Gáspár Dávid: el lehet gondolkodni a női U20-as EB-aranyérmen

A hazai rendezésű tornára készülő U20-as válogatott mestere szerint viszont a végső győzelemhez minden csillagnak együtt kell állnia.

fotó: fiba.basketball

Az Utánpótlássport.hu készített interjút Gáspár Dáviddal, a Sopron Basket és a női U20-as válogatott vezetőedzőjével abból az apropóból, hogy ezen a héten a válogatott Székesfehérváron dolgozik együtt - nyár óta először. A cél a július 6-án, Sopronban kezdődő kontinensviadal, ahol jó esélyekkel indul a nemzeti csapat. A vezetőedző beszélt arról, hogy mennyire ütközhet a felkészülés az augusztusban Debrecenben sorra kerülő U19-es világbajnoksággal, mik a célkitűzések az elmúlt években számos érmet és Top4-es helyezést gyűjtő korosztály számára, mire helyezik a hangsúlyt a felkészülés során, illetve kik és miért hiányoznak most a keretből.

Az U20-as válogatott jelenlegi kerete: 

Angyal Barbara (Ludovika-FCSM Csata), Boros Júlia (ELTE BEAC-Újbuda), Dombai Réka (UNI Győr), Juhász Angéla (ELTE BEAC Újbuda), Kéita Aya (UNI Győr), Mányoky Réka (Ludovika-FCSM Csata), Révész Luca (VBW CEKK Cegléd), Szirony Dorina (VBW CEKK Cegléd), Tóth Franka (Aluinvent DVTK), Varga Alíz (Sopron Basket), Varga Sára (Sopron Basket), Vári Zita (PINKK-Pécsi 424), Vég-Dudás Anna (Aluinvent DVTK) és Wentzel Nóra (PEAC-Pécs).

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus