Női Universiade válogatott: Másodjára is simán vertük a románokat

Ezúttal 19 pont volt a különbség.

A Hunbasket összefoglalója:

A tegnapi nap után ma délután 17 órától is összecsapott egymással a magyar és a román női Universiade válogatott. Mint ismert, kedden 70-55-re győztek a mieink.
 
A mai összecsapás első kosarát Mérész Beatrix szerezte betörésből a 3. perc elején. Nan futott be szépen a gyűrűnk alá, meg is kapta a labdát, de Wentzel Nóra középtávolival válaszolt a következő támadásban (2-4). Orban faulttal együtt csinálta meg a centermunkát, de a büntetőt kihagyta, majd Catinean mindkétszer hibázott a vonalról 4 perc játékot követően (4-4). Mányoky Judit 45 fokról dobott hármast, Armanu pedig középről, így érkeztünk el a negyed feléhez (7-7). Mányoky szép dobócsel után megint betalált kintről, ezúttal a másik oldalról, Orban pedig mintaszerűen forgott le emberéről, beindultak a csapatok (9-10). Mérésznek ütöttek oda tempódobás közben, egyszer volt eredményes a vonalról, Manea két büntetővel egyenlített a 7. perc közepén (11-11). Manea labdát szerzett, bő két perccel a játékrész vége előtt vezettek a románok (11-13). Ion egyszer talált be a vonalról, majd Aradi Zsanettnek ütöttek oda több támadópattanó után, ő nem hibázott a két egypontosánál. Mindkét oldalon kimaradtak a negyedben a további büntetők, így egyetlen ponttal Románia vezetett 10 perc játékot követően (14-13).
 
Mányoky gyönyörű lepörgésével, majd labdaszerzés utáni sima ziccerével kezdődött a második felvonás. Gyorsindításból Mányoky Mérészt játszotta meg, aki középtávolival növelte 5 pontra előnyünket. Elhibázott román támadások után folyamatosan gyorsan indultunk, ezt nehezen vette fel ekkor ellenfelünk. Wentzel a gyűrű alatt játszotta meg pontosan Mérészt újabb két magyar pontért, de Kelemen is szépen futott be labda nélkül, megszerezve ezzel az első román pontokat a negyedben a 13. perc legelején (16-21). Időt kért Románia, Alexe pedig ziccert dobott, míg mi sorra hagytuk ki a hasonló helyzeteinket - időt kért Magyar Bianka is a 14. perc közepén (18-21). Wentzel azonnal jelentkezett egy duplával, Alexe a sarokból szórt triplát, Szerencsés Tamara viszont gyönyörűen mozgott üresen a gyűrű felé, meg is kapta a labdát, sima két pont lett a vége (21-25). Catinean dobott be két büntetőt, Armanu pedig labdaszerzés után ziccerezett, egál volt az állás a 27. perc elején (25-25). A 29. perc elejéig kellett várni a következő kosárra, Kenyeres Anett faulttal együtt dobott hármast a sarokból - igaz, a büntető kimaradt. Kenyeres beindult, ezúttal középről már megcsinálta a 3+1-es akciót (25-32). A félidő utolsó percében is esett egy Kenyeres tripla - most személyi hiba nélkül -, igaz, erre Armanu középről tudott válaszolni. Kenyeres még Salamon Zsófiát is szépen játszotta meg, így 9 pont volt az előnyünk a nagyszünetben (28-37).
 
A fordulás után Kelemen nehéz helyzetből dobott ziccert az embere mellett, majd Armanu dobott be kettőből egy büntetőt (31-37). Wentzel két könnyed ziccert rakott a helyére, Orban középtávolról felelt egyszer (33-41). Király Andrea 45 fokból triplázott, Kelemen a sarokból. Salamon fordult le az emberéről a gyűrű alatt, 10 ponttal vezettünk a negyed felénél (36-46). Catinean betörése két büntetőt eredményezett, mindkettő a helyére is került a 26. perc közepén. Salamon egy büntetőjére Armanu kétszer válaszolt a 28. perc kezdetén, majd Szerencsés dobott középtávolit a sarokból (40-49). Armanu lépett be szépen, jó passzt is kapott két könnyű pontért, Wentzel viszont gyönyörűen tette fel a labdát betörés után az ellenfél hóna alatt, és a dudaszóra még egy gyorsindítást is befejezett, 11 ponttal álltunk jobban 10 perccel a vége előtt (42-53)
 
Az utolsó játékrész Király 45 fokból beszórt triplájával kezdődött, majd Szerencsés a büntetővonalról tempózott, időt kért Románia a 32. perc kezdetén (42-58). Wentzel hármasával folytatódott a találkozó, labdaszerzése után Boros dobott könnyű ziccert, 20 pont fölé nőtt a különbség (42-63). Mérész is gyorsindítást fejezett be, miközben Catinean beütötte a fejét a padlóba, kisebb ápolásra szorult a románok irányítója. Alexe mintaszerűen fordult le a következő támadásban, Szerencsés 45 fokból triplázott, majd Manea egy büntetője és Armanu hármasa következett (48-68). Nan gyorsindítást fejezett be könnyedén, a 6-0-s román szakasz pedig időkérésre késztette Magyar Bianka a negyed feléhez közeledve. Nan egy büntetőt dobott, Alexe pedig egy középtávolit, 15 pontra jött fel ellenfelünk 4 perccel a vége előtt (53-68). Ekkor villant meg Kenyeres, aki újabb hárompontost süllyesztett el. Nan újabb két büntetőjét követően Románia időt kért 2 perccel a vége előtt. Kenyeres ötödik tripláját műár nem követte több kosár, ezúttal 19 ponttal vertük Romániát (55-74). 
 
 
Románia - Magyarország 55-74 (14-13, 14-24, 14-16, 13-21)
 
Női Universiade válogatottak felkészülési mérkőzése
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
V.: Nagy Viktor, Gruber Nikolett, Gombos Márk

 
Románia: Catinean 4, Manea 5, Armanu 16/9, Nan 7, Orban 6. Csere: Alexe 9/3, Ion 1, Kelemen 7/3.
 
Magyarország: Varga -, Szerencsés 9/3, Wentzel 15/3, Mányoky 10/6, Mérész 9. Csere: Boros 2, Salamon 5, Aradi 2, Király 6/6, Kenyeres 16/15. 

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus