Megyei U12 Válogatottak Tornája: Bács és Borsod megyei sikerek

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség ötödik alkalommal rendezte meg egyik kiemelt rendezvényét, a Megyei U12 Válogatottak Tornáját, amely az országban egyedülálló kezdeményezés. 

 

A pandémiás helyzet miatt ezúttal nem hat, hanem négy megye válogatottjai mérték össze tudásukat április 18-án, Szolnokon, leány és fiú vonalon. Eredmények és edzői nyilatkozatok:
 
 
Fiúk:
 
Jász-Nagykun-Szolnok – Borsod-Abaúj-Zemplén 39-69 (16-17, 7-26, 6-15, 10-11)
Bács-Kiskun – Csongrád-Csanád 84-40 (18-12, 30-15, 20-6, 16-7)

 
III.-IV. helyért:
 
Jász-Nagykun-Szolnok – Csongrád-Csanád 58-51 (14-11, 19-17, 8-18, 17-5)
 
I.-II. helyért:
 
Borsod-Abaúj-Zemplén – Bács-Kiskun 45-76 (6-26, 20-18, 12-16, 7-16)
 
 
All Star ötös:
 
Zöldi Zétény (Csongrád-Csanád)
Szabó Bence (Jász-Nagykun-Szolnok)
Németh Zoltán (Bács-Kiskun)
Csipak Gergő (Bács-Kiskun)
Szojka Milán (Borsod-Abaúj-Zemplén)
 
 
Radnóti Miklós (Bács-Kiskun): "Kiváló torna volt, mint mindig! Véleményem szerint a mostani négycsapatos lebonyolítás szakmailag jobb, mint a hatcsapatos. Köszönjük a meghívást!"
 
Lugosi Zsuzsanna (Borsod-Abaúj-Zemplén): "Kiváló rendezéssel, jól felkészített csapatok ellen játszhattunk. Jól szolgálta a felkészülésünket a további mérkőzésekre. Köszönjük, hogy részt vehettünk."
 
Vejuinovic Sasa (Csongrád-Csanád): "Remek rendezvény. Több korosztályban is szívesen jönnénk. Mi jól éreztük magunkat."
 
Bödő Noémi (Jász-Nagykun-Szolnok): "Kiváló rendezésű torna, amely képet ad a 2009-es születésű keleti régió kosarasairól. Harciasan küzdöttünk, sajnos támadásban pontatlanok voltunk, de védekezésben próbáltunk kompenzálni. Büszkék vagyunk a JNSZ megyei válogatott csapatra."
 
 
 
Leányok:
 
Jász-Nagykun-Szolnok – Borsod-Abaúj-Zemplén 26-87 (5-14, 8-36, 3-18, 10-19)
Bács-Kiskun – Csongrád-Csanád 67-34 (14-12, 23-6, 11-8, 19-8)
 
III.-IV. helyért:
 
Jász-Nagykun-Szolnok – Csongrád-Csanád 47-54 (8-14, 20-11, 11-21, 8-8)
 
I.-II. helyért:
 
Borsod-Abaúj-Zemplén – Bács-Kiskun 79-46 (12-13, 24-11, 20-14, 23-8)
 
 
All Star ötös:
 
Orosz Réka (Jász-Nagykun-Szolnok)
Mészáros Vivien (Csongrád-Csanád)
Bodnár Aliz (Bács-Kiskun)
Nagy Csenge (Borsod-Abaúj-Zemplén)
Kurucsay Aisa (Borsod-Abaúj-Zemplén)
 
 
Láng Imre (Csongrád-Csanád): "Köszönjük a szervezést, hisz ebben az időben minden lehetőség a játékra aranyat ér. Küzdöttünk, de sajnos nagyon sok hibával és többnyire elképzelés nélkül játszottunk."
 
Vaszi Ádám (Borsod-Abaúj-Zemplén): "Köszönjük szépen a meghívást és a színvonalas szervezést. Remek kezdeményezésnek tartom a tornát, kiváló lehetőség arra, hogy a gyerekek összemérjék aktuális tudásukat."
 
Hegedűsné Pogány Vivien (Bács-Kiskun): "Szuper hangulatban, remek körülmények között, hasznos mérkőzéseket játszottunk. Remek alkalom volt felmérni a hiányosságokat, illetve azt is láttuk, hogy mi az, amiben előrébb járunk a többi megyéhez képest."
 
Rideg László (Jász-Nagykun-Szolnok): "Köszönjük a Szövetségnek, hogy sikerült ezen nehéz időszakban is megszervezni a tornát. A megyei válogatottak tornáját továbbra is az egyik legjobb kezdeményezésnek tartjuk. A borsodi csapat elleni első félidőt követően némiképp felnőttünk a feladathoz, de az ellenfél képzettsége magasabb szintű volt. A feljavuló csapatteljesítménynek köszönhetően a második mérkőzés egy fordulatos, küzdelmes játékot hozott, amelyet meg is nyerhettünk volna. Gratulálok a csapatoknak és a mi lányainknak is!"
 
A tornát követően rövid összegzésre kérte a Hunbasket a Megyei Szövetség elnökét, Balogh Lászlót:
 
„Az elmúlt évben sajnos megszakadt a sorozat, az ismert helyzet miatt nem tudtuk megrendezni a tornát. Szerencsére az idén ez már megvalósulhatott, igaz, most kicsivel nehezebb volt a szervezés, de a végére minden összeállt. Örömmel töltött el, hogy az évről évre stabil résztvevőként szereplő megyék elfogadták meghívásunkat, köszönjük! Visszajelzéseik alapján sikerült egy jó tornát megrendeznünk, s ez újabb erőt ad majd a következő évekre is. Több munkatársam is dolgozott a háttérben a sikerért, nekik is köszönöm a munkát! A jövő hónapban pedig következik az U11-es tornánk! Természetesen sok-sok fotó is készült, azok hamarosan a Képgaléria menüpont alatt lesznek láthatóak.”

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus