Szegeden sem botlott a TF, megizzadt a Győr a SzoESE ellen

Mind a keleti, mind pedig a nyugati éllovas megőrizte veretlenségét az előző héten a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a hölgyeknél.

"Keleten" a TF mérkőzése végére tette simává győzelmét a jól küzdő Szeged otthonában egy olyan mérkőzésen, amelyen sajnos minkét oldalon történt egy-egy sajnálatos sérülés.

Az ELTE-BEAC fölényesen verte az egri lányokat. A nyugati csoportban az éllovas Győr váratlanul nagy ellenállásba ütközött, de égül 7 ponttal legyőzte a szombathelyi együttest. A Közgáz szünet után "robbantott a BME-MAFC otthonában a fővárosi derbin, a pécsi párharcot pedig a "vendég" PEAC nyerte a Petőfi SE otthonában.

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, NŐK

KELETI CSOPORT

ELTE-BEAC - EKE EVSI 113-16 (36-3, 29-4, 26-6, 22-3)
Tüskecsarnok 25 néző. V.: Tóth K., Nagy-Pál.
ELTE-BEAC: Darnót 6, Némedi 10, KULCSÁR 12, Szabó Zs. 16, LENDÉR 21/3. Csere.: REGEDÁNSZKI 14, TARNAI 11, Simoncsik 8/6, STEKLER 15. Edző: dr. Gyarmati István.
Eger: Baráth 4, Szászi 3, Gulyás, Szabó D., Druzsba 5. Csere: Kíri 4, Zsoldos, Vígh. Edző: Jáger Péter.

A hazaiak végig letámadással űzve-hajtva lelkes ellenfelüket jóval inkább építettek a labdaszerzésesek utáni könnyű kosarakra, mint az egri zónavédekezés átjátszására, az ugyanis azért itt-ott akadozott.

Nagy volt a tudásbeli különbség a felek között, az ELTE-BEAC játékosai nem kevesebb, mint 64 labda eladásába hajszolták bele az egrieket. A vendégek azért vezettek néhány ügyes támadást, de a valamivel szorosabb eredmény elérésében a gyenge büntetőzésük (2/14, 14,28%) akadályozta őket. A hazai csapatból Lendér Lilla 21 pontos, 11 lepattanós, 16 szerzett labdás tripladuplával zárta az összecsapást.

Dr. Gyarmati István: - Próbáltunk a következő mérkőzéseinkre való felkészülés jegyében a női amatőr bajnokságban más csapatokban szereplő játékosainkat összeszoktatni az ott is az ELTE színeiben játszókkal. Köszönjük a lelkes, és, láthatóan fejlődő Eger csapatának a játékot.

Jáger Péter: - Elsődleges problémánk, a létszámhiány megoldódni látszik, érkezett néhány játékos. Most a legnagyobb feladat a csapat újbóli összehangolása a lehetőségeinkhez mérten. Jó lenne, ha erőnlétben is tudnánk picit zárkózni. Gratulálunk az ELTE- BEAC csapatának!

 

Szegedi RSC - TFSE 54-75 (12-16, 12-10, 11-26, 19-23)
Szeged, Topolya sori csarnok, 40 néző. V.: Nyilas, Dr. Varga.
Szegedi RSC: BOROS 12/6, Kőházi 8, Nagy 5, KECSKÉS 19/3, Fodor. Csere: Hevesi, Finsztál, Vizes 4, Kurityák 6, Kajtár, Molnár, Kovács. Edző: Földi Alexandra
TFSE: MIHÁCZI 9, Herman 4, Karlócai, Kováts 9, SZELI 14. Csere: Agic, OROSZ 10/3, Révész 2, Szabó 3/3, VARGA 13, Vörösházi 11/6. Edző: Magyar Bianka

Kiegyenlített első negyedet láthattak a kilátogató nézők, egyik csapatnak sem sikerült jelentős előnyt kialakítani. A hazai oldalon Kecskés Fanny, a vendégeknél Miháczi Diána és Kováts Gabriella pontjaira támaszkodhattak. A TF-nél 3 perc után Karlócai Julianna bokasérülést szenvedett, és már nem térhetett vissza. A második negyedben mindkét csapatnak sikerült a másik futására válaszolni, így 24-26-os állásnál fordultak a csapatok.

A harmadik játékrészben kifizetődött a vendégek letámadása Varga Barbara és Szeli Dorina vezetésével egy 24-5-ös futással sikerült jelentős előnyt szereznie a címvédő TF-nek. A harmadik negyed végén indult rohammal a Szeged zárkózni kezdett. A záró rész közepére egy 17-4-es futással megközelítették a TF csapatát. Ekkor egy hazai kulcsjátékos, Kecskés Fanny is bokasérülést szenvedett, és ezt követően a vendégeknek főként Orosz Zsófia pontjaival sikerült bebiztosítani a győzelmet. A sérülteknek ezúton is jobbulást kívánunk!

Földi Alexandra: - Gratulálok a nálunk fizikailag sokkal erősebb TF-nek, teljesen megérdemelten nyertek. Habár jól tartottuk magunkat, a negyedik negyed végére teljesen "elfogytunk". Azt gondolom, a végeredmény nem tükrözi a mérkőzés valódi képét. Büszke vagyok játékosaimra, akik végig küzdöttek és egy pillanatig sem adták fel.

Magyar Bianka: - Gratulálok a szimpatikusan játszó szegedi csapatnak, végig lelkesen küzdöttek és megnehezítették a dolgunkat. Sokszor gyermeteg hibákat követtünk el, de örülök, hogy végül jól zártuk a mérkőzést.

 

NYUGATI CSOPORT

BME-MAFC - Közgáz 40-76 (17-27, 8-15, 3-22, 12-12)
Tüskecsarnok, 20 néző. V.: Nagy V., Jankovics.
BME-MAFC: Bozsó, Horváth A. 6, Király, KARDOS 10, KESZTHELYI 14. Csere: Kovács F., Vágvölgyi, Selmeczy, Kokavecz K. 2, Benkő 6/3, Karancz. Edző: Gorácz Árpád.
Közgáz: SZALAY 7/3, KATONA 8, HIDAS 11/3, DOKTOR 22, PFANDLER 6. Csere: Baliga 4, Farkas F 6, Szammer 6, Kokavecz A. 4, Galba. Edző: Németh Kata.

Az első etap közepéig Keszthelyi Nóra és Doktor Anna dobópárbaja mellett az ügyes akciókat vezető hazaiak tartották a lépést az ezüstérmes Közgázzal. A folytatásban fokozatosan jutott érvényre a vendég együttes nagyobb tudása, a nyitó etap végén már 10 ponttal "ment" a Közgáz.

Az első 10 perc valóságos "kosáresője" után a második etap jóval küzdelmesebb játékot hozott, amelyben néhány könnyű kosárral közel 20 pontosra növelték előnyüket a vendégek. Térfélcsere után a Közgáz zónájával szemben tanácstalan volt, sok labdát eladott a hazai együttes, amelyek után könnyű kosarakkal el is döntötte a meccset a maga javára a Közgáz. A záró szakasz érdekessége az volt, hogy egyszerre játszott a két csapatban a két Kokavecz nővér, hazai részről Kata, a vendégeknél pedig Anna.

Gorácz Árpád: - Jó felkészülési mérkőzést játszottunk egy nagyon erős csapat ellen. Az első negyed után támadásban nagyon pontatlanokká váltunk, vagy a Közgáz védekezése javult fel. Végülis mindenki annyit játszik, amennyit ellenfele hagy neki. Gratulálok a Közgáznak!

Németh Kata: - Szünet után "felébredtünk", és a harmadik negyedben eldöntöttük a mérkőzést. A győzelemnek örülök, kellett a lányoknak a sikerélmény a győri vereség után. Saját csapatomnak, és a helyenként ügyesen játszó ellenfelünknek is gratulálok.

 

PTE-EMES Petőfi SE - PTE-PEAC 48-61 (8-10, 14-20, 16-9, 10-22)
Pécs, TÁSI Csarnok, 25 néző. V.: Földvári, Téczely.
PTE-EMES Petőfi SE: HERENDI 19/3. Horváth 5/3, Miltner 9, Tóth 3/3, Bencze 2, Csere: Orosz, Petró, MOLNÁR F. 10, Edző: Sipos Ádám.
PTE-PEAC: Propszt 7, SÜLE 14, Krikler 2, Kóbor, BÁTAI 9, Csere: Balázs, Tóth, Szenteszki 8, SCHERER 17, Szabó 4. Edző: Imreh Ajtony

Szoros, izgalmas mérkőzést játszott egymással a két pécsi csapat. A nagy csatából végül a "vendégek" jöttek ki jobban. A 39. percig nyílt, kiélezett küzdelem zajlott a pályán, sokáig felváltva estek a kosarak.

A vendégek, ha szűken is, de folyamatosan vezettek, de a hazai együttes egészen a végjátékig tartotta a lépést. A végjáték a PEAC csapatáé volt, a kemény, de sportszerű városi rangadón. Scherer Dorottya 17 pontos, 12 lepattanós dupla duplával vette ki részét a PEAC sikeréből.

Sipos Ádám: - Nagyon-nagyon jó mérkőzés volt, a végére elfáradtunk, de végig hajtottunk. Csak gratulálni tudok mind a két csapatnak, főleg természetesen a saját lányaimnak. Abszolút szívvel-lélekkel játszottunk, nagyon jó volt nézni. A végén kicsit megreklamáltam két általam faultnak vélt esetet, de nem kaptunk sípszót rá. Valószínűleg dobott volna még egy lapáttal a lányok lelkesedésén, ha még közelebb tudtunk volna kerülni a vendégcsapathoz. Dolgozunk tovább és ez a meccs és a múlt heti mérkőzésünk is egy igazi kiindulópont, szeretnénk tovább fejlődni.

Imre Ajtony: - A vizsgaidőszak után az első mérkőzésünk volt. Úgy gondolom, hogy ahhoz képest, hogy hosszú vizsgaidőszak után pár edzés állt rendelkezésre, jó teljesítményt nyújtottak a lányok. Azt is meg kell jegyeznem, hogy a mai mérkőzésen a szerencsésebb csapat nyert. Gratulálok az ellenfélnek.

 

Széchenyi KA Győr - Szombathelyi ESE 72-65 (17-15, 18-10, 27-24, 9-16)
Győr, Egyetemi csarnok., 20 néző. V.: Surányi, Erős.
SzKA: CHROMÉJ10, HORVÁTH D. 15/3, Perl, NAGY R. 16. BICZÓ 12, Csere: Tóth, Gyöngyösi, Török 4, Gosztola 9/3, RABI 6. Edző: Barthalos István.
SZOESE: Jakubovics 8, KOVÁCS K.. 10/6, FEKETE 25/18, SÁNDOR 8, FEIGL 14/6, Csere: Hirschler. Edző: Szabó László.

A mérkőzés első negyedében egymást követték a kosarak mindkét oldalról. Ha a hazai csapat szerzett pontot, hamar reagált rá az ellenfél. A győri támadások jó százaléka zárult kosárral, de a Szombathely triplákkal próbálta tartani a lépést. Fokozatosan nőtt a különbség, a felek között, a 3. negyed végén 14 ponttal vezettek a hazaiak.

A Szombathely azonban egy pillanatra sem adta föl, szívósan küzdött, s a végén 10 ponton belülre került, de a hazai sikert nem tudta megakadályozni. A győri együttesből Chroméj Hajnalka (10-10 pont és gólpassz), valamint Nagy Rebeka (16 pont, 12 lepattanó) is dupla-duplával zárta az összecsapást.

Barthalos István: - Papírforma szerint mi voltunk az esélyesebbek de tisztában voltam hogy a múlt heti extra játék után nehezebb dolgunk lesz. A Szombathely szezonbeli tripladobó formáját meghazudtolva jó százalékkal érvényesítette a külső dobásait, míg mi rengeteg ziccert kihagytunk. Ennek ellenére örülök a győzelemnek, köszönöm a jó játékot.

Szabó László: - Megérdemelt hazai győzelem született. Jól támadtunk, jól védekeztünk de a Győr indításaival nem tudtunk mit tenni. Gratulálok az ellenfélnek.


Fotó - Práczki Péter

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus