Európai Egyetemi Játékok: Két 10. hely a legjobb eredményünk

A TF női és a BME-MAFC férfi csapata is a 10. helyen zárt.

Magyar szempontból "házirangadóval" indult a 3x3-as kosárlabda torna záró napja Lengyelországban, Lódzban, az Európai Egyetemi Játékokon. A TF jobban bírva a hajrát legyőzte a torna nagy részét csere nélkül játszó miskolciakat, majd a 10. helyezést szerezte meg, csakúgy mint a férfiaknál a BME-MAFC együttese. Ez a két 10. hely volt a magyar küldöttség két legjobb eredménye a rengeteg szoros, drámai csatát hozó tornán. - olvasható a hunbasket.hu-n.
 
Nők
 
A 9-12. helyért
 
TFSE - Miskolci Egyetem 21-15
 
Egymással került szembe a két, a legjobb 8 közé jutásról lecsúszó magyar együttes. Az összecsapás pikantériája, hogy a két szakvezető, Kováts Gabriella (Közgáz, TF) és Lippai Szabolcs (Debrecen, Miskolc) játékosként egyaránt 2-2 csapattal lett egyetemi bajnok. Az első percekben váltott vezetéssel haladtak a felek, majd egy 6-0-lal ellépett a TF csapata. A napok óta három játékossal küzdő Miskolc ezúttal sem adta föl, Sikora Emőke vezérletével egy 5-1-gyel 1 pontra megközelítette a fővárosi alakulatot. A mérkőzés közepén újból ellépett a TF, Kababik Bianka újabb duplájával ismét 1 labdányi közelségbe kerültek a fővárosiakhoz a borsodi hölgyek. A hajrát azonban jobban bírta a TF, amely a remek napot és dobóformát kifogó Király Andrea találataival ismét elhúzott, és végül 6 ponttal győzött.
 
TFSE: Király 12/8, Burján 6/4, Galli-Hirling 2, Kenyeres 1.
 
Miskolc: Sikora 9/4, Kababik 4/4, Kecskés 2.
 
 
A 9. helyért

 
Göttingeni Egyetem (német) - TFSE 17-14
 
A mérkőzés derekáig, ha szűken is, de a magyar csapat vezetett. Ekkor azonban leváló centerüket rendre ügyesen és üresen megjátszva egy 6-0-lal fordítottak a német lányok. Nem sokkal később Galli-Hirling Borbála vezetésével egyenlíteni tudtak a TF-es lányok, a hajrában azonban a magyar hölgyek dobásainál, akár a ziccereknél, akár a távoli kísérleteknél, láthatatlan kezdek "bedeszkázták" a gyűrűt. A jobban játszó és pontosabban dobó német hölgyek egy 5-0-lal eldöntötték a mérkőzést, amelynek a végén Király Andrea távolról "behulló" találata kis szépségtapasz volt.
 
TFSE: Galli-Hirling 6, Burján 4/2, Király 2/2, Kenyeres 2.
 
 
A 11. helyért
 
Spliti Egyetem (horvát) - Miskolci Egyetem 15-14
 
A játékidő közepéig a helyosztón is remekül játszottak, és tartották a lépést ellenfelükkel a miskolci lányok. Ekkor egy 6-2-es rohammal ellépett a horvát csapat. A borsodi hölgyek utolsó erőtartalékaikat mozgósítva Sikora Emőke két távoli találatával 1 pontra feljöttek, de már nem tudták hosszabbításra menteni vagy megfordítani az összecsapást.
 
Miskolc: Sikora 8/6, Kecskés 5/2, Kababik 1.
 

Férfiak
 
A 9-12. helyért
 
BME-MAFC - Loughborough Egyetem (brit) 18-14
 
Az első percek forgatókönyve arról szólt, hogy a BME-MAFC vezetett, a britek egyenlítettek. Aztán a mérkőzés derekán egy 7-2-es rohammal 11-5-re ellépett az újfent Farkas Dániel vezette "műszaki alakulat". Ez az előny a pazar dobóformát kifogó Farkas távoli találataival a hajrára 17-9-re nőtt. A végére kicsit kiengedtek a fiúk, de a győzelmet nem fenyegette veszély.
 
BME-MAFC: Farkas 14/12, Svéda, Rozs 2-2, Koflanovics.
 
 
A 9. helyért
 
BME-MAFC - Malagai Egyetem (spanyol) 19-21
 
Az első percek váltott vezetése után a spanyolok kaptak hamarabb lábra, és két távoli találattal 5 ponttal megugrottak. A szakasz közepén a BME játékosai is beemeltek két távolit, és egy 6-1-gyel ledolgozták hátrányukat. Újra ellépett 5-tel a Malaga, 1 pontra még visszajött az újfent Farkas Dániel vezette BME, de utána a spanyolok "bevitték" a győztes találatot.
 
BME-MAFC: Farkas 11/8, Rozs 4. Koflanovics, Svéda 2/2-2/2.
 
 
A 17. helyért
 
TFSE - Norvég Sporttudományi Intézet (norvég) 12-21
 
Sokkal jobban, pontosabban kezdtek a skandinávok, akik a játékidő derekán 10-3-ra elhúztak. A találkozó második felére ugyan feljavult a TF legénysége, és kiegyenlítetté tette a játékot, de már nem tudta igazán szorossá tenni az összecsapást.
 
TFSE: Pintér 5, Király Z. 4/2, Horváth G. 2/2, Laman 1.
 
 
A 21. helyért
 
Kadir Has Egyetem (török) - Corvinus Egyetem 11-19
 
A mérkőzés első felében váltott vezetéssel, fej-fej mellett haladtak a felek. 7-7 után azonban egységes csapatjátékkal, egy 7-1-es rohammal elhúzott a Corvinus legénysége, és végül simán biztosan győzött.
 
Corvinus: Komma 6, Papp D. 5/2, Németh B. 4/2, Bartha 4.

 

Fotó, slide: hunbasket.hu; Varga János

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus