Kosáreső a debreceni derbin

Nem a védekezésről szólt az év utolsó játékhetében rendezett debreceni derbi a férfi Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság keleti csoportjában. A nyugati csoportban a soproniak a harmadik negyedben "lenullázták" a vendéglátó Veszprémet, s ennek köszönhetően magabiztos győzelmet arattak.

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, FÉRFIAK

Keleti csoport

Debreceni Medikus SE - Debreceni Egyetem 81-116 (15-38, 21-29, 21-27, 24-22)
Debrecen, DOTE Csarnok, 20 néző. V: Kisházi, Kokas.

DMSE: Nemes 10, Veszprémy 10/6, URBÁN 12, PROKAJ 15, Mászlé. Csere: Kovách 8, Gyalog 5/3, Nagy 5/3, Cseh 4, Papp 4. Edző: Kovács István, Dóra Márton

Debreceni Egyetem:  SZŰCS M. 14/6, ASZTALOS 24/12, E. Assaf 16/9, BAK 17, Szűcs B. 10. Csere: TISZA B. 20/12, Herczku 5/3, ASSZÚ 10/6. Edző: Ferenczi Tamás

Baráti hangulatú mérkőzést játszott egymással a két debreceni csapat a 2017. év zárásaként. A tavalyi bajnok jóval erősebb játékerőt képvisel, így mindjárt az első negyedben kiépítette azt az előnyt, amit végig tartani tudott. Ettől függetlenül a DMSE gárdája nem játszott alárendelt szerepet, és játékosai alkalmanként néhány kifejezetten szép, ügyes megoldással vetették észre magukat. Ettől függetlenül a DEAC győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben, köszönhetően Asztalos Soma kiváló dobóformájának (56% mezőnyből, 24 pont, 5 gólpassz, 4/8 bedobott hárompontos), a padról hatékonyan beszálló Tisza Bálint (20 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz) sokrétű mezőnymunkájának, valamint Asszú Ádám dupla-duplájának (10 pont, 17 lepattanó). A DMSE csapatát ismét Prokaj Bálint (15 pont, 8 lepattanó, 3 gólpassz) sokoldalú játéka vitte előre, de rajta kívül még hárman elérték a tíz dobott pontot a csapaton belül, ennek köszönhetően pedig bántóan nagy különbség nem alakult ki a végére.

Kovács István: - A múlt heti megpróbáltatások után végre ismét szinte teljes csapattal tudtunk kiállni, ennek köszönhetően pedig sikerült egy baráti hangulatú és élvezetes meccset játszanunk. Sok sikert kívánok a DEAC-nak.

Ferenczi Tamás: - Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez. Ma örömkosárlabdát játszott mindkét csapat, így nem a védekezés dominált. Sok sikert kívánok a DMSE gárdájának.

 

Nyugati csoport

Veszprémi Egyetemi - SMAFC 52-79 (20-22, 10-18, 0-20, 22-19)
Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok, 120 néző. V: Sebesi, Rácz .

Veszprémi Egyetemi SC: NOVÁK P. 10, Kacskó Cs. 13/12, Schmitz D. 5, Répási 5/3, TAKÁCS A. 19/3. Csere: Grifatong M, Frond Á.. Edző: Mónus Péter

SMAFC: Horváth Cs. 3, Tukovits B. 2, SZEGEDI 14/9, BERNECZEI 30, RÁTVAY B. 30. Csere: Széplaki, Edző: Rátvay Tamás

Szép számú nézősereg előtt kezdődött a meccs. Elejétől kezdve egy jó iramú mérkőzést láthattak a kilátogatók. A Veszprém kezdett jobban, a nyitó negyed közepén 14-8-ra vezettek is a vendéglátók, amit még a dupla-duplával záró Takács András (19 pont, 14 lepattanó) kosarával növeltek. Jött is a vendég időkérés, és emberfogásról zónára váltott a SMAFC, amivel meg is törték a hazaiak lendületét. A soproniak a negyed végére megfordították az állást, 22-20-as vendég vezetéssel zárult az első negyed. A második negyedben felváltva estek a kosarak, a félidő végén a pontosabban játszó a vendégek 10 pontos előnyt építettek ki.

A harmadik negyedben a Veszprém összeomlott, rossz dobásokat vállaltak, amiből könnyű kosarakat kaptak. Hiába jött hazai részről két gyors időkérés, ez sem segített. A SMAFC 20 pontjára ebben a negyedben hazai részről 0 érkezett, ami el is döntötte a meccset. A negyedik negyed ismét kiegyenlített játékot hozott megérdemelt SMAFC győzelemmel, a vendég soproniak részéről a Berneczei László - Rátvay Balázs tengely szállította a pontokat, mindketten 30-30-ig jutottak, ráadásul előbbinek 17 pattanóval egy masszív dupla-dupla is meglett.

Mónus Péter: - Gratulálok ellenfelünknek. Sikerült megint jó első félidőt játszanunk, majd jött a harmadik negyed, ahol összeomlottunk. Semmi nem sikerült, nagyon rossz dobóformát mutattunk, ami miatt sok könnyű kosarat kaptunk, valamint ellenfelünk hiszonegy pontot szerzett második szándékból is, ami nagyon sok. Megyünk tovább, megpróbáljuk a hibákat kijavítani. Köszönjük a nézőknek, hogy buzdítottak, szurkoltak nekünk.

Rátvay Tamás: - Pörgős, hajtós mérkőzésen jó harmadik negyedbeli védekezésünknek és ellenfelünk rossz dobóformájának köszönhetően arattunk fontos győzelmet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus