Európai Egyetemi Játékok: A miskolciaknak már (legjobb) nyolc

Béres Dávid együttese a negyeddöntőbe jutott.

Három negyed után még 11 pontos hátrányban volt a Miskolci Egyetem férfi gárdája Lódzban, az Európai Egyetemi Játékokon a bécsiek elleni, a legjobb nyolc közé jutásról döntő ki-ki meccsen. Béres Dávid legénysége azonban parádés negyedik negyedbeli játékával fordított, és óriási bravúrral bejutott a legjobb nyolc közé. - olvasható a hunbasket.hu-n.
 
 A csoport
 
Bécsi Egyetem (osztrák) - Miskolci Egyetem 60-61 (13-13, 19-16, 19-11, 9-21)
 
Miskolc: Kozák M. 7/3, SÁNDOR B. 18/9, KOZÁK B. 12/6, Ragályi 4, LIPPAI 15. Cs.: Szicsák 5, Orliczki M., Szőke, Taskó, Galló, Orliczki B. Edző: Béres Dávid.
 
Ki-ki meccset játszott a két, két játéknap után 1-1-gyel álló együttes a továbbjutásért, a legjobb nyolc közé kerülésért. Érződött a tét, az osztrákok kezdtek jobban (5-0), majd a két Kozák fivér egy-egy triplájára alapozva egy 8-0-lal fordítottak a miskolciak. A küzdelmes, fordulatos szakasz döntetlennel zárult. A második etapot 9-2-vel kezdték a bécsiek, ám a szakasz közepén Sándor Bence két triplájára építve egy 12-5-tel egalizált a magyar csapat. Egy 5-0-lal újra elléptek a bécsiek, szünetben pedig 3 ponttal álltak jobban.
 
Szünetben a fiúk sajnos a kelleténél kicsit tovább "maradtak az öltözőben": 10-2vel kezdtek és 10 pont fölé "hizlalták" különbséget az osztrákok, két és fél perc elteltével Béres Dávid kénytelen volt időt kérni. Fiai egy 5-0-s "részhajrával" ugyan közelítettek ellenfelükhöz, ám a bécsi brigád rendezte sorait, és állandósult egy 10 pont körüli különbség. Közben a miskolciak elvesztették Orliczki Mátyást, akinek a száját egy ütközés után össze kellett varrni.
 
A záró etapot Lippai Szabolcs és Sándor vezérletével egy 11-4-gyel kezdte, és 4 pontra feljött a Miskolc. A szakasz közepén volt egy jó kétperces "közös kosárcsend", majd a védekezését teljesen "rendbe tevő" magyar együttes egy 7-0-lal átvette a vezetést, 18-4-et "repesztve" a záró etap első hét és fél percében. Drámaian alakult a végjáték: egy perccel a befejezés előtt az osztrákok visszaszerezték a vezetést, de 12 másodperccel a vége előtt Lippai megszerezte a Miskolcnak a győzelmet és a legjobb 8 közé jutást jelentő kosarat!
 
Béres Dávid: - Küzdelmes első negyed után szinte végig ellenfelünk vezetett, sőt a második félidő elején jóval pontosabban játszva, jobban dobva, mint mi, el is húzott. A negyedik negyedre összeállt a védekezés, és amellett, hogy sikerült egy-két könnyű kosarat szerezni, elsősorban Sándor Bence révén távolról is betaláltunk. Ahogy csökkent a hátrány, úgy éreztük egyre inkább az esélyt, hatalmasat harcoltak a srácok. A végén, időkérés után egy felrajzolt játék végén Lippai Szabi bedobta a győztes kosarat. Utána óriásit védekeztünk, a bécsiek nem tudtak tiszta helyzetet kialakítani, Ragályi Levente pedig megszerezte a lepattanót. Bár konkrét eredményességi elvárás nem volt a csapattal szemben, titkon szerettünk volna továbbjutni - ez sikerült, innen már minden meccs ajándék, de ugyanúgy hajtunk, küzdünk, harcolunk tovább, mint eddig. A győzelemért szó szerint a vérét adó Orliczki Matyinak ezúton is jobbulást kívánunk!

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus