Női Egyetemi bajnokság: a címvédő ELTE-BEAC nyerte a dobogósok rangadóját

Vérbeli rangadóra került sor a héten a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság nyugati csoportjában: a címvédő ELTE-BEAC a két középső negyedben rákényszerítve akaratát a bronzérmes győri csapatra közel 20 pontos győzelmet aratott. Jóval szorosabb volt a SzoESE - Közgáz összecsapás, amelynek végén két értékesített büntető döntött a hazaiak javára. A Ludovika csapata is a kt középső negyedben döntött a SMAFC ellen. A keleti csoportban a BME-MAFC 20 ponttal bizonyult jobbnak a Szegednél, a DEAC pedig 144 pontot dobva verte nagyon simán a Nyíregyházát.

A Hunbasket összefoglalója:

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, nők, 4. forduló.  

Keleti csoport:

BME-MAFC - SZTE Szegedi RSC 85-65 (24-11, 20-18, 23-20, 18-16)

Budapest, Lónyay gimnázium, 80 néző. V.: Tóth, Darai.

BME-MAFC: BOZSÓ 10/6, SZAKONY 10/3, TAMÁS 12/6, SINKA 13, DRÁVECZ 12. Csere: Korondán 10, Kohán, Géczi 11, Kardos 2, Pulay 3/3, Szalkai 2, Turcsics. Edző: Gorácz Árpád.

SZTE Szegedi RSC: BENDE 15/3, FÖLDING 10/6, Bodnár 7, ANTAL 4, Pálfi 2. Csere: Váradi 9/3, Kalmár 7, Pásztor 3, Kendl 4, Nyilas 4, Patyi, Molnár. Edző: Zsemberi Erika.     

Rendkívül kapkodó, pontatlan játékot hoztak az első percek, az 5. elején 5-3-as hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A "műszaki alakulat" játékosai nyugodtak meg hamarabb és egységes, jó csapatjátékkal a negyed végén egységes csapatjátékkal  13 ponttal ellépett a vendéglátó. A folytatásban mind a két csapat, nagyon sok cserével, kifejezetten nagy iramban játszott. Voltak szép, ügyes megoldási, de hibák is szép számmal mindkét oldalon. A BME-MAFC - amelyből hét játékos is kétszámjegyű pontot ért el - győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Gorácz Árpád: - Viszonylag elfogadható támadó játék, csapnivaló védekezés. Nagyon tetszett a szegediek hozzáállása.

Zsemberi Erika: - Csalódott vagyok, mert sokkal szorosabb mérkőzésre számítottam. Nagyon hullámzó volt a teljesítményünk. Támadásban voltak jó megoldásaink, de a közeli befejezések rendre kimaradtak. A sok eladott labdánk könnyű kosarakat jelentett az ellenfélnek! Védekezésben az agresszivitásban, fegyelmezettségben sokat kell előrelépnünk. Gratulálunk a BME-MAFC csapatának a győzelemhez!

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univk_52391

 

Nyíregyházi Egyetemi SE - DEAC 7-144 (2-35, 1-33, 0-35, 4-41)

Nyíregyháza, Nyíregyházi Egyetem Sportcsarnok, 30 néző. V.: Nyíri, Cservenyák-Pál.

Nyíregyházi Egyetemi SE: Karakó 3, Oláh 2, Páll 2, Seres, Ádám. Csere: Kaczúr, Ménes, Király. Edző: Farkasinszki Orsolya.

DEAC: MEZEI 12/6, HOLINKA-MIKLÓS 28, Bárdos 11/3, SZABÓ Z. 14, Gaál 6. Csere: BALOGH T. 22, KOVÁCS V. 20, Szabó Cs. 11/3, KOVÁCS R 12, Baczuk 8. Edző: Vasas Orsolya.

Két teljesen különböző kvalitású játékosokból álló csapat mérte össze tudását. A DEAC végig uralta a mérkőzést, az egészpályás letámadásával nagy fölényt alakított ki, és simán nyerte a végig egyoldalú találkozót. Mezei Dóra (12 pont, 10 szerzett labda, 20 gólpassz) tripla-duplával vette ki részét a debreceni diadalból.

Farkasinszki Orsolya: - Nem tartom sohasem indokoltnak ekkora  különbségnél, hogy a teljes mérkőzésen egész pályán támadjon az ellenfél csapata, azonban mindig sikerül egy ilyenbe belefutnunk. Reméljük, hogy ezzel az ellenfeleinknek a gyakorlását szolgáljuk. Büszke vagyok egyébként a lányokra, sikerült kosárra dobni, támadó lepattanóból is sikerült pontot szerezni, illetve voltak szerzett labdáink is az eladott labdák és technikai hibák mellett. A csapatom a tudásához mérten maximálisan megtette azt, amit tudnak, küzdöttek végig, nem engedték el a mérkőzést.

Vasas Orsolya: - Ez egy kötelező győzelem volt. Örülök, mindenkinek ugyanannyi játékidőt tudtam biztosítani, illetve most többet tudtak játszani azok is, akik más mérkőzéseken kevesebb szerephez jutnak. Jó volt ez a mérkőzés arra, hogy tudjuk gyakorolni azokat a dolgokat, amiket fejlesztenünk kell. Gratulálok a Nyíregyházának, hogy végig küldöttek, harcoltak és sok sikert kívánok nekik.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univk_52381

 

Halasztott mérkőzés:

TFSE - Miskolci Egyetem, december 11.

 

Nyugati csoport:

SZOESE - Közgáz SC és DSK 82-80 (20-14, 17-15, 22-28, 23-23)

Szombathely, Egyetemi csarnok, 40 néző. V.: Kiss, Bognár.

SZOESE: BALOGH V. 10, Horváth Fru. 6, HORVÁTH FA. 23/12, Mezősi 14, PLÓZER 24. Csere: Sághi 3, Horváth K. 2, Mák, Farkas. Edző: Szabó László.

Közgáz és DSK: Szanthoffer, Csoma 15,  Horváth P. 2, NÉMETH V. 13/6, RYAN 12,

Csere: GARAMI 8, Kiss A. 10/6, Kovács O. 10/6, Földi 8, Konda 2. Edző: Németh Kata.

A hazai csapat kezdett jobban, szerzett labdák, lerohanás, és a Közgáz hibákra kényszerítése  jellemezte hazai részről az első perceket. Sok hibával játszott ekkor a vendégcsapat, amit Németh Kata edző nem nézett jó szemmel, a 4., majd a 6. percben is időt kellett kért, hogy tanítványait a helyes útra terelje. A "fejmosás" hatásos volt, innen kezdve szépen feljavulva faragták le a hátrányukat. Tetszetősen, jó ütemben, szép támadásokat vezetve jöttek fel félidőre 37-29-re. Itt már a hazaiak is sokat hibáztak, igaz a játékvezetők magasra húzták a faulthatárt, engedték a kemény játékot. Ez  a hazai csapatot viselte meg jobban, mert a SzoESE kezdő játékosai sorra gyűjtötték a faltokat. A harmadik negyedben a vendégek még tovább javultak, míg a hazaiak sok-sok hibával játszottak, védekezésük meg szinte átjáróház volt, így a Közgáz szorossá tette a találkozót, a harmadik negyed végén mindössze 2 ponttal tartott előbbre a hazai csapat. Az utolsó negyed izgalmas lett egyszer a hazai, másszor a vendégcsapat vezetett, de nem tudtak egymástól biztonságos távolságra elszakadni a felek. A hazaiak a vége előtt 8 perccel elvesztették egyik kezdő játékosukat, Mezősi Annát, aki egy sportszerűtlen hiba után kapott egy technikai hibát is, így kiállította a játékvezető, míg 3 perccel később egy hazai játékos 5. hibával kipontozódott. Óriási izgalmak közepette a hazai csapatból messze kiemelkedő, ismét dupla-duplát elérő Plózer Petra,( 24 pont, 14 lepattanó, 9 kiharcolt fault, 42 VAL) büntetőivel nyerte meg a mérkőzést a hazai csapat. Rajta kívül még hazai oldalon elsősorban Horváth Fanni 23 pontja dicséretes. . Vendégoldalon is volt néhány jó teljesítmény, elsősorban a szintén dupla-dupláig jutó Ryan Júlia emelhető ki (12 pont,13 lepattanót 20 VAL).

Szabó László: - Rettentő küzdelmes mérkőzésen volt, ahol végre sikerült egy szoros végjátékban nyernünk, úgyhogy gratulálok a lányoknak, de gratulálok a Közgáz csapatának is, mert jól játszottak.

Németh Kata: - Kiélezett küzdelemben maradtunk alul, későn érkeztünk meg a pályára. Ettől függetlenül sikerült visszahoznunk a mérkőzést és néha a vezetést is átvenni. Csapatomnak jobban fekszik a kosárlabda szerű játék, büszke vagyok rájuk, hogy felvették a kesztyűt és maradtak a fair playnél. Gratulálok mindkét csapatnak!

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_53711

 

Ludovika SE - SMAFC 68-52 (7-9, 22-9, 18-12, 21-22)

Budapest, Ludovika Aréna, 20 néző. V.: Gombos, Kiss.

Ludovika SE: Borza 6, Peti 6, SZARKA 13, KOVÁCS A. 6, Lantos. Csere: BÁNHEGYI 8, Bálind 7/3, Tóth 4, Munkácsi, DARVAS 18/6. Edző: Szabó Balázs.

SMAFC: KARÁCSONY 8, VASI 11/3, BAUER 28/15, Gönczy 4,  Tóth 1. Csere: Dorner, Erős, Bíró. Edző: Zachár Barbara.

A küzdelmes, sok hibával kezdődő mérkőzés elején inkább a vendég SMAFC csapata vezetett, a Ludovika csak futott ellenfele és az eredmény után. A második negyedtől kezdve, a Ludovika akarata érvényesült, Darvas Dóra, valamint Szarka Zsófia pontjainak köszönhetően a hazai együttes átvette a vezetést a második negyedtől kezdve, majd onnantól kezdve nem is adták vissza. Az első félidőben a vendég oldalról leginkább Vasi Hanna, valamint Karácsony Tamara érvényesült a támadásban, míg hazai részről elsősorban Darvas szórta a kosarakat. A félidőre kialakult 11 pontos különbség, nagyjából szünet után is megmaradt. A hazai  csapat tartotta 10 és 15 pont közötti előnyét.  A SMAFC a 4. negyedben nagyobb tempóra kapcsolt, s Bauer Zorka két triplájára alapozva egy 8-1-es rohammal 10 ponton belülre került.  Ezzel azonban a vendégek mondhatni "ellőtték puskaporukat", a hajrá egyértelműen a Ludovika csapatáé volt. Hazai részről Szarka (13 pont, 12 lepattanó), a soproni csapatból pedig Bauer (28 pont, 13 lepattanó) és Vasi (11 pont, 12 lepattanó) ért el dupla-duplát-

Szabó Balázs: - Gratulálok a lányoknak az első győzelmükhöz! Nehezen indult a meccs, de a második negyed közepétől sikerült megtalálni a védekezésünket, aminek köszönhetően lassan el tudtunk lépni. Támadásban továbbra is akadtak hibáink, amin még dolgozni kell, de szerencsére ez ma belefért. Köszönjük a meccset a Sopron csapatának!

Zachár Barbara: - Először is gratulálok ellenfelünknek. Ugyan a siker elmaradt, de örülök, hogy egy jó mérkőzést tudtunk játszani. Büszke vagyok, hogy az egyéni megmozdulások mellett szép összjátékot is láttam a lányoktól. Sajnos az első félidőben a kinti dobásokat nagyon nem éreztük, a második félidőben már sokkal jobb arányban találtunk be, de ez most nem volt elég a győzelemhez. Gratulálok a csapatomnak is, szépen küzdöttek a lányok az egész mérkőzésen.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_53701

 

ELTE BEAC - UNI Győr SZESE  75-56 (23-21, 18-11, 24-15, 10-9)

Budapest, ELTE Sporttelep, 20 néző. V.: Gaál, Pál.

ELTE BEAC: BOGDÁN 13/6, Orosz 6/6, Takács 9/3, NAGYI 12, Pettner 5, Csere: Perényi 8/6, NEMES 9/9, Horváth A. 2, Majsa, Levente 8, Mohos 5, Solymosi 6/3. Edző: Földi Szandi.

UNI GYŐR SZESE: Baffy 10/6, Mihály P. 2, Mihály E. 5/3, Kovács L., Bánszegi 9. Csere: Sághi 11, CHROMÉJ 11, Horváth B. 4, Deák, Horváth D., Bognár 4/3. Edző: dr. Barthalos István.

Rangadót rendeztek a fővárosban, a két veretlen nyugati csapat mérte össze erejét, az előző kiírás győztese fogadta a bronzérmest, de úgy is mondhatnánk: a két legutóbbi bajnokság aranyérmese találkozott. Bár a Győr három kulcsjátékosa nélkül lépett pályára, az első negyedben fej-fej mellett haladt a két csapat. A kemény, fizikális játék során mind a két oldalon több ziccer maradt ki, de a nagy iram miatt így is kosarakban gazdag játékot hozott az első negyed. A második etapban a küzdelem továbbra is nagy volt, a hazaiak játéka pontosabbá vált, így szünetben 9 ponttal vezetett a vendéglátó címvédő -  három sikeres triplának is köszönhetően, az utolsót éppen a félidő végét jelző dudaszó pillanatában dobta Mohos Eszter. A harmadik negyed hozta számszakilag és játékban is a legnagyobb különbséget a felek között, az ELTE-BEAC címvédőhöz méltó játékkal húzott el, , többek között Nemes Gréta tripláival.  A vendégek oldalán Baffy Fanni és Chroméj Hajnalka próbálta versenyben tartani a Győrt. A negyedik etapra már mindkét gárda kellően elfáradt, így a rangadó nem túl látványos  játékkal, és a címvédő magabiztos győzelmével zárult, amelyhez Nagyi Tímea 12-12 pontos és lepattanós dupla-duplával járult hozzá.

Földi Alexandra: - Gratulálok a lányoknak a győzelemhez, jó csapatmunka volt! Nagyon jó százalékkal dobtuk ma a távoli dobásokat, talán ez volt a kulcsa a mai győzelemnek. Védekezésben bőven van mit javítanunk, nagyon sok támadó lepattanót engedtünk ellenfelünknek. A Győrnek további sok sikert kívánok!

dr. Barthalos István: - Úgy gondolom, hogy az ELTE csapata jobb volt nálunk. Ennek ellenére véleményem szerint nem csak a csapatoknak kell felnőni a bajnokság színvonalához, hanem a mérkőzések asztalszemélyzetének és a játékvezetésnek is, és úgy gondolom ezzel mindent elmondtam.

Statisztika: https://hunbasket.hu/merkozes/x2324/whun_univn/whun_univn_53721

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva

 

Foró, slide: hunbasket.hu; Práczki Péter

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus