Hasznos két meccsen van túl U16-os fiú válogatottunk

Az A divízió első felébe tartozó Szlovénia volt az ellenfelünk a hétvégén.

A Hunbasket összefoglalója:

A hétvégén két összecsapát is vívott U16-os fiú válogatottunk a tavalyi évben az A divíziós Európa-bajnokságon hetedik helyen végző Szlovénia korosztályos együttese ellen.
 
 
Magyarország U16 - Szlovénia U16 54-68 (13-21, 16-20, 16-17, 9-10)
 
Magyarország U16: Tallós 8/3, Lukácsi 3, Hanzély -, Mezőfi 9/3, Flasár 5. Csere: Rosta 15, Puskás -, Nyikos 2, Szász-Veres 2, Palotai -, Fekete-Gál 3/3, Kovács 7/6.
 
Szlovénia legjobb dobói: Morano 13/3, Lapajne 12, Lazarevski 9/3.
 
 
Magyarország U16 - Szlovénia U16 72-79 (19-19, 11-25, 21-21, 21-14)
 
Magyarország U16: Lukácsi 18/9, Kovács 7/6, Fekete-Gál 5/3, Mezőfi 12, Palotai 4. Csere: Tallós 8/6, Nyikos -, Váróczy -, Flasár 12, Teszárik 2, Szász-Veres 2, Hanzély 2.
 
Szlovénia legjobb dobói: Boisa 14, Morano 12/6, Lazarevski 11.
 
 
Bár mindkét találkozót elvesztették a mieink, nagyon hasznos két mérkőzést vívtunk a felkészülés jegyében, mivel rámutatott a hiányosságokra, erről beszélt Faragó Péter szövetségi edző:
 
"Szlovénia válogatottja ellen kezdtük meg egy páros mérkőzéssel az idei felkészülésünket. A divíziós ellenfelünk a mérkőzés elejétől kezdve óriási nyomást helyezett a labdát felhozó játékosokra, így ezzel meggyűlt a bajunk. A másik oldalon, támadásaik után rendre támadólepattanóban és második esélyben múltak felül bennünket. Igazán közel kétszer kerültünk hozzájuk a meccs folyamán, de egy végig kontrollált meccsen ízelítőt adtak az A divízió közepéből, elejéből. Akadtak biztató jelek, de a számos eladott labdánk és a lepattanók miatt jelentős energiákat fektettünk a felzárkózásba, ellenfelünk azonban kíméletlenül büntetett.
 
A második mérkőzésen már feljavultunk az előbb említett mutatókban, és sikerült jól is kezdeni egy eddig nem próbált kezdő ötössel. Sajnos a rotációnkban lévőknek nem sikerült felpörögni a magas intenzitású meccsre, és 1-1 védekezésünk miatt a második negyedet már megnyerték a szlovénok. A két meccs alapján a legjobb második félidőnk következett, ahol jó periódusokkal meg is leptük ellenfelünket, akik heves reklamálásba kezdtek, mutatván, hogy nem tetszik nekik, hogy őket, mint agresszorokat, most nem simogatják. Lendületet adott a csapatnak, hogy most már láttuk, hogy tudunk velük menni kosárlabdában. A meccs végén volt lehetőségünk még közelebb kerülni, de végül taktikai fegyelmezetlenségek miatt ez nem jött össze, és 5 ponttal nyertek a vendégek.
 
Elpuffogtatom az összes közhelyet, miszerint hasznos volt a mérkőzés, jól szolgálta a felkészülésünket, meg voltunk tisztelve, de igazából két kemény összecsapást vívtunk, amiben a lepattanócsatát nagyon elvesztettük, és a második nap végére ennek ellenére már nem volt egymástól messze a két csapat. Másfél hét edzés után, ebben a fázisban jónak értékelem a két meccset. Kiválóan rámutatott a hiányosságokra a meccs, de inkább kibökte a szemünket, és rendkívül jó, hogy minden technikai hibát szinte azonnal büntettek. Jövő héten Boszniával találkozunk, amely hasonló stílust képvisel. Meglátjuk, mennyit sikerül haladni. Igyekszik a csapat, igyekszik a stáb." - nyilatkozta Faragó Péter a két napról és annak tapasztalatairól.

 

Fotó, slide:hunbasket.hu; Faragó Péter facebook

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus