Hangsúly a játékosok erőnléti fejlesztésén

A Segle XXI volt az összehasonlítás alapja.

Tavaly novemberben rendezték a X. Bajnokok Tornáját Sopronban, amelyen U16-os lány csapatok csaptak össze egymással - részt vett az eseményen a magyar U16-os lány válogatott és a Darazsak Sportakadémia korosztályos együttese is. - olvasható a hunbasket.hu-n.
 
A torna során, annak szünnapján tüzetes fizikai felmérés készült az összes Akadémia mellett a magyar válogatott játékosokról is, amely adatokat a tornát megnyerő, spanyol Segle XXI adataival vetettek össze a Soproni Sportakadémia tudományos munkatársai.
 
Erről tartottak tegnap beszámolót és bemutatót a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének budaörsi székházában, ahol az érintett magyar klubok szakmai vezetői és erőnléti edzői megismerhették a felmérés részleteit, és hogy hol vannak a legnagyobb különbségek a spanyolok (egyik) leghíresebb akadémiája és a mieink között - pontos képet kaphattak saját csapatuk játékosainak jelenlegi állapotáról.
 
A cél egyételmű: az MKOSZ szeretné, ha a magyar fiatalok minél magasabb szintű erőnléti képzésben részesülnének. Ezt a törekvést segítette elő ez a felmérés, illetve az adatok feldolgozása után a visszajelzés a válogatottakat adó klubok és az utánpótlás válogatottak sportszakemberei számára.
 
"Nagyon fontosnak tartom, hogy a magyar kosárlabda-társadalom lehető legtöbb szintjén elinduljon az együttműködés, a tudásmegosztás, hiszen csakis ezzel tudunk a jövőben minden szegmensben előrelépni, ami a jövőbeni sikerek záloga. Példaértékűnek tartom a soproniak részéről azt, hogy az Államilag Elismert Akadémia státuszukat nem kizárólag a saját fejlesztésükre használják fel, hanem a mindenkori utánpótlás válogatottjaink bevonásával rendeztek, rendeznek nemzetközi tornákat. Ezek során, a megállapodásunk szerint, a jövőben az U14, U16, U18 leány korosztályok minden évben felmérésre kerülnek általuk az MKOSZ erőnléti szakmai elveinek figyelembevételével." - nyilatkozta Mészáros Zalán, a Szakmai és Utánpótlás Bizottság elnöke.

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: hunbasket.hu; Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus