Gond nélkül hozta a kötelezőt az ezüstérmes Szeged

Három mérkőzést rendeztek a héten a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a hölgyeknél, mindhármat a keleti csoportban. A Szeged a papírformának megfelelően biztosan nyert a Nyíregyháza ellen, a miskolci lányok pedig - erősen tartalékos összeállításban - Debrecenben és a Közgáz otthonában is kikaptak.

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, NŐK

Keleti csoport

Debreceni Egyetem - Miskolci Egyetem 75-43 (17-12, 14-8, 23-14, 21-11)
Debrecen, Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium, 25 néző. V.: Kisházi B., Hegedűs I.

Debrecen: SZABÓ 8/6, Kernács 9/3, GÁL 14/6, Jávor 4, FOLTIN 6. Csere: Új 5/3, PAPP A. 14/12, Stekler 4, Száva 11/6. Edző: Kovács Imre.

Miskolc: Vukicevic 3/3, Chvatal, Sikora 6, Vasas 9, ARAD 22/3. Csere: Kostyó 3/3, Papp Sz. Edző: Lőrinc István.

Kiegyensúlyozott, összeszedett debreceni játékkal kezdődött a mérkőzés, de a vendégek a félidő hajrájáig jól tartották magukat. A félidő vége a hazaiké volt, szünetig 10 pont fölé nőtt a hazai csapat előnye. A második félidő elején a miskolci csapat minden erejét mozgósítva a 22 pontos, 12 lepattanós dupla-duplát elérő Arad Zsófia vezetésével próbálta tartani a lépést ellenfelével, sőt esetleg felzárkózni. Ez a próbálkozás azonban a harmadik negyed közepére minden erejüket felemésztette, és attól kezdve a különbség egyre csak nőtt a két csapat között. A harmadik negyed végére már több mint húsz, a mérkőzés végéhez érve pedig már a harminc pontot is meghaladta a két csapat közti differencia.

Kovács Imre: - Sikerült átmenteni a lelkesedést és a jó játékot a hétvégéről. Bár az első félidőben kicsit döcögött a játékunk, utána megtaláltuk a ritmust, és szép győzelmet arattunk. Örülök, hogy jól sikerült zárni az évet.

Lőrinc István: - Visszajött a tavalyi rémálom, hogy idegenbe kis létszámmal tudunk elutazni. A játékosaink nincsenek hozzászokva az ilyen szoros és kemény védekezéshez, amit ellenfelünk mutatott. Ezt az első félidőben még el is tudtuk viselni, viszont később már nehézségeket okozott, s ennek köszönhetően akadozott a támadójátékunk. Míg az ellenfél tiszta helyzetekből dobhatott, addig mi megküzdöttünk minden egyes dobásért. Reméljük, legközelebb jobban tudunk idegenben játszani.


Szegedi RSC - Nyíregyházi Egyetemi SE 76-26 (19-12, 24-4, 18-4, 15-6)
Szeged, Topolya sori sportcsarnok, 60 néző.V.: Kátay Cs., Márkus G.

Szegedi RSC: Kőházi 8, BOROS 17, Burján 9/3, FODOR 10, ZSÍROS 14. Csere: Lugosi 4, Molnár 4, TAKÁCS 10. Edző: Földi Alexandra.

Nyíregyházi ESE: FEKETE 22, Papp, Szabó, Székely, Tóth Sz. 2. Csere: Tóth B. 2, Molnár, Moldován, Deák, Beck, Bakó. Edző: Hegedűs Ferenc.

A mérkőzésen kezdettől fogva a Szeged dominált. A vendégek Fekete Dóra találataival az első 10 percben még tartották a lépést a hazai csapattal, de a hazai erőfölény a második negyedben nagyon kidomborodott. A második félidőben a különbség folyamatosan nőtt, és az első negyedet leszámítva egy elég egyoldalú mérkőzést láthattak a nézők, a szegedi lányok gond nélkül hozták a kötelezőt lelkes riválisukkal szemben.

Földi Alexandra: - Örülök, hogy azok a játékosaim, akik csak az egyetemi bajnokságban szerepelnek, sokat tudtak játszani, és hozzá tudtak tenni a csapatjátékhoz. Gratulálok a lányoknak, szépen dolgoztak.

Hegedűs Ferenc: - A lányok nagyon szorgalmasan dolgoznak, de az látszik, hogy sokat kell még fejlődnünk. A játékosaim közül többen vannak, akik csak egy éve kosárlabdáznak. A jövő szezonban szeretnénk előrelépni, hogy utolérjük a mezőnyt. Elégedett vagyok a lányok hozzáállásával.


Közgáz - Miskolci Egyetem 105-70 (22-21, 23-16, 32-4, 28-19)
Kinizsi u. 15 néző. V.: Major, Kruk.

Közgáz: Lantos 4, SZALAY V. 10/6, DOKTOR 10/3, SHIRIAN 30, ABAHÁZY 22. Csere: Imre 8, Katona, STRUPKA 7/3, Szammer, Baliga 4, GALBA 10/6. Edző: Németh Kata.

Miskolc: KOSTYÓ 9/3, Kovács L. 7, Chvatal 5, VASAS 23/18, VÖRÖSHÁZI 26/6. Edző: Lőrinc István. 

Shirian Fatime és Szalay Viktória vezérletével "lehengerlő", 13-1-es "repülőrajttal" kezdett a Közgáz az erősen tartalékosan, két legjobbja, Arad Zsófia és Sikora Emőke nélkül, mindössze 5 játékossal érkező miskolciak ellen. A folytatásban magukra találtak a vendégek, s elsősorban a hazai zónát rendre átdobó Vasas Orsolya triplái révén felzárkóztak. A második negyed közepéig "tapadt" ellenfelére a miskolci együttes. Akkor azonban Strupka Renáta, Doktor Anna és Shirian jóvoltából egy 7-0-lal elléptek a vendéglátók, akik az ekkor szerzett előnyüket szünetig meg is tartották.

A harmadik negyed közepéig állandósult a 10 pont körüli hazai előny, a vendégek elsősorban Vörösházi Jázmin eredményessége révén tartották a lépést a Közgázzal. A harmadik negyed közepén elkészültek erejükkel a vendégek, a folyamatosan cserélő, friss erőket bevető és ekkor már agresszív emberfogással védekező Közgáz felőrölte a miskolci lányok ellenállását. A vendégek zónája ellen ekkor már Abaházy Anna, s a mérkőzést mutatós tripla-duplával (30 pont, 18 lepattanó, 10 gólpassz) záró Shirian Fatime révén rengeteg lepattanót szedtek vissza a miskolci palánk alatt a hazaiak, s ezekből könnyű kosarakat dobva elhúztak. A meccs a 23. és a 28. perc között dőlt el, 49-42 után egy 17-1-es rohamot bemutatva megnyugtató előnyre tett szert a Közgáz. A hátralévő idő nagy dobópárbajt hozott, Shirian révén a 100 pontot is elérték a hazaiak.

Németh Kata: - Annak örülök, hogy a sok hiba ellenére is sikerült száz pont fölött dobva magabiztos győzelmet aratni.

Lőrinc István: - A meccs előtt és az első percek játéka láttán féltettem a lányokat, hogy egy nagyon nagy verésbe szaladnak bele. Később összekapták magukat, és amíg erővel bírták, egyenrangú ellenfelei voltak a Közgáznak. Az utolsó tizenöt percet meghatározta, hogy öt játékossal érkeztünk, ellenfelük folytamatosan cserélve, friss játékosokat bevetve fölénk kerekedett, de gratulálok a lányoknak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus