Magyar edző és játékosok a New Era táborban

Nem csak magyar edző, de a Körmend korábbi segédedzője és több magyar fiú, illetve leány utánpótlás játékos is részt vett a képzőtáborban.

A külföldről hazatérő és az NB I/B Zöld csoportjában induló SMAFC leendő vezetőedzője, Molnár József mellett az Egis Körmend idei A-csoportos másodedzője, Ziga Mravljak, játékosként az Ausztriában pallérozódó Egri Dávid, a Zalaegerszegen játszó Szelestey Szilárd, valamint a BEAC utánpótlásából érkező Szakolci Diána is részt vett a New Era képzőtáborában, ahol igen széleskörű képzést kaphattak a fiatalok.

A korábban a Szedeák NB I/A-s vezetőedzői pozícióját is betöltő Molnár József elmondása alapján nagyszerű helyen, professzionális körülmények között rendezték meg a tábort a szlovéniai Kranjban. 11 és 17 év közötti játékosok vettek részt, egészen pontosan 52-en, a magyarokon kívül szlovén és olasz ifjak érkeztek a képzésre.

Az edzések magasan kvalifikált, tapasztalt szakemberek irányításával zajlott, az Olimpija Ljubljanához igazoló ex-körmendi edző mellett például a stáb tagja volt Dejan Jakara, a cseh Brno vezetőedzője is. A játékosok rengeteg ismerettel gazdagodtak az ötnapos tábor alatt. A New Era által kidolgozott komplex program a következőket foglalja magába: technikai képzés, taktikai ismeretek, az 1:1 játék alapjai, koordináció fejlesztés, erőnléti képzés és ennek alapismeretei, kineziológiai ismeretek, mentáltréninggel kapcsolatos ismeretek és gyakorlatok.

Fotó - New Era

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus