Budapestre látogat Európa egyik legjobb feltörekvő utánpótlás akadémiája

Az Orange1 Basket Bassano már most Top3-as nevelőközpontnak mondhatja magát Olaszországban, a klub vezetői most Magyarországon is építik szakmai kapcsolataikat.

A Bassano del Grappában székelő, fiatalos, de már bő másfél évtizedes tapasztalattal rendelkező olasz akadémia a következő napokban nyolc bemutató meccset is játszik Budapesten. 

Elsőként ma, február 1-én a Budapesti Honvéddal a Dózsa György úton 13:00-tól az U15-ös korosztályban, majd a kőbányai Zsíros Akadémia ellen az U18-asokkal 17:00-tól a Zsíros Tibor Csarnokban. 

Holnap, kedden 12:00-tól a pécsi kiemelt akadémiával, a Rátgéber Akadémia U16-os csapatával a CAMUGO® SportLab-ben, majd 20:20-tól a Gabányi László Sportcsarnokban a MAFC U18-asaival játszanak az olaszok.

Ezt követően szerdán 11.00-tól a CAMUGO® SportLab-ben a DEAC kiemelt akadémiájával U16-os korcsoportban, majd a budapesti kiemelt akadémia, a Honvéd U19-esei ellen mérkőznek 13:00-tól a Ludovika Arénában.

A zárónapon, csütörtökön 11:00-tól a Vasas Akadémia U18-asaival meccselnek Pasaréten, illetve ezzel párhuzamosan az U16-osok a MAFC ellen lépnek pályára a Gabányiban. 

Minden mérkőzést élő streamen lehet majd követni, melyeket a fogadó klubok, illetve a debreceniek és a pécsiek esetében a CAMUGO® SportLab biztosít majd a fentebb jelzett időpontokban.

Az észak-olaszországi nevelőközpontról tudni kell, hogy nagyon magas szintű technológiával és modern felfogású szakembergárdával dolgoznak, illetve kiterjedt kapcsolatokkal rendelkeznek világszerte. Jelenleg is több, nemzetközi szinten is elitnek számító tehetség pallérozódik náluk - számtalan országból (például Szerbiából, Horvátországból, Nagy-Britanniából, Nigériából, Spanyolországból, Romániából, Maliból, Szenegálból, a Fülöp-szigetekről és Georgiából/Grúziából) igazoltak már és fejlesztenek kiemelt tehetségeket. U18-as korosztályuk idén az egész kontinens egyik legjobb csapatának számít - amellett, hogy több komoly, az NBA scoutok által is figyelt prospect játékost fejlesztenek nap mint nap.

Az olasz utánpótlás-neveléssel kapcsolatosan meg kell jegyezni, hogy sokkal inkább üzlet-orientált képzési rendszerrel dolgoznak, tehát az ígéretes fiatalokkal alapvetően hosszabb távú szerződéseket kötnek. 12-15 éves korban már külföldről is hozzák a fejlődni vágyó, elkötelezett játékosokat és céljuk alapvetően az, hogy a lehető legjobb és legtöbb egyéni fejlesztő munkát beléjük fektetve tehetségeket adjanak a világ profi klubjainak olyan módon, hogy kivásárlással értékesítik a játékjogaikat. Ezzel a rendszerrel sarkallnak  mindenkit a lehető legmagasabb szintű szakmai és pedagógiai, a hosszútávú fejlődést mindig a fókuszban tartó munkára, hiszen a fiatalok korábbi klubjai is jelentős mértékben részesednek ilyen esetben az átigazolási díjakból. 

A Bassano ebben a koordináta-rendszerben néhány év alatt is bizonyítani tudta, hogy kiemelten magas szintű képzést és hátteret tud nyújtani a fejlődni vágyó fiataloknak és az iskola-, illetve nyelvtanulási rendszerrel együtt egy teljesen komplex neveléssel igyekszik az akadémiára kerülő minden játékost a lehető legmagasabb szintre eljuttatni - a pályán és az életben egyaránt. 

Most ez az akadémia nyitott Magyarország és az itthon dolgozó, szintén fejlődni és fejleszteni vágyó klubok, akadémiák felé a budapesti CAMUGO® SportLab, mint főszervező közvetítésével és nagy nyitottsággal állnak szűk egyhetes túrájuk elé, hiszen ők maguk is szeretnének még jobbá válni és a magyar szakemberekkel is eszmét cserélni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus