Az U16-os fiúválogatottnál a kísérletezésen volt a hangsúly az ORV-n

Egy győzelemmel és két vereséggel zárva az U16-os fiú kosárlabda-válogatott harmadik lett a lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyén.

Egy győzelemmel és két vereséggel zárva az U16-os fiú kosárlabda-válogatott harmadik lett a lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyén. Faragó Péter szövetségi edzőt kérdezte az utanpotlassport.hu csapata első közös nemzetközi megmérettetése után.
 
Mint arról beszámoltunk, az U16-os fiú kosárlabda-válogatott a harmadik helyen végzett a lengyelországi ORV-n, miután előbb 71–52-re kikapott a házigazda lengyelektől, majd simán verte a cseheket 73–47-re, a záró napon pedig 84–57-es vereséget szenvedett a szlovákoktól.
 
"Alapvetően kicsit csalódottan tértünk haza a tornáról, és nem is igazán az első meccs, hanem leginkább a szlovákok ellen elveszített, utolsó meccs miatt maradt bennünk hiányérzet – mondta Faragó Péter szövetségi edző az Utánpótlássportnak. – A csehek legyőzése után jobb játékot vártunk a fiúktól, de jelenleg még hullámzó a teljesítményünk, ezen mindenképpen dolgozni kell. A taktikai utasításokat védekezésben – a kapott pontok ellenére is – egész jól betartotta a csapat, elsősorban a támadójátékkal akadtak problémáink. Az egész torna során nagyon gyatra százalékkal dobtunk közelről, és igazából a tripláink is a háromból csak egyetlen meccsen ültek."
 
"Azt látni kell, hogy a csapatépítés ezen fázisában még sokat kísérletezünk, kipróbálunk játékosokat, illetve különböző felállásokat, emellett pedig hiányzóink is voltak. Azt hiszem, még a január is azzal fog eltelni, hogy megtaláljuk azt a magot, amelyre a nyári Eb-n majd számíthatunk."
 
Faragó Péter csapatából Asztalos Miklós bekerült a torna All Star-ötösébe.
 
A válogatott január elején Zadarban vendégeskedik, és a horvátokkal játszik két meccset, majd január végén-február elején a fehérvári Szent István-kupán szintén jelenése lesz a fiúknak.

Forrás: Hunbasket.hu

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: hunbasket.hu; PZKOSZ

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus