Férfi Egyetemi bajnokság: Két-két miskolci és szombathelyi siker az év végi hajrában

Elhalasztott mérkőzéseket pótoltak december dereka táján a férfiak mezőnyében a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Az év végi hajrá a keleti csoportban a miskolciaknak, a nyugatiban pedig a szombathelyieknek sikerült igazán jól, mindkét alakulat két-két győzelemmel zárta az évet.

 

A Hunbasket összefoglalója:

Keleti csoport:

Halasztott mérkőzés a 3. fordulóból:

Miskolci Egyetem – AKE-Milton Friedmann Egyetem 131-62 (35-12, 26-24, 38-11, 32-15) Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 30 néző V.: dr. Nagy, Takács.

Miskolci Egyetem: GADUS B. 13/9,  Sándor 5/3, KOZÁK B. 11/6, GERŐCS 29/3, RAGÁLYI 10/9. Csere: GADUS F. 21/3, SZŐKE 17/3, Velkey 7/3, DEBRECZENI 13/3, Nyíri 5/3. Edző: Béres Dávid.

AKE-Milton Friedmann Egyetem: LASZÁK 14/6, Pesti Varsányi 14/6, SZABÓ D. 27/9, Hutvágner 7. Csere: Priszler, Gergely. Edző: Pálfi Jenő

A hazaiak a végül dupla-duplát elérő Gerőcs Bálint (29 pont, 11 lepattanó) vezérletével már az elején kezükbe vették az irányítást, amiben Gadus Fábián (21 pont, 8 lepattanó, 2 gólpassz) segédkezett. A második negyedben teljesen más arcukat mutatták a fővárosiak, hiszen 26-24-gyel zárták a negyedet, amelyben a szintén dupla-dupláig jutó Szabó Dániel (27 pont, 12 lepattanó, 3 gólpassz) kimagasló teljesítménye nagyban hozzájárult. A félidei szünetet követően újabb nagy - főként hazai - pontzáport láthatott a közönség, ahol Gadus F. zsákolására felállva tapsolt a közönség. Az utolsó etapban, már a mérkőzés kimenetele eldőlt, már csak a pontos végeredmény volt kérdéses. A miskolciak - akiktől ezúttal Szőke Gábor (17 pont, 10 lepattanó) és Debreczeni Olivér (13 pont, 10 lepattanó, 4 gólpassz) is dupla-duplával zárt - megőrizték hazai veretlenségüket.     

Béres Dávid: - Gratulálok a fiúknak a győzelemhez! Ellenfelünknek pedig sok sikert kívánok az elkövetkező mérkőzésekhez! Egyúttal kellemes ünnepeket kívánok minden sportbarátnak!

Pálfi Jenő: - Gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez. Köszönjük a játékot!

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?/hun_univk_52821

 

Halasztott mérkőzés a 8. fordulóból:

Miskolci Egyetem - BME-MAFC 106-83 (24-12, 29-17, 23-22, 30-32)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 60 néző. V.: Marton, dr. Nagy.

Miskolci Egyetem: TÓTH B.  5/3, ORLICZKI 15, Sándor 6/6, KOZÁK 12, GERŐCS 20. Csere: RAGÁLYI 17, Szőke 10, Gadus F. 9, Tóth J. 6, Velkey 6, Gadus B., Nyíri. Edző: Béres Dávid.

BME-MAFC: Koflanovics 2, Pollák 8, Láng-Miticzky 2, ROZS 21, TÓTH K. 20, . Csere: Pásztor 10/3, Kósa 9/3, VARGOVICS 8, Horváth 3, Cseresznye, Molnár. Edző: Weisz-Tiba Klára.

A hazaiak kezdték jobban a párharcot az első negyedet 24-12 arányban megnyerve. A vendégek a második negyed elején új erőre kaptak, kicsit kozmetikázták az eredményen, de a félidő hajrájában újra a miskolciak akarata érvényesült, így különbség tovább nőtt, s Gerőcs Bálint (20 pont, 6 lepattanó, 3 assziszt) vezérletével tetemes, 20 pont fölötti előnyt szerzett a vendéglátó. 

Nagyszünet után a Rozs Máté (21 pont, 1 szerzett labda 4 lepattanó) vezette vendégek próbáltak felzárkózni. Palánk alatt folyt a „harc”  a BME-MAFC középjátékosa, Tóth Kornél és a miskolci Ragályi Levente-Szőke Gábor center páros között. Ragályi végül 17 pontos, 10 lepattanós dupla-duplával zárta a találkozót. Az utolsó negyed inkább már a támadásokról szólt, mint a védekezésről. Ezt nem is bizonyíthatja más, mint a negyedben dobott pontok száma (30-32). A mérkőzés gyakorlatilag az első félidőben eldőlt, biztosan győzött a Miskolc

Béres Dávid: - Először is, gratulálok a fiúknak a győzelemhez és nem utolsó sorban a vendégeknek a sportszerű mérkőzéshez! Egymás ellen mindig jó mérkőzéseket játszunk, ami ma se volt másként! Sok sikert kívánok a BME-MAFC csapatának, hogy elérjék a kitűzött céljaikat!

Weisz-Tiba Klára: - Rettenetes kezdés után próbáltuk összekapirgálni darabjainkat, ami időként sikerült. Időként pedig olyan ellenállásba ütköztünk, amit egy nagyon komolyan felkészített Miskolc tudott végrehajtani. Sajnos hamar nagy lett a különbség és csak kozmetikázni tudtunk az eredményen. Gratulálunk a hazai csapatnak a győzelemhez, nem csüggedünk, dolgozunk tovább!

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?/hun_univk_53071

 

Nyugati csoport:

Halasztott mérkőzés a 1. fordulóból:

Ludovika SE - ELTE-BEAC 31-56 (9-15, 8-18. 7-10, 7-13)

Ludovika Aréna, 15 néző. V.: Czupi, Magyar.

Ludovika SE: Szatmári 2, Nagy M. 4, Polgár, Sándor 7/3, VARGA M. 9/3. Csere: Patai 1, Barta, Tóth M. 1, Farkas 7, Darvas. Edző: Mészáros István.

ELTE BEAC: NAGY J. 7/3, SIPOS 15/3, Antal, Bodnár 4, Ipacs 6/3. Csere: Kiss-Leizer 4, Molnár 4, Papp M., BORSOS 12, Szabó I., Kovács B. 4. Edző: Csányi Zoltán.

Nagyon kevés kosár született ezen a mérkőzésen, pedig lendületes, jó iramú derbit láthattak a kilátogató nézők. Természetesen sok volt a hiba, a pontatlanság, végül az a csapat győzött biztosan, minden negyedet megnyerve, amelyik pontosabban játszott, kevesebbet hibázott.

Mészáros István: - Becsülettel küzdöttünk, de ma rengeteg volt a hiba, amit hellyel-közzel meg is büntetett az ellenfél. Azért dicséret illeti a ludovikásokat, mert idén a különbségek sokkal kisebbek, mint a múlt szezonban, eddig minden mérkőzésen jól tartottuk magunkat.

Persze most is voltak hiányzóink, de nem ezen múlt. Gratulálok az ellenfélnek, sportszerű mérkőzés volt.

Csányi Zoltán: - Alakul a csapatunk, mind létszámban, mind minőségben. Az idei feladatunk, hogy összekovácsoljuk ezt a gárdát, amihez ideális volt a mai mérkőzés.  Megérdemelten nyertünk, mindenki hozzátett nálunk, remélem így is folytatjuk.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?/hun_univn_51591

 

Halasztott mérkőzés a 7. fordulóból:

SzoESE - Óbudai Egyetem Kandó 82-39 (29-13, 19-11, 15-12, 19-3)

Szombathely, 20 néző. V.: Bognár, dr. Popgyákunik.

SZOESE: KISS M. 10/3, NÁRAI 11/3, TAKÁCS ZS. 14, Frisnyák 4, Várkony 4. Csere: GYÁNÓ 10/6, Vicze 8/3, Matucza 8/3, Németh M. 13/6. Edző: Kéri Péter.

Óbudai Egyetem Kandó SC: BALÁZS 15/3, Puskás 6, Bogdán 4, Berzicai, KARAKÓ 14/6.

Csere: Szemerszki. Edző: Őri Gergely.

A vendégcsapat tartalékos kerettel érkezett és hazaiak az első percektől kezdve a kezükbe vették a mérkőzés irányítását. Labdaszerzésekből szerzett könnyű kosarakkal, az első negyed végére magabiztos előnyt alakítottak ki. A második negyed hasonló mederben folytatódott és bár a játékrész második felében kiegyenlítettebb lett a játék, ennek ellenére nem szűkült a hazai előny.

A fordulás után több taktikai variációt is kipróbáltak a hazaiak és így, ha közelebb nem is kerültek a fővárosiak, de legalább nem nőtt a hátrányuk. A záró etapra azonban teljesen szétesett az Óbuda támadójátéka. Egyetlen triplát szereztek ebben a negyedben és azt is az utolsó percben. Így megérdemelt volt a hazaiak nagyarányú győzelme. A SzoESE csapatában Kiss Mihály 10-10 pontos és gólpasszos dupla-duplát hozott össze, míg a vendégeknél a szintén dupla duplát elérő Karakó Bálint 14 pontja és 16 lepattanója dicséretes.

Kéri Péter: - Bár nálunk is voltak hiányzók, de ennek ellenére jól játszottunk. Főleg a védekezésünkben voltak örömteli momentumok és szerencsére mindenkinek tudtam adni elég játéklehetőséget amivel éltek is a srácok.

Őri Gergely: - Köszönjük a sportszerű és korrekt játékot a szombathelyi csapatnak és természetesen gratulálok nekik a győzelemhez. A mai meccsben részünkről ennyi volt ezzel a kerettel. Mindenkinek kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?/hun_univn_51831

 

Halasztott mérkőzés a 8. fordulóból:

Ludovika SE - Szombathelyi ESE 45-59 (12-17, 12-16, 12-14, 9-12)

Budapest, Ludovika Aréna, 20 néző. V.: Gyurka, Molnár.

Ludovika SE: Beck 8, Nagy 4, Sándor 8/3, FARKAS S. 8/3, Szatmári R. 2. Csere: PATAI 15/9, Darvas, Polgár. Edző: Mészáros István.

Szombathelyi ESE: KISS M. 13/3, Nárai 6, VÁRKONY T. 18/3, Németh 4, Frisnyák D. 2. Csere: KISS H. 12/3, Gyánó 1, Várkony K. 3/3. Edző: Kéri Péter.

Kicsit hányatott sorsú összecsapás volt, mivel már kétszer is halasztották. A vizsgaidőszak kellős közepén mindkét csapat elég tartalékos kerettel játszott. A papírformát felrúgni próbáló a Ludovika csapata nem állt messze a nagy bravúrtól, de csak az oroszlán bajszát sikerült megrángatni. Jó védekezéssel a hazaiak  közel tudtak maradni az esélyesebb szombathelyi legénységhez, az utolsó negyed derekán mindössze 4 pont volt a különbség. Aztán győzött a nagyobb rutin és a lefújás pillanatában volt a legnagyobb különbség a csapatok között. A szombathelyi gárda minden negyedben egy kicsivel eredményesebb volt, így győzelme megérdemelt, de a hazai csapat is megérdemli a dicséretet, mert végig nyílttá tudta tenni a mérkőzést.

Mészáros István: - Az idei Ludovika úgy tűnik erősebb az eddigieknél, minden csapattal "fogyasztható" mérkőzéseket tudunk játszani. Nem sok hiányzott a bravúrhoz, de így is dicséret illeti a csapatomat. Gratulálok a Szombathelynek, és mindenkinek áldott, békés ünnepeket kívánok, januárban megyünk tovább.

Kéri Péter: - Tartalékos csapattal érkeztünk, nagyon kemény mérkőzést játszottunk, de végül sikerült behúzni a győzelmet. Örülök a csapatom teljesítményének, gratulálok a fiúknak. Mindenkinek kellemes ünnepeket és Boldog új évet kívánok!

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?/hun_univn_51871

 

Januárra halasztott mérkőzések:

1. forduló: Veszprémi ESC - Szombathelyi ESE  2024. 01.15.

2. forduló: PTE-PEAC - Ludovika SE 2024. 01.15.

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

 

Fotó, slide: hunbasket.hu; Práczki Péter

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus