Idén is komoly sikereket értek el a Vasas Akadémia fiataljai

A szezon végeztével a lány szakosztállyal közösen megtartotta szokásos évzáróját a Vasas Akadémia fiú szakosztálya, ahol természetesen a szezon értékelése sem maradhatott el.

Az országos bajnokságokon minden fiú csapat az akadémiai korosztályok 8-as döntőinek mezőnyébe jutott és ha már ott volt, 1 arany és 1 ezüstérmet szerzett, valamint egy 4. helyezést ért el - írja a vasasbasket.hu.

A jó eredmények közül is kiemelkedett az U14 fiú serdülő csapat, amely egész évben veretlenül masírozott végig a magyar és az európai mezőnyön 31 honi és 13 nemzetközi mérkőzést abszolválva. Nem véletlen talán, hogy a csapat edzője, Bazsik Péter nyerte el az „Év Edzője” díjat a szezonban.

Az évzárón minden korosztályos csapatnál egy-egy „All Star” mezzel jutalmazták a korosztályok legjobbjait, így került kiemelésre a felnőtt csapatban Andrássy Géza és Moravcsik Áron, az U20 csapatban Koflanovics Kristóf, az U18-ban Bartha Ákos, az U16-ban Kiss Kolos, U14-ben Maly Benedek és Szilágyi Ábel, U13-ban Sávolt Áron, U12-ben Rosta Péter, U11-ben Králik Aladár és Elek Domonkos, U10-ben pedig Hallgató Gellért.

A pasaréti nevelőműhely az egyének menedzselésében, játékos nevelésben is látványos sikereket ért el, hiszen egyrészt minden országos döntő során került be Vasas Akadémia játékosa az „All Star” ötösökbe, másrészről 27 jelenlegi, illetve 3 korábban az akadémián nevelkedett fiú játékos kapott meghívást, vett, vagy vesz részt az utánpótlás válogatottak és kiválasztó képzők nyári táboraiban.

A 2018/2019 szezon során a Vasas Akadémia neveltjeként 3×3 Európa Bajnok lett U18 korosztályban Bencsik Barna, Somogyi Ádám 18 évesen Szerbia ellen bemutatkozhatott a felnőtt válogatottban, 2019 júniusában pedig újabb jó híreket kapott az elitképző műhely, hiszen az 1998-ban született, 10 éves korától Pasaréten nevelkedő Lewis Chester a Kecskemét, míg a 2000-ben született, szintén gyerekkorától Vasas Akadémia nevelés Somogyi Ádám a Debrecen NB I A csapatában folytathatja pályafutását!

Fotó: Bornyi Márton

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus