A Budapesti Honvéd U19-es csapata négy győzelemmel zárta a pozsonyi EYBL-tornát

Sabáli Balázs, vezetőedző értékelése a csapat pozsonyi teljesítményéről.

U19-es csapatunk hibátlanul, négy győzelemmel zárta a pozsonyi EYBL-tornát. A történteket az együttes vezetőedzője, Sabáli Balázs értékelte. - olvasható a Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia facebook oldalán.

„Eseménydús héten vagyunk túl az U19-es csapattal. A keddi bajnoki nyitány másnapján Pozsonyba utaztunk a 9 csapatos EYBL-tornára, amelynek az idei első állomáson szerda estétől szombat reggelig négy mérkőzést játszottunk és sikerült mindegyiken győztesként elhagynunk a pályát. Nem is igazán az elért eredményt tartom fontosnak, hanem azt, hogy csapatvédekezés terén a korábbi hetekhez képest előrelépést tapasztalhattunk. A tornán mi kaptuk a legkevesebb kosarat. Stabil védekezésből sikerült sok könnyű kosarat szerezni, de az egyéni jó teljesítmények mellett sem mehetünk el szó nélkül.


Két játékosunk is a legjobb dobók között szerepelt: Cohill a 9., míg Csomós a 11. lett ebben a kategóriában. Nem véletlen, hogy Ericet a csapat legjobbjának, Kristófot pedig az All-Star csapat tagjának választották meg.


Abban, hogy a fent említett játékosok eredményesek voltak, óriási szerepe volt Pafféri Péternek, aki a meccsenkénti 7.25-ös gólpassz átlagával a torna második legjobbjának bizonyult.


Ellenfeleink többsége fizikailag erősebb volt, mégis hárman a top 20-as lepattanó listán szerepelnek: Hajdu a 13., Vámos a 15., míg Cohill a 18. lett. A hatékonysági (VAL) mutató mutatta meg az igazi csapatmunkát. Cohill, Hajdu, Csomós és Köcse a legjobb 16-ba verekedte be magát a sokoldalúságának köszönhetően.


Dobáshatékonyságban is a legjobbak között tudhatunk néhány játékost. Csomós 40 százalékos tripladobásával az 5., Cohill 38.46 százalékkal pedig a 7. legjobb lett a közel 100 játékos között. Ami pedig még nagyobb elismerésre méltó teljesítmény, az Köcse Bálint első helyezése a 66.67 százalékos kétpontos mezőnymutatóban.


Az igazi csapatmunka tehát jó egyéni teljesítményekkel párosult, ami biztató lehet a jövőre nézve. Tisztában vagyunk vele, hogy a legerősebb csapatokkal majd a következő fordulóban fogunk találkozni, de úgy gondolom, hogy a mostani teljesítményre jogosan lehet alapozni a következő hetekben, hónapokban. Célunk az, hogy a játékosok egyéni hiányosságait fejlesszük, és mindez a csapat javára váljon a szezon végére.”


Eredményeink:
Budapesti Honvéd – College Basket (olasz) 77–61
Budapesti Honvéd – Szolnok Sportcentrum 78–29
Budapesti Honvéd – BC Vividbooks Pardubice (cseh) 68–61
Budapesti Honvéd – Independents Basketball (francia) 76–51

Fotó: Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia facebook

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus