Nemzeti Akkreditált Férfi Kosárlabda Akadémia lett az Alba utánpótlása

Megkapta a minősítést a fehérvári klub.

Az albakosar.hu közleménye:

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége hétfői ülésén elfogadta az Alba Fehérvár I. osztályú felnőtt kosárlabda csapatának közvetlen utánpótlását biztosító, a sportegyesülethez tartozó Alba Fehérvár Kosárlabda Kft. akkreditációs pályázatát. A jövőben Székesfehérváron az Alba Fehérvár Kosárlabda Akadémia jogosult a fiú utánpótlásképzésben a „Nemzeti Akkreditált Férfi Kosárlabda Akadémia” címet használni. Az MKOSZ az akadémiai minősítés odaítélésével elismerte az egyesületünk keretein belül működő utánpótlásképzést és az ehhez tartozó tárgyi feltételeket.

2018. év márciusában az előzetes akkreditáció során az Alba Fehérvár utánpótlás nevelése 91,9%-os minősítést ért el, majd szeptemberben a minősítő bizottság önálló szervezetként 95%-osra értékelte klubunk utánpótlás nevelési munkáját. Az értékelés alkalmával vizsgálták a szervezet szakmai felépítését, a szakemberek számát, végzettségét, a működtetés-igazgatás feltételeit, szervezettségét, az utánpótlás nevelés képzéshez szükséges eszközök rendelkezésre állását és az infrastrukturális feltételeket.

Az akadémia célkitűzései között szerepel, a kosárlabda sportág népszerűsítése, a képzések magasabb szintre emelése, a fiatalok szakmai és emberi fejlődésének elősegítése, partnerség a felnőtt és utánpótlás játékosok között. A felnőtt csapattal való szoros együttműködés motiváló erő a fiatalok számára és közvetlen kapcsolatot létesít a példaképekkel. Szándékunk, hogy aktív, hasznos és fejlesztő tevékenységet biztosítsunk fiatal sportolóink számára, tudatosítsuk bennük az egészséges életmód és egyesületi kultúránk hagyományainak megőrzését és annak jelentőségét a mindennapjainkban.

Székesfehérvár Megyei Jogú Várossal és a Corvinus Egyetemmel együtt fejleszteni kívánjuk a városi sportlétesítményeket, ezzel lehetőséget biztosítva szakmai továbbképzéseknek és programoknak.

A nevelés központi eleme a harmonikus kapcsolat kialakítása, amihez nélkülözhetetlen az egymás iránti tisztelet és odafigyelés, a munka iránti alázat és fegyelem, valamint hit és bizalom abban, amit cselekszünk.

Alba Fehérvár Nemzeti Kosárlabda Akadémia

fotó: albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus