3x3: A Vasas Akadémia lett a lányoknál az U18-as bajnok

Szombaton rendezték Pécsett a Rátgéber Akadémián a B33 U18-as Bajnokság nyolccsapatos döntőjét. A Vasas Akadémia szerezte meg a bajnoki címet.

A wbasket.hu beszámolója:

A résztvevő gárdákat két csoportba osztották a szervezők. Az "A" jelű négyesbe került a Széchenyi KA, a DVTK, a PVSK NKA és a BEAC-Újbuda. A B-csoportot pedig a Vasas Akadémia, az MTK Budapest, a Soproni Darazsak Akadémia és a Szolnoki MÁV SE formálta. A négyesekből az első két helyezett jutott az elődöntőbe, ahol keresztbe játszottak a felek.

Az A-csoportban a győri Széchenyi KA veretlenül végzett az élen, míg mögötte a tavaszi előcsatározások során az első két fordulót megnyerő DVTK lett a második továbbjutó. A B-csoportban a Vasas nem talált legyőzőre, a három meccsén átlagban 20 pontot szerezve dominált Földi Attila szövetségi kapitányunk együttese. A második, még szintén elődöntőt érő pozícióba az MTK ért oda.

A fináléba kerülésért lejátszott találkozókon a Széchenyi KA 10-9-re verte az MTK Budapestet. A másik ágon a Vasas Akadémia 17-9-re a DVTK-t. Jöhetett a döntő, ahol a Vasas 15-7-es sikerrel biztosította be az első helyét. A bajnokcsapat névsora: Szerencsés Tamara, Altmann Anna, Vígh Bernadett és Mudra Viola.

Fotó - Vasas Akadémia

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus