Női Egyetemi Bajnokság: Nyugaton divatba jött a 88-79

Különleges hét a mostani a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A férfi keleti csoportban két mérkőzés is hajszálra ugyanazzal a végeredménnyel zárult, a hölgyek pedig nem hagyták magukat, a nyugati csoport mutatta meg, hogy a szebbik nem is képes ilyen "varázslatra". Két összecsapás, a Közgáz - SzoESE és a Győr-ELTE csúcsrangadó  is remek játékot hozott, és mindkét találkozón 88-79-es végeredmény született, csak amíg a fővárosban a vendég szombathelyiek, addig Győrben a hazaiak örülhettek. A keleti csoportban a várt nagy küzdelem elmaradt a Miskolc-TF rangadón, amelyet simán nyertek a vendégek, annál több volt viszont az izgalom Szeged - BME-MAFC találkozón, amelyen egyetlen pont döntött a hazaiak javára.

 

A Hunbasket összefoglalója:

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, nők 11. forduló

Keleti csoport:

SZTE-Szegedi RSC - BME-MAFC 61-60 (15-23, 14-11, 17-13, 15-13)
Szeged, Topolya sori sportcsarnok, 10 néző. V.: Márkus, Barabás.

SZTE-Szegedi RSC: Bodnár, FÖLDING 15/6, Pálfi 2, Bende 9/3, VÁRADI 8. Csere: ANTAL 14/3, Pásztor 3/3, Gugolya, Nyilas 2, Kendl 8/3. Edző: Zsemberi Erika.

BME-MAFC: Kohán 4, Szalkai, JÁNOSI 18/3, GÉCZI  15/9, DRÁVECZ 21. Csere: Horváth D. 2, Turcsics, Telek. Edző: Gorácz Árpád.

A mérkőzést a dupla-duplával záró Drávecz Boróka (21 pont, 13 lepattanó, 4 szerzett labda, 3 gólpassz, 31 VAL), továbbá Jánosi Virág  (18 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz, 5 kiharcolt fault, 20 VAL) és Géczi Hanna (15 pont, 4 lepattanó, 3 kiharcolt fault, 12 VAL) vezette vendégek kezdték jobban. Szinte minden támadásukat kosárral fejezték be. A második negyedre a Szeged elkezdett szigorítani a védekezésén és a negyed megnyerésével 5 pontra csökkentette a hátrányát a félidőre. A második játék részre a hazaiak egy zónával lepték meg az ellenfelüket, ami megoldhatatlan feladat elé állította a BME-t. Így ismét 4 pontot faragtak a Tisza partiak a hátrányból. Az utolsó negyedre Földing Anna  (15 pont, 6 lepattanó, 3 szerzett labda, 4 gólpassz, 4 kiharcolt fault, 21 VAL), Antal Anna (14 pont, 6 lepattanó, 2 gólpassz, 7 kiharcolt fault, 24 VAL) és Váradi Nóra (8 pont, 12 lepattanó, 3 szerzett labda,4 gólpassz, 19 VAL) vezérletével a szegediek nagyot küzdöttek a győzelemért, amit a vendégek igyekeztek megakadályozni, de az izgalmas hajrából a hazaiak jöttek ki jobban, és minimális különbséggel megnyerték a találkozót. 

Zsemberi Erika: - Szoros meccset szerettünk volna játszani, ezt meg tudtuk valósítani! A mérkőzés végére védekezésünk agresszívabb lett, labdát tudtunk szerezni, és abból létszámfölényes helyzeteket értékesítettünk és nyertünk! Gratulálok mindkét csapatnak.

Gorácz Árpád: - Sajnos kevesen tudtunk elutazni Szegedre, de szerencsére a mérkőzés elején ez nem látszott, viszont a végére kiütközött a szűk kispad hátránya. A második játékrészben a Szeged zónájával nem tudtunk mit kezdeni, ez az oka a vereségnek. Gratulálok a Szegednek és sok sikert.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univk_52601

 

Miskolci Egyetem - TFSE 51-94 (17-27, 16-28, 4-19, 14-20)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 30 néző. V.: Vaszi, Takács.

Miskolci Egyetem: Kecskés 3/3 Aho, Molnár, SZEGECZKI  12, VÉG-DUDÁS 15 . Csere: Tóth 10, Lukács 3/3, Balla 2, Kápolnai, Kababik 4, Hajdu. Edző: Lippai Szabolcs.

TFSE: ÚR 11/3, Mérész 2, BURJÁN 17/9, Munkácsi 5/3, KIRÁLY  25/21. Csere: DÖMÖTÖR  15/6, VLADÁR 13/9, Barbarics 4, Gondár 2. Edző: Kováts Gabriella.

A hazaiak szempontjából volt fontosabb az összecsapás, hiszen harcban vannak a csoport második helyéért, míg a veretlen TF szinte biztosan nyeri a keleti csoportot. A budapestiek teljes erővel vetették magukat a küzdelembe és a félidőre már több, mint 20 ponttal vezettek. Küzdöttek a hazaiak is, azonban a fővárosiak a második félidőben sem engedtek a szorításból, így magabiztosan őrizték meg a makulátlan mérlegüket. Hazai részről Vég-Dudás Anna (15 pont, 11 lepattanó), a TF csapatából pedig Burján Laura (17 pont, 11 lepattanó) ért el dupla-duplát.

Lippai Szabolcs: Jó edzőmérkőzésnek fogtuk fel a találkozót, a következő két meccsre kell fókuszálnunk, hogy megszerezzük a második helyet. Gratulálok a lányoknak, további sok sikert a TF csapatának.

Kováts Gabriella: - Jó hangulatú mérkőzést tudtunk játszani, szép támadó játékot képviselve, köszönöm a lányoknak a lelkesedést az ilyen késő esti órákban is. Sok sikert a Miskolcnak a következő mérkőzéseken.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univk_52611

 

DEAC -Nyíregyház Egyetemi Sportegyesület 98-18 (24-4, 26-6, 20-4, 28-4)
Debrecen, Kossuth Gimnázium, 10 néző. V.: Kisházi.: Rácz.

DEAC: MEZEI 14/3, GAÁL15/3, PALLAI 15/3, Király 4, BACZUK  23/15. Csere: Szöllősi 4, Szabó B. 2, Kovács R. 21/6. Edző: Vasas Orsolya.

Nyíregyházi Egyetemi Sportegyesület: Király, Páll, KARAKÓ 10, Ádám 4, Sinka 4. Csere: Seres, Ménes. Edző: Farkasinszki Orsolya.

A mérkőzés első percétől a hazai csapat dominált, jó dobóformájukkal és összeszokottságukkal nem tudta tartani a nyíregyházi együttes a lépést. Hazai oldalon Baczuk Virág és Kovács Rebeka is 20 pont fölé tudtak kerülni - utóbbi ráadásul 10 lepattanót is leszedve dupla-duplát ért el -, annak ellenére, hogy ők ketten töltöttek legkevesebb időt a pályán. A debreceni irányító, Mezei Dóra pedig  (14 pont, 6 lepattanó, 12 szerzett labda, 9 gólpassz) pedig egyetlen gólpasszal maradt el a tripla-duplától. A vendégcsapat részéről Karakó Dorina bizonyult a legeredményesebbnek, de dicséret az egész csapatnak a kitartásért, ugyanis egész mérkőzésen próbálták felvenni a versenyt a hazaiakkal.

Vasas Orsolya: - Tudtuk gyakorolni a labdakihozatalt, hozták a lányok, amiket megbeszéltünk, kevés eladott labdával és jó dobószázalékkal tudtunk játszani. A lepattanókat is jó arányban megszereztük, így összességében elégedett vagyok a mai mérkőzéssel. Sok sikert kívánok a Nyíregyháza csapatának!

Farkasinszki Orsolya: - Nagyon örülök, hogy több játékosunknak sikerült pontot dobni, ebben a mai mérkőzésben sajnos ennyi volt. Ettől függetlenül gratulálok a lányaimnak a teljesítményükért. 

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univk_52591

 

Nyugati csoport:

Közgáz SC és DSK – Szombathelyi ESE 79-88 (20-23, 24-25, 18-21, 17-19)
Budapest, Kinizsi u. 50 néző. V.: Kruk, Darai.

Közgáz SC és DSK: Szanthoffer 3, CSOMA 12/3, Kovács O. 9/3, Németh V. 5/3, RYAN 12. Csere: KISS A. 9, JÁRMY 10, Horváth P. 9/9, Konda, Földi 5/3, Kárpáti 5. Edző: Németh Kata.

Szombathelyi ESE: MEZŐSI 21, BALOGH V. 19/6, Horváth K. 9, HORVÁTH F. 13, PLÓZER 10. Csere: SÁGHI 16/3, Mák, Farkas Zs. Edző: Szabó László.

A hazaiak 2+1-es akcióval kezdtek, ám alaposan meglepte őket a SzoESE letámadó zónája, így a vendégek könnyű kosarakat szerezve egy 9-0-s rohammal gyorsan időkérésre késztették a Közgázt. Németh Katának sikerült is rendeznie csapata sorait, amely a végül 12 pontos, 10 lepattanós dupla-dupláig jutó Ryan Júlia találatával megkezdte a felzárkózást. Amikor azonban közel került ellenfeléhez, valaki mindig villant szombathelyi részről, Kiss Anna ügyes kosarai azonban megakadályozták, hogy nagyon elhúzzon a SzoESE. A látványos, jó játékot hozó nyitó etap 3 pontos vendég vezetéssel zárult. A 2. negyedet 6-0-lal kezdve 9 ponttal elléptek a vendégek, ám ezt követően a hazaiak egyensúlyban tartva a triplákat és a közeli kosarakat egységes csapatjátékkal egy 16-4-es rohammal a negyed derekára fordítottak. A SzoESE-nek jót tett az érthető időkérés, a vasiak a padról beszállva ügyesen és eredményesen játszó Sághi Boglárka vezetésével egy 7-0-lal visszavették a vezetést és 4 pontos előnnyel fordulhattak. A 3. negyed fordítást érő két hazai hármassal indult. A szakasz közepéig váltott vezetéssel fej-fej mellett haladtak a csapatok. A negyed második felében Balogh Viktória vezérletével egy 20-8-as rohamot bemutatva 10 pont fölötti előnyre tett szert a SzoESE. A folytatásban a Közgáz mindent megpróbált, volt, hogy agresszív védekezésből labdákat szerezve elsősorban Csoma Petra jóvoltából többször is 1 pontra megközelítette ellenfelét. A kritikus pillanatokban azonban a Mezősi Anna dirigálta és a 13-13 pontos és lepattanós dupla-duplát elérő Horváth Fruzsina mezőnymunkájára támaszkodó vendégek okosan, ziccerig játszva támadtak, és remekül büntetőztek, így végül megérdemelten nyerték meg a színvonalas találkozót. 

Németh Kata: - Lányaim nagyot küzdöttek, magukhoz képest harcosan játszottak, aminek nagyon örültem. Ha mindig így lenne, nem így állnánk a bajnokságban. Sajnálom a végjátékot, de igazából végig a felzárkózás után futottunk. Gratulálok mindkét csapatnak!

Szabó László: - Gratulálok a csapatomnak! Aki kilátogatott erre a mérkőzésre, szerintem egy nagyon látványos, élvezetes, színvonalas játékot láthatott, amelyet örülök, hogy sikerült megnyernünk. Sok sikert kívánok a folytatásban a Közgáznak.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_53921

 

UNI Győr SZESE - ELTE BEAC 88-79 (27-21, 19-27, 19-21, 23-10)
Győr, Egyetemi csarnok, 100 néző. V.: Fülöp, Erős.

UNI Győr SZESE: Rozmán 5, Baffy 4, DOMBAI 30/12, Kovács 2, MOLNÁROVÁ 25/9. Csere: BÁNSZEGI 9, CHROMÉJ 13, Mihály, Bognár. Edző: dr. Barthalos István.

ELTE BEAC: Bogdán 9/3,  Takács 2, Pettner 9, PERÉNYI 15/9,  NAGYI  21. Csere: VAN RIJS 14/3, Mohos 5, Nemes 3/3, Orosz 1. Edző: Földi Alexandra.

A forduló rangadója iránt nagy volt az érdeklődés, hiszen közel 100 néző látogatott ki, nagyon jó hangulatot teremtve. A győrieket a visszavágás vágya hajtotta a címvédővel szemben. A hazai csapat keretében tudhatta a válogatott Dombai Rékát, aki igazi vezére volt a győri együttesnek,  Molnárová Laura úgyszintén. Nagyon jó színvonalú, pörgős  mérkőzés volt, nem eresztették egymást a felek, a harmadik negyed végéig gyakorlatilag fej-fej mellett haladtak a felek, a címvédő ELTE-BEAC elsősorban Nagyi Tímea, Perényi Lídia és Van Rijs Luca jó és eredményes játéka révén tartották a lépést a győriekkel.  A negyedik negyedet, azon belül is elsősorban a hajrát, a végjátékot jobban bírták a hazaiak, így egy kiváló összecsapáson legyőzték a címvédőt.

dr. Barthalos István: - Nagyon vártuk ezt a találkozót, hogy mire vagyunk képesek majdnem teljes kerettel. Úgy gondolom, hogy ahhoz képest, hogy a csapat először állt össze, voltak jó pillanataink. Dombai Réka szépen hozta, amit elvárunk tőle, de nagyon sajnálom azt, hogy Molnárová Laura egy apróbb sérülést szenvedett a mérkőzés végén, hozzátéve, hogy nagyon szépen játszott ezen az összecsapáson. Így már biztos, hogy az első kettő között fogunk végezni és várjuk a rájátszásbeli ellenfelünket.

Földi Alexandra: - Nagy gratula lányainknak, hiszen 35 percen keresztül elképesztő csapatmunkát bemutatva játszottak, egy nagyon erős győri keret ellen. Fáj a szívünk az utolsó 5 percért, de dolgozunk tovább a kitűzött célunk elérésében. Gratulálok a Győrnek és további sok sikert kívánunk nekik!

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_53931

 

SMAFC - Ludovika SE 41-51 (7-17, 13-15, 7-13, 14-6)
Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok, 30 néző. V.: Tóth, Rokob.

SMAFC: KARÁCSONY 6/3, Gönczy 2,  Dorner, BAUER 20/15, Hawkins 11. Csere: Erős K., Erős S. 2, Bíró, Róla, Szabó. Edző: Zachár Barbara.

Ludovika SE: DARVAS 13/9, Bánhegyi 9/3, Bálind 9/3, LANTOS 8, PETI 8. Csere: Tóth 4, Munkácsi. Edző: Morauvszki Gergely.

Az alsóházi rangadót a Ludovika csapata kezdte lendületesebben, aminek köszönhetően 10 pontos előnyt tudtak kialakítani a hazaiak ellen. A második negyedben a SMAFC kezdte megtalálni a helyzeteit, aminek köszönhetően nem tudtak jobban ellépni a vendégek. A második félidő elején a csapatként talán "több lábon álló" vendégeknek jött ki jobban a lépés és helyzeteiket nagyobb arányban tudták érvényesíteni, így a harmadik negyed végére nagyobb különbség alakult ki. Az utolsó negyedben a hazaiak megtalálták a dobóformát és szépen tudtak lefaragni a hátrányukból, de arra már kevés volt, hogy igazán szorossá tegyék a végjátékot. A mérkőzésen egyetlen játékos ért el dupla-duplát, mégpedig a hazaiak legjobbja, Bauer Zorka (25 pont, 14 lepattanó).

Zachár Barbara: - Örülök, hogy végre kezdünk kilábalni a sérülésekből és a betegségekből és lassan teljes lesz a keret. Sajnos a mai mérkőzésen rengeteg hibával játszottunk, ami főleg a lepattanókban mutatkozott meg, rengeteg második esélyt adtunk ellenfelünknek. Támadásban az elképzeléseinket is csak néhol sikerült megvalósítani, ami betudható az edzés hiányának is. Gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez és további sok sikert kívánok nekik.

Morauvszki Gergely: - Sok sérülés és betegség is hátráltatott minket, úgy érkeztünk le egy nehéz úton, de mindéképp győzni szerettünk volna. Köszönjük a Sopronnak a játékot, sok sikerült kívánunk a továbbiakban. Nagyon örülök, hogy egy hosszú sorozat után megszereztük az újabb győzelmünket és rengeteg fejlődést láttam és úgy érzem, hogy kezdünk rálépni a helyes útra.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_53911

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: hunbasket.hu; Práczki Péter

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus