A szövetség célja a fiú-válogatottak visszajuttatása az A-divízióba

Az MKOSZ gyakorlatilag teljesen lecserélte a fiú-válogatottak szakmai stábjait, erről beszélt Bodnár Péter főtitkár és Mészáros Lajos, a szakmai és utánpótlás bizottság elnöke.

Az utanpotlassport.hu interjúja teljes egészében itt olvasható, néhány fontos részlet:

„Ivkovics örömünkre elvállalta az U20-as válogatott vezetését is, így a felnőttválogatott és az U20-as válogatott egységes szakmai koncepció alapján készülhet a versenyekre. A kinevezések során azt tartottuk szem előtt, hogy elhivatott, ambiciózus és lehetőleg fiatal szakembereket találjunk. Fontos volt ugyanakkor az is, hogy mellettük olyan mester dolgozzon, aki valamivel tapasztaltabb, ezzel téve gördülékenyebbé a munkát” – magyarázza a szövetség szakmai és utánpótlás-bizottságának elnöke, Mészáros Lajos.

A szövetség produktivitásban méri a munka hatékonyságát. 

„A produktivitás alatt mi azt értjük, hogy az egyes nevelőműhelyek meghatározott időn belül hány utánpótlás- és felnőttválogatottat, valamint NB I-es játékost adnak a sportágnak. Mentoraink folyamatosan monitorozzák a csapatokat, az edzőket és a játékosokat, azután értékeljük az ott folyó szakmai munkát és mindezek alapján rangsorolunk. A tervek szerint kidolgozzuk azt a szisztémát is, amely a produktivitás mértékéhez igazodó támogatási összeget határoz meg a csapatoknak.”

"Akadémiai és megyei mentorprogramot működtetünk, a hat akadémiai mentorunk mellett az összes megyében van egy, aki folyamatosan járja az egyesületeket, nyomon követi az edzéseket, amelyek előtt és után is leül a trénerekkel beszélgetni, elmondja a meglátásait. Emellett – meghatározott szempontrendszer alapján – értékeli a klubokban folyó szakmai munkát, és erről adatokat küld a szövetség központi rendszerébe. Minden klubot kötelezünk arra is, hogy meghatározott időszakokban fizikai és képességfelmérő teszteket végezzen a sportolókon, és azoknak az eredményét szintén el kell juttatni a szövetségbe. Az adatbázisban szereplő adatok értékelése után határozzuk meg a következő lépéseinket.”

fotó: digisport.hu/utanpotlassport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus