Egyetemi 3x3-as Eb: Két férfi és négy női csapatunk a legjobb 16 között

Hat csapatunk folytatja ma délután a küzdelmeket.

A Hunbasket összefoglalója:

A tervezettnél később, hétfő este helyett kedden délben befejeződtek a csoportmérkőzések a debreceni 3x3-as egyetemi Európa-bajnokságon. A férfiaknál két csapatunk (Debrecen, Corvinus) továbbjutott a legjobb 16 közé, illetve kettő kiesett, a hölgyeknél mind a négy alakulat "beverekedte" magát az egyenes kieséses küzdelmekbe, amelyek délután zajlanak.
 

Férfiak
 
C csoport
 
Párizsi Vincenne Saint Denis Egyetem (francia) - Testnevelési Egyetem 16-21
 
Francia duplával indult a találkozó, amire 4-0-lal feleltek Boros Zoltán tanítványai. Ezt követően a párizsi legénység tapadt a magyarra. A mérkőzés derekán egy 5-0-lal 6 ponttal ellépett a TF. Innen egy 6-1-gyel 1 pontra még felzárkóztak a franciák, de ezzel "ellőtték puskaporukat", a végjáték egyértelműen a Mester Márk-Tarján Iván kettős vezette TFSE csapatáé volt.
 
A TFSE pontszerzői: Mester 9/2, Tarján 9, Polster 3.
 
 
D csoport
 
Portói Politechnikai Intézet (portugál) - Budapesti Műszaki Egyetem 14-16
 
A mérkőzés első felében egyértelműen a 4-0-lal kezdő, s a 7. percben 12-6-ra vezető "műszaki alakulat" akarata érvényesült. Ekkor azonban megtorpant a BME együttese, és egy 6-1-es rohammal szorossá, izgalmassá tette a hajrát a portugál legénység. A végjátékban újított a BME együttese, és végül megnyerte a találkozót.
 
A BME pontszerzői: Tóth K. 7/2, Koflanovics 4/4, Rozs 3, Kósa 2.
 
 
Nők
 
A csoport
 
Miskolci Egyetem - Debreceni Egyetem 11-13
 
A csoportkört záró magyar rangadót a miskolciak kezdték jobban (3-1), ám erre egy 6-0-s debreceni roham volt a válasz. Ez, mint később kiderült, döntőnek bizonyult, mert bár a miskolciak szívósan küzdöttek, de a felzárkózási kísérleteiket rendre visszaverték a hazaiak, akik így 2 ponttal megnyerték a küzdelmes magyar rangadót.
 
A Miskolci Egyetem pontszerzői: Szegeczki 6, Lukács 3/2, Kecskés, Hajdu 1-1
A Debreceni Egyetem pontszerzői: Mezei 7/2, Kovács R. 3/2, Baczuk 3.
 
 
B csoport
 
Széchenyi István Egyetem Győr - Minho Egyetem (portugál) 17-10
 
A végeredmény biztos győri győzelmet sejttet, ám 2 perccel a befejezés előtt még 10-10-re állt a betörésekkel operáló portugál együttes és az elsősorban a magassági fölénye kihasználására törekvő győri társulat csatája. A végjáték 4-ből 3 értékesített büntető, valamint két távoli találat formájában egyértelműen dr. Barthalos István tanítványaié volt, akik az utolsó 2 perc 7-0-s rohamával nyerték meg az összecsapást.
 
A Széchenyi Egyetem pontszerzői: Bánszegi 6/2, Perl 5/2, Szűts 4, Horváth D. 2. 
 
 
C csoport
 
TFSE - Gdanski Műszaki Egyetem (lengyel) 17-15
 
A hullámzó játékot hozó összecsapást 6-2-vel kezdte a TF, ám a meccs közepén 9-7-re már a lengyel lányok vezettek, akik egészen a hajráig tartották szűk előnyüket. Ekkor azonban egy 6-1-es rohammal visszavették a vezetést a magyar lányok, és már nem is adták ki a kezükből.
 
A TFSE pontszerzői: Dömötör 6/2, Burján 4/2, Galli-Hirling 4, Úr 3/2.

 

Fotó, slide: hunbasket.hu; EUSA 3x3 Basketball facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus