Izgalmas munkát végez, az országot járja Fodor Márton

A korábbi válogatott játékos a Budapest Honvédnél vállalt feladatot - most erről beszélt egy interjúban.

A Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia interjúja Fodor Mártonnal:

Háromból három. Ennyi tételt pipálhatott ki aktív pályafutása után megírt kosaras bakancslistájáról Fodor Márton, aki jelenleg az államilag akkreditált kosár Akadémiánkon játékosmegfigyelőként ténykedik, keresi az új tehetségeket, a még csiszolatlan gyémántokat iskolánk számára.

„A MAFC-nál fejeztem be húszéves kosaras pályafutásom, ezt követően a felnőtt csapat mellett lettem sportigazgató, ám a járványhelyzet úgy hozta, hogy hasonló koncepcióval a közös céljainkat nem tudjuk megvalósítani, így elváltak útjaink, utólag is köszönettel tartozom a műegyetemi csapatnak és Garai Péternek. Ezt követően keresett meg Báder Márton, az Akadémia szakmai igazgatója az ajánlatával” – mesélte Fodor Márton, aki játékos pályafutása után három célt fogalmazott meg magának: elsőként egy rendszeres kosártábor szervezését, amelyet most csak a járvány tudott megakasztani. Második tételben, hogy edzőként, egyéni képzéssel foglalkozhasson, harmadik pontként pedig a játékosmegfigyelői feladatkört, vagyis pontosan azt a munkát, amelyet most Akadémiánkon lát el.

„Izgalmas, komplex munkát végzünk kollégáimmal, hiszen járjuk az országot, keressük a tehetségeket, próbálunk olyan fiatalokat behozni a rendszerünkbe, akik Akadémiánk segítségével még magasabb szinten tudnak majd kosárlabdázni” – mondta Fodor Márton, aki szerint munkájuk egyik alappillére a hitelesség. A BHSE ugyanis olyan szakmai stábot, a stábnak köszönhetően annyi tapasztalatot, tudást és értéket „halmozott fel”, amely meggyőző lehet a pályafutásukat most pallérozó fiatalok és szüleik számára.

„Bár a járványügyi helyzet nem kedvez nekünk, de próbálunk alkalmazkodni és a lehető legtöbbet kihozni ebből az időszakból – folytatta a szakember, aki június óta több kisebb-nagyobb csapatnál megfordult már, feltérképezte ezt a korosztályt és sikerült is több játékost megnyerni az Akadémia számára.

Hogy a fiatalok mi alapján tehetik le a voksukat csapatunk mellé?

„Az egyik legfontosabb, hogy megmutassuk számukra azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével a bennük rejlő potenciált a messzemenőkig kihozhatjuk.

Akadémiánk az edzések mellett folyamatos egészségügyi szűrést, teljeskörű terheléses kardiológiai vizsgálatot, dietetikusainknak köszönhetően táplálkozási tanácsadást, sportpszichológust, s a Testnevelési Egyetemmel karöltve speciális méréseket biztosít a játékosok számára. Mindemellett partneriskoláinknak, vagyis a szakközépiskoláknak és a felsőoktatási intézményeknek köszönhetően a tanulmányok terén is olyan segítséget tudunk nyújtani sportolóinknak, amely igazán vonzóvá teszi Akadémiánkat” – mondta Fodor Márton, aki olykor meseszerű történetekbe fut bele, hiszen nem csak a nagy múltú kluboknál, de kisebb településeken, a kosártérképen fehér foltnak számító helyeken talál és karol fel tehetségeket.

„Ahogy a pályán a fiataloknak, nekünk is időre van szükségünk ahhoz, hogy kifussunk, a legjobbunkat tudjuk nyújtani, de a stáb törekvéseit, a lendületünket, az energiáinkat és a felelősségtudatunkat látva azt hiszem minden adott, hogy a céljainkat megvalósítsuk. Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk eddig, sokan elégedettek a munkánkkal, a törekvéseinkkel, és bízom benne, hogy hamarosan a pályán is megkapjuk majd a visszacsatolásainkat. Sikerre éhes, motivált, eltökélt a szakmai csapatunk, s hisszük, hogy ezek az energiák hamarosan az eredményekben is megmutatkoznak majd.”

Forrás: Budapesti Honvéd Sportegyesület

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus