Magyar tehetség is tanulhat Gregg Popovich-tól, az edzőlegendától

Ma indul a Basketball Without Borders Belgrádban, ahol aktív és visszavonult NBA-játékosok mellett Gregg Popovich oktat - többek között Révész Lucának is.

A Basketball Without Borders lassan több évtizedes múltra tekint vissza (Európában 2001-ben volt az első), az idei európai rendezvény ma kezdődik Belgrádban és négy napon keresztül tart. Gregg Popovich, a San Antonio Spurs ötszörös bajnok sztáredzője, egyúttal a Team USA szövetségi kapitánya mellett a visszavonult legendák közül ott lesz Vlade Divacs, Rasho Nesterovic, Bruno Sundov, Dragan Tarlacs, Zsarko Csabarkapa, Predrag Drobnjak, Gordan Giricek, Bostjan Nachbar, Zsarko Paszpalj, Aleksandr Pavlovics, Dino Radja, Vladimir Radmanovics, Pedja Stojakovics és Beno Udrih is.

A jelenlegi NBA-játékosok listája is impozáns: Nemanja Bjelica (Kings), Bogdan Bogdanovics (Kings), Gary Harris (Nuggets), Nikola Jokics (Nuggets), Frank Kaminsky (Hornets), Boban Marjanovics (Clippers), Nik Vucsevics (Magic), mellettük két WNBA-s kiválóság, Ana Dabovics és Szonja Petrovics is is részt vesz az eseményen. 

A rendezvényre 25 országból 63, 17 éven aluli kosarast invitáltak meg. 40 fiú és 23 lány kapott meghívót, közöttük egy honfitársunk is, a kecskeméti Révész Luca. Az ifjú tehetségek különböző gyakorlatokat végeznek majd, egyéni képzéseken vesznek részt, ami érinti például a mozgáskoordinációt és a palánknak háttal történő játékot. Dobó- és ügyességi versenyeken mérhetik össze a tudásukat, de lesz természetesen 5-5 elleni játék, és olyan előadásokon is részt vehetnek, amelyek az egészségmegőrzésről, kommunikációról és vezetői feladatokról szólnak. A táborban mindent értékelnek, és a négynapos esemény végén 1-1 fiú és lány MVP-t választanak ki. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus