél örülhetett a nagyszünetben. A második félidő elején már kellőképpen agresszívan védekeztünk, amiből jó ritmusban tudtunk támadni, és egy nagyobb előnyt tudtunk kiharcolni. Ezt az előnyt tudtuk is nagyjából a végéig tartani, örülünk a győzelemnek. Még egyszer gratulálok a Nyíregyházának és további sok sikert Nekik!

Vida Zoltán: - Kiváló mérkőzést játszottunk az Eger csapatával, úgy gondolom, hogy végig partiban voltunk, de a végére erőnlétben elfogytunk és ez jelentette a különbséget. Gratulálok az egri csapatnak, hiszen nagyon jó fiataljai vannak. További sok sikert kívánok nekik mind a két bajnokságban.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univk_53091

 

Halasztott mérkőzés:

Miskolci Egyetem - BME-MAFC 12.11.

 

Nyugati csoport:

Közgáz SC és DSK - ELTE-BEAC 100-84 (17-21, 18-21, 20-26, 45-16)

Budapest, Kinizsi u., 30 néző. V.: Tóth K., Czupi.

Közgáz SC és DSK: JENEI 10, Papp D. 2, Kutrovich 10/3, Csikós 9/3, Úr 6. Csere: CSÍK 21/3, GYÜRK 27/12, SÓLYOM 15, Szirák. Edző: Vladár Csaba.

ELTE-BEAC: Sipos 6, ANTAL 16/6, Jónás, BODNÁR 17, IPACS 19/18. Csere: MOLNÁR M. 11/3, Nagy J. 2, Kovács B. 4, Borsos 6, Papp M., Kiss-Leizer. Edző: Csányi Zoltán. 

Ha valaki, aki követi az egyetemi bajnokságot, és csak a végeredményt nézi, azt is mondhatná: papírforma, az esélyes Közgáz simán hozta a kötelezőt. Nos, ez azért messze nem volt ilyen egyszerű. Az első három negyedben egyértelműen a csapatként jobban működő, tudatosabban, okosabban, szervezettebben játszó vendég együttes akarata érvényesült. Az ELTE-BEAC játékosai szépen járatták a labdát, ügyesen hozták helyzetbe egymást és jól is dobtak. Csányi Zoltán tanítványai szemre is tetszetős, szép kulturált kosárlabdát mutattak be, elsősorban Antal Ármin, Bodnár Balázs, Ipacs Donát és Molnár Milos jóvoltából. A gyakran kapkodva, egyénieskedve játszó hazai együttest Csík Richárd sokáig szinte egymaga tartotta versenyben. A 4. negyedet 13 pontos előnyről kezdő vendégek egyik legjobbja, Ipacs távolról kétszer is átdobta a hazai zónát, így a 32. percben 76-57-re "ment" az ELTE. Ekkor azonban Csík hármasa óriási fordulatot hozott. A Közgáz alacsonyabb szerkezetre állt és agresszív emberfogásra állt át, majd Gyürk Zsigmond tripasorozatával "nekigyürkőzött" a felzárkózásnak. Mivel a vendégek fáradni látszottak és fokozatosan el is bizonytalanodtak, az új erőre kapó Közgáz erőfeszítéseit siker koronázta, a triplák után többször is ügyesen játszották meg a Vladár Csaba révén jó ütemben visszavitt centert, Sólyom Zsigmondot, akinek a kosaraival előbb fordított, majd  bebiztosította sikerét a hazai csapat sikert egy kifejezetten érdekes, élvezetes, színvonalas találkozón.

Vladár Csaba: - Nagyon örülök a győzelemnek, mert így versenyben maradtunk a továbbjutást érő helyekért zajló harcban. Nagy elismerés jár az ELTE csapatának, amely remek küzdőszellemmel, mentalitással állt bele a mérkőzésbe, és emellett jól is játszott, sokáig nekik állt a zászló. Úgy gondolom, az hozta meg a fordulatot, hogy a negyedik negyedben akarati tényezők tekintetében sikerült arra a szinte felpörögnünk, ahogy kezdeni kellett volna a meccset. Védekezésünk keményebb lett, jobb ritmusban támadtunk, volt néhány sikeres triplánk, amely lendületbe hozta a csapatot. Minden az egyetemi bajnokságban dolgozó edző kollégának és a bajnokságban szereplő játékosoknak jó pihenést és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk.

Csányi Zoltán: - Csaknem a negyedik negyed közepéig sikerült megvalósítani, amit elképzeltünk, úgy érzem, addig nagyon jól ment a játék. A hajrában sajnos elkezdtünk kapkodni, ellenfelünk vérszemet kapott, míg mi fokozatosan elbizonytalanodtunk, egymás után, sorozatban hoztuk a rossz döntéseket, és ezt a Közgáz könyörtelenül megbüntette. Ezzel együtt nagyon büszke vagyok a srácokra, erre a helyenként még egymást kereső és ezen a szinten azért még elég rutintalan társaságra, amely mindent beleadott és megtett a győzelemig, és sokáig nyerésre is állt. Remélem idővel, sok ilyen jellegű meccsen edződve és tapasztalatot szerezve majd le fogjuk tudni hozni győztesen is az ilyen találkozókat.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univk_53091

 

PTE-PEAC - Mosonmagyaróvár UNI-Győr 85-80 (15-18, 22-23, 19-20-, 29-19)

Pécs, Ifjúság út 6., 50 néző. V.: Téczely, Fleischmann.

PTE-PEAC: BOR 22, Nagy 2, Schuj 7/3, Mezei 9, GYŐR 14. Csere: FÜLÖP 15/9, Altekruse 4, Bánfi 10/6, Kovács 2, Kelemen. Edző: Kmézics Zorán.

Mosonmagyaróvár UNI-Győr: Tóth-Erdei 2, BAKON 28/12, Garancz 9/3, HÁGEN 19, KÁMÁN 13/3. Csere: Sólyom 9. Edző: Laky Tibor.

Mindkét csapatnak ez volt az utolsó mérkőzése a téli szünet előtt a tét pedig a veretlenség és téli első hely megszerzése. Magas volt a színvonal, jó játékokat hívott a PEAC az elején, ebből Győr Bálint értékesített néhány duplát. De ezt követően sok labdát szórtak el a hazaiak, így aztán gyorsan fordított az UNI Győr. Bakon Csanád és Garancz Milán is jól támadta a gyűrűt, mi több, Bakon a hárompontoson kívülről is többször volt eredményes, máris a vendégeknél volt az előny. Magabiztosnak tűntek a vendégek,  átálltak zóna védekezésre, amivel megfogták a pécsieket, akik ezúttal nemigen találták a kinti dobásokat. Bor Sándor tartotta a lelket a pécsiekben majd Schuj Márton is triplával jelentkezett, a félidő mégis 4 pontos vendég előnnyel zárult. Továbbra is zónázott a vendégcsapat, ráadásul ekkor Sólyom László is többször eredményes volt. Hazai részről nagyon kellett ekkor, hogy Fülöp Zsombor révén a PTE-PEAC  betaláljon kintről - kétszer is megtette. Eladott labdák és sportszerűtlen ítélet is sújtotta a PEAC-ot tartotta minimális előnyét az UNI Győr. Az utolsó játékrészben aztán a tíz játékost forgató hazaiak nagy csatában végül felülkerekedtek, köszönhetően Andreas Altekruse és Bor labdaszerzésinek, és Bánfi Balázs is fontos duplát és hárompontost szerzett. Bakon bravúros hármasával az utolsó percben még sikerült az egyenlítés a vendégeknek, de Altekruse passzából Győr lezárta a mérkőzést.

Kmézics Zorán: - A Győr egy igazán jó csapat. Látszik, hogy összeszokott és együtt játszanak, de mi a szívünkkel nyertük meg a mérkőzést. Látszott, hogy a magas szerkezet nem igazán működött. Váltottunk és egy alacsonyabb szerkezettel, csupaszív játékkal, labdaszerzésekkel megnyertük a mérkőzést. Ez nagyon sokat jelent nekünk! Ebben az évben amióta együtt vagyunk minden mérkőzésünket megnyertük az NB II-ben és az egyetemi bajnokságban is és a Hepp kupában is jól teljesítettünk, szépen zárjuk ezt az évet, gratulálok a fiúknak!

Laky Tibor: - Gratulálok a házigazdáknak a győzelemhez. Valószínűsíthető, hogy a szűk rotáció, a sok eladott labda, a kritikus helyzetekben kihagyott büntetők vezettek odáig, hogy a kezünkben tartott mérkőzést az utolsó szakaszban elveszítettük. Szívesen látjuk a pécsieket a visszavágón.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univn_51851
 

Óbudai Egyetem Kandó SC - Veszprémi ESC 85-78 (29-17, 23-17, 14-23, 19-21)

Budapest, Lónyay Református Gimnázium, 20 néző. V.: Hartai, Gyurka.

Óbudai Egyetem Kandó SC: BALÁZS 10/3, Veres 8/6, Puskás 2, KARAKÓ 29, BAATARSUKH 27/6. Csere: Pálvölgyi 6, Bogdán 1, Katatics 2, Berzicai. Edző: Őri Gergely.

Veszprémi ESC: Németh, LÉNÁRT 19/12, VÉGH 26, STEWART 33/18, Halász. Csere: Vicai, Lengyel, Csernák. Edző: Kerekes Gábor.

A hazai együttes kapta el jobban a rajtot, az első öt percben a vendég Veszprém együttese mindössze 2 pontot tudott szerezni, így már az 5. percben 14 pontos előnyre tettek szert az óbudaiak (16-2). A 9. percben már 18 ponttal is vezettek a fővárosiak (29-11), de a negyed végén magára talált  a veszprémi gárda és 12 pontra zárkózott (29-17). A folytatásban a bő rotációval játszó hazaiak 16-18 pontnál jobban nem tudtak meglépni a vendégektől, így a félidőben maradt a 18 pontos óbudai vezetés (52-34). A 3. negyedben a hazai csapat leeresztett, a bátor dobókedvvel játszó vendégek pedig a  mutatós dupla-duplát elérő Stewart Matafu (33 pont, 20 lepattanó, 6 szerzett labda)-Végh Mátyás (26 pont, 6 lepattanó))-Lénárt Artúr (19/12 pont) trió vezérletével vérszemet kapva 7 pontra zárkóztak fel (61-54), amit természetesen óbudai időkérés követett. A negyed végéig számottevő változás nem történt, 9 pontos hazai vezetéssel fordultak a csapatok a záró etapra (66-57). A 4. negyedben az óbudaiak az igen masszív dupla-dupláig jutó centerpárosa,  Karakó Bálint (29 pont, 21 lepattanó) és Anuujin Baatarsukh (27/6 pont, 18 lepattanó, 3 blokk) duó pontjaira támaszkodva nem hagyták közelebb férkőzni a vendégeket, folyamatosan 10 és 15 pont közötti előnyt tudtak tartani a lelkesen és nagy szívvel játszó veszprémi csapat ellen. Két perccel a mérkőzés vége előtt a vendégek még indítottak egy nagy hajrát, 3 triplát is bevertek, így ugyan hiába jöttek fel 5 pontra is (83-78), nem maradt már több idő, így 7 pontos hazai győzelem született (85-78).

Őri Gergely: - Egy viszonylag könnyebb és sima mérkőzésből sikerült egy szorosabb meccset játszanunk. 18 pontos vezetésnél kiengedtünk, úgy gondoltuk, hogy zsebünkben a találkozó, így ellenfelünk vérszemet kapott és magunkra hoztuk őket. Ugyan nem forgott veszélyben a győzelmünk, de nem vagyok elégedett a csapat teljesítményével. A veszprémieknek gratulálok a küzdéshez és további sok sikert nekik a bajnokságban.

Kerekes Gábor: - Végtelenül büszke vagyok a fiúkra, ezzel a kerettel és rotációval is kihozták a maximumot magukból. Voltak hibák a játékunkban, bizonyos pillanatokban rosszul meghozott döntésekkel, de alapvetően egy szép játékot láttam. Az óbudaiaknak további sok sikert kívánok a bajnokság további részében.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univn_51881

 

Halasztott mérkőzés:

Ludovika SE - Szombathelyi ESE 12.18.

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: hunbasket.hu; Práczki Péter

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus