Férfi egyetemi bajnokság: Vendég sikerekkel indult az év

Amolyan "ráhangoló jelleggel", a keleti csoport két mérkőzésével kezdődött el a tavaszi szezon a férfiaknál a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Mindkettőn magabiztos vendég győzelem született: a Közgáz Komma László 50 pont fölötti és közel 30 lepattanós dupla-duplájával győzött simán az NKE otthonában, a DMSE csapata pedig Egerben diadalmaskodva szezonbeli első győzelmének örülhetett.

Amolyan "ráhangoló jelleggel", a keleti csoport két mérkőzésével kezdődött el a tavaszi szezon a férfiaknál a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Mindkettőn magabiztos vendég győzelem született: a Közgáz Komma László 50 pont fölötti és közel 30 lepattanós dupla-duplájával győzött simán az NKE otthonában, a DMSE csapata pedig Egerben diadalmaskodva szezonbeli első győzelmének örülhetett. - olvasható a hunbasket.hu-n.

 

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi Keleti csoport, 9. forduló
 
NKE SE - Közgáz SC és DSK 63-117 (18-30, 18-27, 18-31, 9-29)
Budapest, Ludovika Aréna, 20 néző. V.: Gaál, Gyurka.
 
NKE SE: Hajas, Pálvölgyi 2, PILINSZKI  27/9, HUTÁS 29/15, Darvas 2. Csere: Lőrincz 3/3, Mitiner. Edző: Mészáros István.
 
Közgáz SC és DSK: LACZÓ 9/3, LIMPEK 11, Korompai 8/6, FÓTI K. 15/3, KOMMA 51. Csere: Kiss 6, Dévald 17/9. Edző: Vladár Csaba.
 
Mindkét csapat megfogyatkozott kerettel, tartalékosan vágott neki a mérkőzésnek - a járvány nem kímélte a két egyetem játékosait. A mérkőzés rendkívül nyugodt körülmények között, sportszerűen zajlott - a negyedek hasonló eredményeket mutattak, a Közgáz végig kézben tartotta a játék irányítását. Kiemelkedő volt Komma László (51 pont, 28 lepattanó, 6 blokk) játéka, aki egyeduralkodó volt a palánkok alatt. A hazai csapatnál említésre méltó teljesítményt nyújtott a két középiskolás „légiós”, Pilinszki Máté és Hutás László. A magabiztos vendég győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben.
 
Mészáros István: - Gratulálok a Közgáz csapatának! Örülünk, hogy egyáltalán lement a mérkőzés, rengeteg volt a hiányzónk. A mérkőzés esélyese a papírforma alapján a Közgáz volt, simán nyert is, de játékosaimat dicséret illeti, hogy megpróbáltak ebben a helyzetben is helyt állni.
 
Vladár Csaba: - A csapatunkat erre a mérkőzésre a COVID állította össze, de ennek ellenére sikerült biztosan nyernünk. Gratulálok Komma Lacinak a kiváló teljesítményért! Megyünk tovább.
 
Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?hun_univk_805
 

Eszterházy SC - DMSE 61-88 (22-27, 12-23, 12-23, 15-15)
Eszterházy Sportcsarnok, 20 néző. V.: Bene, Lónáth.
 
Eszterházy SC: Kerekes 8/6, Kelemen, POMÁZI 36/24, Kátai 4, Buda 3/3. Csere: Hőgerl, Bocsi 4, Benyovszki 6/6. Edző: Máté Balázs.
 
DMSE: SOLIMAN 18/6, Veszprémy 5/3, KOVÁCS G. 14, UDUOISE 18, CSIRPÁK18/6. Csere: Herczku 9, Nádasi 2, Hegyi 4, Halász. Edző: Kovács István.
 
A két csapat azonnal egymásnak rontott, az első negyedben inkább csak a támadásra koncentráltak felek. A második negyedben a hazaiak sok eladott labdájának és a vendégek gyorsindításainak köszönhetően 16 pont előnyre tett szert a DMSE. Az egriek Pomázi Patrik vezérletével külső dobásokkal próbálták visszahozni magukat a mérkőzésbe. A palánkok alatt viszont a két dupla-duplát elérő játékosa, Daniel Uduoise (18-18 pont és lepattanó), valamint Csirpák Patrik (18 pont, 12 lepattanó) jóvoltából nagy fölényben volt, így tovább növelte előnyét a DMSE. Az utolsó negyed újból  kiegyenlített volt, de sima vendég győzelmet láthattak a nézők a Leányka úton.
 
Máté Balázs: - Védekezésben gyenge teljesítményt nyújtottunk mind mezőnyben, mind a palánk alatt. Alsó pozícióból nagyon kevés pontot szereztünk. Gratulálok az ellenfélnek!
 
Kovács István: - Két szimpatikusan küzdő csapat közül ma a jobbik nyert. Természetesen gratulálok az ellenfélnek, de örülök, hogy megszereztük az első győzelmünket! Sok sikert kívánok a továbbiakban a hazaiaknak!
 
Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?hun_univk_804
 
 
Halasztott mérkőzések:
 
BME-MAFC - Miskolci Egyetem, 02.22
DEAC - Szegedi RSC, egyeztetés alatt

 

Fotó: hunbasket.hu; Práczki Péter

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus