Elindult a Basketgirls & Basketboyz Superchallenge - még lehet nevezni

Újjáélesztett utánpótlás versenysorozat indul itthon, nem csak magyar csapatoknak. U14 és U12 után, ahol a lányok és a fiúk is értékes különdíjakért versenyeznek, elindul az U11-es korosztály is. 

A Rapcity támogatásával, a budapesti CAMUGO® SportLab-ben megrendezésre kerülő versenysorozat első tornái már le is zajlottak az U14-esek, illetve az U12-esek között mindkét nemben. Február 7-én, vasárnap első ízben mérik össze tudásukat az U11-es fiúk a főváros legújabb "kosárszentélyében".

A havonta megrendezésre kerülő tornákra bárki nevezhet az adott korosztályban (a fiúknál és a lányoknál is), a mezőny pedig bővülni fog külföldi (leginkább a velünk szomszédos országokból érkező) csapatokkal, amint azt a vírushelyzet megengedi, így idővel nemzetközivé is válik a sorozat.

A rendszer alapján egynapos tornák kerülnek megrendezésre elődöntős, bronzmérkőzéses és döntős szisztémában, az egyes tornák győztesei máris kvalifikálják magukat a májusi döntőre - ám amennyiben egy már győztes csapat akar, indulhat addig is további tornákon.

A sorozat egyik célja, hogy a (legalábbis a kezdeti szakaszokban) alapvetően regionális elven működő korosztályos sorozatok résztvevői a fővárosban tudjanak olyanokkal is megmérkőzni, akikkel normál esetben a saját régiójukban nem, vagy csak ritkán - pláne, ha a külföldi csapatok is tudnak csatlakozni a tornákhoz.

Az események végén minden alkalommal megválasztják a rendezők a csapatok legjobbjait, az All-Star ötösöket, illetve a torna vagy a döntő legjobb dobója, továbbá az MVP is kap értékes különdíjakat. A csapatokból többekkel is videós interjú készül az egyes mérkőzések után, minden összecsapásról lesz élő statisztika, illetve minden egyes összecsapást élő streammel közvetítenek.

Már lehet nevezni a februári tornákra U14-es és U12-es korosztályban, mindkét nemben. Az eddigi tornák eredményeit és különdíjasait meg lehet tekinteni a sorozat Facebook, illetve Instagram oldalain:

Basketgirls & Basketboyz Superchallenge | Facebook

BasketGirls&BasketBoyz (@basketgirls_basketboyz) • Instagram-fényképek és -videók

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus