Lukácsi Gábor második lett csapatával az Adidas Next Generation Tournamenten

Utánpótlás-válogatott játékosunknak két nagyon jó meccse is volt.

Az elmúlt hétvégén, Podgoricában került sor az idei Adidas Next Generation Tournament egyik állomására, amelyen többek között a Real Madrid és a Bayern München U18-as csapata is szerepelt. Hazánkat az NKA Pécs játékosa, a mindössze 17 esztendős Lukácsi Gábor képviselte, méghozzá nem is akárhogyan. - olvasható a hunbasket.hu-n.
 
Lukácsi az U18 Next Generation Team Podgorica névre keresztelt csapatban kapott helyet, az ALBA Berlin legyőzéséből (53-93) pedig rögtön 11 ponttal, 3 lepattanóval, 4 gólpasszal és 1 szerzett labdával vette ki a részét.
 
Szintén pénteken játszott a Next Generation csapat a Cholet Basket korosztályos együttesével, amelyet hullámzó meccsen, az egészen pazar negyedik negyednek (28-7) köszönhetően legyőzött (82-67), így 2-0-lal zárta az első napot. Lukácsi ezen a találkozón 10 pontig és 1 lepattanóig jutott - 10 pontjából 6-ot a sorsdöntő negyedik negyedben szerzett, kulcsszerepe volt a sikerben.
 
Szombaton jött a harmadik csoportmeccs az U18 SC Derby Podgorica ellen, ezt a találkozót is a negyedik negyedben fordította meg a Next Gen csapat (83-85), ezzel megnyerte a csoportját, és készülhetett a Real Madrid elleni döntőre. A fináléban 10 pontos előnye is volt a gárdának a negyedik negyed kezdetén, ezen az összecsapáson viszont az ellenfél hajrázott nagyot, a Real nyerte a tornát (79-86).
 
Lukácsi a Derby ellen 1 gólpasszt jegyzett, a Real ellen pedig másfél percnyi játéklehetőséget kapott, de így is elmondható, hogy tevékeny részese volt annak, hogy csapata eljutott a döntőbe.
 
Ezúton is gratulálunk!

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus