Keleten a győztesek 100 fölé jutottak

Hat mérkőzést rendeztek a héten a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban.

Keleten három elég egyoldalú mérkőzésre került sor, a győztesek, a Debrecen a Szeged és a Miskolc egyaránt 100 pont fölé jutott. Nyugaton már szorosabb találkozókat játszottak, bár az első győzelmét arató NKE-Csata elég simán nyert. A legnagyobb küzdelem a BME-MAFC - PTE-EMES Petőfi találkozón alakult ki, az összecsapás 2 pontos hazai sikerrel végződött. A Győr egy negyedet leszámítva irányítva a játékot győzte le a PTE-PEAC együttesét.

Keleti csoport:

Debreceni Egyetem - EKE EVSI 103-29 (17-4, 36-10, 27-9, 23-6)
Debrecen, Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium, 10 néző. V.: Pozsonyi, Hegedűs.
Debreceni Egyetem: MEZEI 14, Szabó 7, KERNÁCS 16/3, Göttlinger 9/3, FÖLDVÁRI 24/3. Csere: ÚJ 15/12, Jávor 6, RADVÁNYI 12. Edző: Jávor Barna
EKE EVSI: Szász 7, Baráth 2, Vígh 2, Kiri 12, Druzsba 6. Csere: Szabó, Zsoldos. Edző: Jáger Péter

Kapkodás és pontatlanság jellemezte az első perceket. A hazaiak tudták hamarabb rendezni játékukat és a negyed végére több mint tíz pontos előnyt építettek. A második negyedtől már kiütközött a két együttes közti különbség. Míg a hazaiak könnyű kosarakat szereztek, addig az egrieknek minden egyes dobó helyzet kialakításáért meg kellett küzdeniük. A félidei szünet után sem változott játék képe, a debreceniek tovább növelték előnyüket. Az utolsó játékrész már csak a mérkőzés pontos végeredményéről volt hivatott dönteni. A hazaiak magabiztosan tartották és növelték előnyüket, míg a vendégek az utolsó pillanatokig szimpatikusan küzdöttek.

Jávor Barna: - Álmosan kezdtünk, de ezután kiütközött a két csapat
közötti különbség. Győzelmünket játékosunknak, Foltin Blankának szeretném ajánlani! Köszönjük a sportszerű mérkőzést az Eger csapatának, és sok sikert kívánok nekik.

Jáger Péter: - Létszámban továbbra se állunk valami fényesen, de talán egy fokkal jobban ment ma a játék. Igyekeztünk éles szituációban gyakorolni egy-két figurát. Nekünk az már siker, ha egy erősebb csapat ellen sikerül néhány jó megoldást véghezvinni. Dicséret illeti a lányokat a küzdésért! Az ellenfélnek további sok sikert kívánunk!

EKE EVSI - Szegedi RSC 29-111 (2-21, 10-28, 7-26, 10-36)
Eger, Ifjúság u. 10 néző. V.: Lónáth L., Sándor I.
EKE EVSI: Szászi, Baráth 6, KIRI 12, Druzsba 7, Vigh 2. Csere: Szabó 2. Edző: Kátai Zsolt
Szegedi RSC: Hevesi 2, Méhesi 5, Váradi 6, Kajtár 2, FODOR F.  8. Csere: Finsztál 6, BOROS E. 34/12, ÓDRY 12, NAGY L. 16/6, BURJÁN B. 20. Edző: Földi Alexandra

Jelentős tudás és képzettségbeli különbség volt a két csapat között, ami az eredményben is megmutatkozott.

Kátai Zsolt: - Nincs egy szinten a két csapat, de azért több pontot vártam magunktól.

Földi Alexandra: Hoztuk a kötelező győzelmet. Gratulálok a lányoknak.

Miskolci Egyetem - Nyíregyházi ESE 106-18 (28-3, 31-2, 19-8, 28-5)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 20 néző. V.: Takács, Marton.
Miskolc: Kostyó 7/3. Gyürék 7/3, KOVÁCS K. 28/3, CHVATAL 23/3, SIKORA 21. Csere: Papp 20. Edző: Arad Zsófia.
Nyíregyházi ESE: Bakó 5/3, Papp 2, Szabó 2, Moldován 1, Tóth.
Csere: Deák 4, Molnár 2, Székely 2, Bánházi, Beck, Haraszti, Tóth.
Edző: Hegedüs Ferenc.

Már a mérkőzés elején láthatóak voltak az erőviszonyok. Bár a vendég együttes jelentősen nagyobb létszámmal büszkélkedhetett, mint a   hazai, mégis már az első negyedben eldőlt a találkozó. A miskolci játékosok ezúttal sem panaszkodhattak, hogy nem kapnak elég játéklehetőséget, de láthatóan egyre jobban bírják lábbal és tüdővel  is a kevés pihenőt. A nyíregyházaiknak elismerés jár a küzdőszellemükért és kitartásukért, mert a meccs első percétől az utolsóig megmaradt a lendületük és akaratuk. A vendégek a harmadik negyedben, sorozatban több kosarat is szereztek a hazaiak figyelmetlenségét kihasználva. Mindkét csapat sportszerűen játszott.

Arad Zsófia: - Sok labdát szereztünk, amiből tudtunk indulni emellett
jó százalékkal is dobtunk. Mindenki egységesen kivette a részét a
győzelemből.

Hegedüs Ferenc: - Annak ellenére, hogy sokkal jobb kosárlabdát játszunk, mint az elmúlt években nehezen tudjuk pótolni Fekete Dóri sérülés miatt történt kiválását, úgyhogy sajnos csak ennyit tudtunk kihozni magunkból. Gratulálunk a miskolci csapatnak!


Nyugati csoport:

Szombathelyi ESE - NKE Csata 47-86 (11-20, 10-31, 13-18, 13-17)
Szombathely, ELTE-SEK Sportcsarnok. 35 néző. V.: Esztergályos, Csák.
SZOESE: Jakubovics 12, KOVÁCS KRISZTINA 15, Fekete 15, Feigl, Sándor 5. Csere: Bándi, Balogh, Hirschler. Edző: Szabó László
NKE-Csata: KOVÁCS KINCSŐ 9/3, PÁNCZÉL 14, Kundráth 12/3, Kovács Kitti 2, KARAGITS 23. Csere: Németh 8/3, Csarankó 4, SÜTŐ 14. Edző: Mányoky Fanni

Két egymás számára  ismeretlen csapat nézett farkasszemet egymással, mivel a vendégeknek ez az első évük az egyetemi bajnokságban. 6-0-al kezdett a vendégcsapat, a hazaiak nem találták a ritmust. Sok hiba és tanácstalanság jellemezte a játékukat, eladott labdák tömkelegével megspékelve. 3 büntetővel Fekete Tünde megtörte a gólcsendet, és ezzel azért beindult a SzoESE-pontgyártás, de így is.9 pontos előnnyel ment a vendég NKE csapata a kis pihenőre.

A második negyedben tovább folytatódott a  hazai csapat sok hibája (első negyedben 6, második negyedben 12 eladott labda). Ezzel élve "repesztettek" egy 12-0-s rohamot a vendégek, akiknél  Karagits Kira megállíthatatlan volt a palánkok alatt.

A második félidőben picivel jobban játszott a szombathelyi csapat, voltak szép megvillanásaik, de összességében a vendégcsapat dicsérhető. A már említett Karagits, illetve Kovács Kincső, Pánczél és Sütő négyes hathatós játéka sok fejtőrést okozott a hazai csapatnak. Minden tekintetben a SzoESE fölé nőttek a vendégek.

Szabó László: - Megérdemelten nyert az NKE-Csata. Gratulálunk nekik. Gyakorlatilag mindenben jobbak voltak a mérkőzés során. Mindenféle mutatóban jobban teljesítettek nálunk. Mi magunkhoz képest nagyon gyengén játszottunk. Valószínű van ekkora különbség a két csapat között, de nem is a kialakult végeredménnyel és a pontokban mért teljesítménnyel maradtak adósak a lányok inkább, hanem az, hogy magukhoz képest játszottak gyengén. Ez bánt, ebben kell inkább előbbre lépni. Nekünk nem az NKE-Csatát kell megvernünk, ettől függetlenül az megint pozitívum volt, hogy a második félidőben már magunkhoz képest is jobban játszottunk. Arra kell alapoznunk, az azzal tovább lépnünk.

Mányoky Fanni: - Gratulálunk az ellenfél csapatának és az én csapatomnak is. Úgy érzem, végre minden rendben volt a védekezésbe és a támadásban, és örülök, hogy idegenben szereztük meg első győzelmünket és remélem ugyanígy tudjuk folytatni.

BME-MAFC - PTE-PEAC 65-63 (22-12, 16-21, 14-12, 13-18)
Tüskecsarnok, 40 néző. V.: Czupi M., Kapros R
BME-MAFC: HIZSNYIK 26/3, Király 4, HORVÁTH 10, Kokavecz 4, Kardos 4. Csere: KESZTHELYI 2, Rózsvölgyi 6/3, Selmeczy 2, Benkő, Vágvölgyi 3. Bíró,  Kovács 4. Edző: Gorácz Árpád
PTE-EMES Petőfi SE: Herendi10, TÓTH 9, Miltner 7,  SÉRA 14, PETRÓ 21.   Csere: Bencze, Horváth Z 2. Edző: Sipos Ádám

A mérkőzést letámadással kezdték a hazaiak és Hizsnyik vezérletével gyorsan tíz pont feletti előnyt tudtak kialakítani. A vendégek rendezték soraikat védekezést váltottak és ennek köszönhetően a félidőre már szorossá vált az eredmény. A második játékrész végig nagy küzdelmet hozott, a pécsiek jól használták ki magassági fölényüket. A hajrában a BME is változtatott védekezésén, ennek is köszönhetően sikerült néhány pontos előnyt kialakítani,
amiből a mérkőzés végére sikerült kettőt megtartani. Színvonalas, jó mérkőzés volt.

Gorácz Árpád: - A felállt védelem elleni játékunk még messze van az elfogadhatótól, ezen javítanunk kell. Gratulálok mindkét csapatnak!

Sipos Ádám: - Végig küzdelmes mérkőzésen az elején jobb teljesítményt nyújtó csapat nyert.

Széchenyi KA Győr - PTE-PEAC 64-42 (22-13, 12-4, 15-17, 15-8)
Győr Egyetem tér. 20 néző. V.: Surányi, Erős.
SzKA: CHROMÉJ 12, PERL 10/3, HORVÁTH D. 18, NAGY R. 10, Török B. 6. Csere: Tóth, Gyöngyösi, Gosztola 2, Boronkay, RABI 6. Edző: Barthalos István
PTE: Krikler 5, KÓBOR 17/15, Szabó 2. SCHERER  10, BÁTAI 6. Csere: Tóth,  Szenteszki 2, Propszt, Horváth. Edző: Gyenge Gábor

Elsősorban a rendkívül szervezett hatékony védekezésének köszönhetően szereztek szünetig közel 20 pontos előnyt az ellenfelüknek 20 perc alatt mindössze 17 pontot engedő, ám távolról gyengén dobó győri lányok. A pécsi csapatnak azonban volt tartása, támadásban nagyot javulva "elvitte" a 3. negyedet. A végére új erőre kaptak a győri  lányok, akik összességében simán nyerték a küzdelmes találkozót.

Barthalos István: - A közelmúltban a "műszakis" sportnapokon találkozott már a két csapat, így valamilyen  szinten tudtunk készülni ellenfelünkből. A fő feladat Scherer Dorottya semlegesítése volt, mely részben sikerült. de így is  dupla-duplát ért el. Sajnos az évek óta megszokott "győri betegség",  hogy szünet után dekoncentráltan megyünk vissza a pályára, s ez itt is érzékelhető volt. A különbség ideális, a hárompontos mutatónk  tragikus. Köszönjük a mérkőzést, gratulálok az ellenfélnek.

Gyenge Gábor: - Gratulálok a Győrnek, jól és taktikusan játszottak, de a saját csapatomnak is gratulálok, mert erőn felül teljesítettek a lányok.

Fotó - Gál Krisztián

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus